Γιατί έλειπε ο Βενιζέλος;


Μια, αλλά ηχηρότατη απουσία κατέγραψε η χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που έμελλε να σφραγίσει την αλλαγή προς το δυσμενέστερο, του καθεστώτος των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «δελφίνος» του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2007, και…….
Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη σημερινή Κυβέρνηση, απουσίαζε από την Αθήνα, καθώς βρισκόταν στις Βρυξέλλες, για τη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ρασμούσεν.

Η απουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου λοιπόν ήταν απολύτως δικαιολογημένη, ταυτόχρονα όμως ήταν και… πολιτικά βολική για το κατά πολλούς πλέον προικισμένο στέλεχος της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Γιατί, θα μπορεί να επικαλεστεί στο μέλλον, τουλάχιστον σε επίπεδο επικοινωνιακής προσέγγισης, ότι ο ίδιος δεν ήταν παρών στο υπουργικό συμβούλιο που, σύμφωνα και με τους «πράσινους» συνδικαλιστές ακόμη, κατεδάφισε τον κοινωνικό ιστό της χώρας, μέσω των δραματικών αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις.

Σημειώνεται ότι η παρουσία ενός υπουργού σε Συμβούλιο Υπουργών, δεν είναι υποχρεωτική, εξαρτάται από τη σπουδαιότητα του θέματος, και επαφίεται στην κρίση του ιδίου, το αν θα συμμετάσχει αυτοπροσώπως, ή θα εκπροσωπηθεί η χώρα δια του αναπληρωτή υπουργού ή υφυπουργού.

Ο Εμμανουήλ Ζερβός είναι κοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής

http://www.statesmen.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΤΟ ΛΑΡΥΓΓΙ ΤΟΥ ΦΙΛΕ.

  ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ – ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ – ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΑΚΟΜΑ;

  ΒΓΗΚΕ, ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ;
  ΟΧΙ, ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΑΝ ΔΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ.

  ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ.

  ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΑ ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *