Η Λούκα, έδωσε το στίγμα του ηγέτη, που μπορεί να μιλήσει τη γλώσσα της εθνικής αξιοπρέπειας!

Γράφει ο Μαγια


Για άλλη μια φορά μπαίνει ένα εκβιαστικό δίλημμα την τελευταία στιγμή: «Ή ψηφίζονται τα μέτρα ή δεν ισχύει κανένα PSI».
Η Λούκα Κατσέλη, συνεπής με τις θέσεις και απόψεις της, εξ αιτίας των οποίων απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, έδωσε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το στίγμα του ηγέτη, που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον πληγωμένο λαό, να μιλήσει τη γλώσσα της εθνικής αξιοπρέπειας στους αποθρασυμένους τροικανούς και να….
δώσει πνοή στις δυνάμεις του κόμματος, και της κοινωνίας, που δεν συμβιβάζονται με τη νεοδεξιά μετάλλαξή του.
«Τον Οκτώβριο -είπε- όταν καταψήφισα το άρθρο 37, είχα προειδοποιήσει ότι εάν ενδώσουμε στις παράλογες και επικίνδυνες αξιώσεις της Τρόικας και των εγχώριων υποστηρικτών των νεοφιλελεύθερων και αναποτελεσματικών πολιτικών που μας επιβάλλουν, οι πιέσεις θα ενταθούν και η ύφεση θα βαθύνει. Δυστυχώς δικαιώνομαι και δεν χαίρομαι για αυτό».
Στην ομιλία της στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η Λούκα Κατσέλη, ζήτησε:
Να μείνει η κοινοβουλευτική ομάδα σε διαρκή σύνοδο αν χρειαστεί, για να υπάρξει διάλογος και προσπάθεια σύνθεσης απόψεων πριν την ψηφοφορία.
Πρέπει να εξασφαλίσουμε διαδικασίες ώστε η Βουλή να συμμετέχει ουσιαστικά στη λήψη αποφάσεων.
Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει με κοινές μετοχές.
Πρέπει να διασφαλιστεί η εθνική κυριαρχία ως προς τη δυνατότητα κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας.
Η Λούκα Κατσέλη, έθεσε πέντε βασικές αρχές που θα πρέπει να συγκροτούν το διαπραγματευτικό μας πλαίσιο με την Τρόικα αναφορικά με την περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, τη στήριξη των τραπεζών, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων που είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και όχι κάποιου Επιτρόπου ή της Τρόικας.
Η Λούκα Κατσέλη, πρότεινε το ΠΑΣΟΚ να πάρει πρωτοβουλίες για την κατάρτιση ενός εθνικού προγράμματος οικονομικής ανασυγκρότησης και θεσμικής αναδιοργάνωσης με επίκεντρο την οικονομική επανεκκίνηση της οικονομίας και για αυτόν τον σκοπό πρότεινε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής.
Κλείνοντας, η Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι «Όλοι θέλουμε την ενότητα του Κινήματός μας. Αλλά η ενότητα σφυρηλατείται όχι με όρους παρέας, αλλά με όρους θέσεων και πολιτικής που ανταποκρίνονται σε καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και στην αγωνία του κάθε πολίτη για την επόμενη ημέρα. Σε αυτά πρέπει να απαντήσουμε».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *