Το κυβερνητικό ρεσάλτο του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει νέο χειρότερο Μνημόνιο

Ο τρόπος που επιχειρεί το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να καταλάβει την εξουσία, έχει αρχίσει να δείχνει τα πρώτα αλλά ουσιαστικά σημάδια.

Το οικονομικό πρόγραμμα του
ΣΥΡΙΖΑ που δεν βασίζεται σε ρεαλιστικά μεγέθη αλλά σε παραδοχές και ιδεολογικές αντιλήψεις, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στους δανειστές εταίρους-κράτη, πέρα από ανασφάλεια στην Ελληνική κοινωνία.

Από την άλλη η αδυναμία του Αντώνη Σαμαρά να επέμβει έγκαιρα σε προβλήματα της αγοράς και της κοινωνίας (ΕΝΦΙΑ, ρυθμίσεις κ.α) αλλά και η βιασύνη του να δηλώσει πως η Ελλάδα μπορεί πλέον να βαδίσει μόνη της χωρίς στήριξη, έχουν επιδεινώσει το εσωτερικό πολιτικό αλλά διεθνές κλίμα που ζητά σταθερότητα και όχι λάθη.

Ρεβανσισμός και αλαζονεία προστίθενται στα στοιχεία έκδηλης συμπεριφοράς των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι καταγγελίες του Δραγασάκη για «φίλους» του Πρωθυπουργού που τυγχάνουν ειδικής φορολογικής μεταχείρισης αλλά και του Σκουρλέτη για τους επιχειρηματίες που εξαγοράζουν βουλευτές (υποστηρίζοντας το δημοσίευμα της Kontranews), αλλά κυρίως το γεγονός ότι δεν ειπώθηκε ΚΑΝΕΝΑ όνομα για τα αναφερόμενα, δημιουργούν ένα κλίμα δυσωδίας και λάσπης που «προσθετικά» αφαιρεί από τη διεθνή αξιοπιστία της Ελλάδας.
Οι απειλές του Δντή του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά, πως θα «απομονωθούν» οι ανεξάρτητοι βουλευτές που δεν θα καταψηφίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μάλλον ως εκφοβισμός άλλων εποχών μπορεί να ερμηνευτεί.

Αν τελικά καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να πλειοψηφήσει σε ενδεχόμενες εκλογές του Μαρτίου, και έχοντας διανύσει η χώρα μία τετράμηνη προεκλογική περίοδο πόλωσης και πολιτικών απειλών, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο πως ένα ακόμη σκληρότερο μνημόνιο μας περιμένει.

Ήδη οι επενδυτές του χρηματιστηρίου αποσύρονται και οι αγορές ανασκουμπώνονται στην πιθανότητα η Ελλάδα να λειτουργήσει «αυτόνομα» και «ύποπτα» από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.. ή αλλιώς της αριστεράς όπως επιθυμούν να αναφέρουν οι ίδιοι.

Πολιτική αστάθεια, πόλωση και ακρότητες είναι σίγουρο πως θα φέρουν ίσως ένα πρωθυπουργό με το όνομα Τσίπρας αλλά και μία Ελλάδα βυθισμένη σε αδιέξοδα πολλάκις χειρότερα από αυτά του 2010.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *