ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΞΑΝΑ…ΜΙΛΑΕΙ !!!

Η αναδιάρθρωση του χρέους θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα απελευθερώσει δυνάμεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι καλά προετοιμασμένη κίνηση, υποστήριξε ο Κώστας Σημίτης, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής». Ο Κ. Σημίτης υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι η αναδιάρθρωση δεν είναι πανάκεια και σημειώνει ότι είναι αναγκαία η δημοσιονομική προσαρμογή στους κανόνες της Ευρωζώνης και η τήρηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει, όπως είναι το Μνημόνιο. «Η δημόσια συζήτηση για το θέμα αυτό (αναδιάρθρωση) δεν βοηθά τη…..
χώρα», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην αναδιάρθρωση, σε συνεννόηση με τους εταίρους της. Παραδέχεται ότι μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες, αν η χώρα είναι απροετοίμαστη και σε αδυναμία να ελέγξει τις επιπτώσεις, προσθέτει όμως πως αν είναι καλά προετοιμασμένη θα βελτιώσει ουσιαστικά τη θέση της.
Εκτιμά ότι δεν θα κινδυνεύσουν οι τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών από αυτή την κίνηση και σχολιάζει τα μέτρα σημειώνοντας πως δεν πρέπει οι Έλληνες να υποστούν 20 χρόνια λιτότητας, προκειμένου να αποφύγουν την αναδιάρθρωση, εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων που συμφωνήθηκαν σε κατάσταση κρίσης.
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι δεν είναι βέβαιο ότι η συνεχής λιτότητα αρκεί για να σωθεί η χώρα, καθώς υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν νέους κλυδωνισμούς, όπως οικονομικες αναταραχές, νομισματικές κρίσεις, ανατιμήσεις του πετρελαίου.

http://patrinaki.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

14 Comments

  1. Ανώνυμος

    προς τον 5.26 από την απάντηση σου διαπιστώθηκε αυτό που από την αρχή υποψιαζόμουν. Είσαι άριστος γνώστης της οικονομίας επειδή δεν διαβάζεις Λιακόπουλο ( αλήθεια ποιος είναι;;; ) Το the money as debt kai to The money masters έχω δει καθώς επίσης και το κουτί της πανδώρας για την τράπεζα της Ελλάδας και έχω διαβάσει και το καταστατικό της ΕΚΤ. Αν μας εξηγήσεις σε ανάρτηση σου πως γίνεται μια χώρα σαν την Αμερική που παράγει από …. πέταλα μέχρι pathfinders να είναι καταχρεωμένη και στα όρια της πτώχευσης τότε θα αναγνωρίσω τις γνώσεις σου στα οικονομικά. Αλλά αν δεν βλέπεις αυτό που έρχεται και νομίζεις ότι έχεις κάποια ευρώ και αυτά είναι ασφαλή είσαι οικτρά γελασμένος.
    drosulitis

    Reply
  2. Ανώνυμος

    – Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΪΖΕΙ ΤΕΡΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΕ ΜΥΣΤIΚΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
    Οι ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ Ζουν ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ !!!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    προς τον 4.32, πολυ λιακοπολο και αδωι παρακολουθεις, δεν εχεις ιδεα απο πραγματικη οικονομια, καλυτερα να πας να αναβεις τα καντηλια στην μητροπολη αντι να ασχολεισαι με σοβαρα θεματα

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ.ΜΙΑ ΑΠ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ. ΒΡΗΚΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ ΝΑ ΠΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ.ΟΥΣΤ

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Για τον πρώτο σχολιαστή. Από την οικονομική κρίση θα βγει η Ελλάδα όταν και εφόσον το θελήσουν οι … αγορές. Τώρα αν ξέρεις ποιες είναι οι αγορές τότε ξέρεις και τα υπόλοιπα οπότε η γνώμη σου είναι προβοκατόρικη. Από την κρίση θεσμών , αξιών , παιδείας, αλήθειας , συνεννόησης Ελλήνων δεν νομίζω να βγει η Ελλάδα πριν τον επόμενο κατακλυσμό. Και τον επόμενο κατακλυσμό τον ελέγχουν οι ….. αγορές. Δυστυχώς υπάρχει σήμερα η τεχνολογία αλλά την έχουν και πάλι οι … αγορές και έχουν και τρόπο διαφυγής. Όσο για τον σημίτη δεν είναι τίποτα άλλο από ένας σύγχρονος γενίτσαρος που τον σπούδασαν και τον εκπαίδευσαν για να παίξει τον ρόλο που έπαιξε. Μακάρι να μπορούσε ο κόσμος παγκόσμια να ΔΕΙ την πραγματικότητα και όχι την αντίληψη της πραγματικότητας που μας … πασάρουν και πάλι οι … ΑΓΟΡΕΣ.
    drosulitis

    Reply
  6. Ανώνυμος

    eprepe na einai krimenos kapou na min ton vlepei oute o hlios. oxi na mou vgenei na kanei kai diloseis, o elehnos kai trisathlios pou mas efere sth shmerinh katantia.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Η γνωμη του ΣΗΜΙΤΗ δεν μας βλαπτει,..η πολιτικη του ,η διαχειριση του .,τα ψευδη του ,..και η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥ συμπεριφορα μας εβλαψαν…αλλα ετσι ειναι ανθρωποι με τοσες εθνικες αμαρτιες ..μιλανε κανοντας προτασεις ,αντι να προσευχονται μη ξεσπασει πανω τους η οργη του λαου.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Τα εκανε σκ@τ@ και τωρα τα …γλυφειιιι?????

    θυμαμαι με τι χαρα εβγαλε το πρωτο χαρτονομισμα εθρω απο το ΑΤΜ., θυμαμαι που μασ γεμισε λαθρομεταναστες…….
    ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ (ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ ΥΠΟ ΣΥΖΥΤΗΣΗ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣςςςςςςςςςς…) ……..

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Συμφωνώ μαζί σου Κινέζε αλλα προτιμώ να μην μιλάς.
    Είσαι συνυπεύθυνος για την σημερινή κατάσταση.
    Η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας.
    Και δεν έκανες απολύτως τίποτε, την εποχή που ήσουν πρωθυπουργός, για να προλάβεις.

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Η ζωή αλλάζει, αλλά δεν χάνεται! Η ελπίδα σβήνει, αλλά ΠΟΤΕ δεν πεθαίνει! Η αλήθεια καλύπτεται, αλλά και πάλι λάμπει!

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ο σημιτης εσχει απολυτο δικιο, μονο ετσι θα βγουμε απο την κριση, αν μπορουσε να αναλαβει κυβερνηση τεχνοκρατων με επικεφαληε σημιτη θα ηταν ευχης εργο!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *