Στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ στο Αμύνταιο ο Αλέξης Τσίπρας

Πλήρης και αποφασιστική είναι η στήριξη που παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ, αλλά και των άλλων κοινωνικών και αυτοδιοικητικών φορέων, κατά της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης.

Ως ξεκάθαρη ένδειξη αυτής της πολιτικής στάσης ο Αλέξης Τσίπρας θα…
βρεθεί σήμερα στο Αμύνταιο, όπου (στις 12 το μεσημέρι) θα επισκεφθεί τον ΑΗΣ και το ορυχείο Αμυνταίου – Φιλώτα Φλώρινας. Στη συνέχεια θα παραστεί σε ανοιχτή συνάντηση με τους συνδιοργανωτές του συλλαλητηρίου και τους φορείς της περιοχής στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αμυνταίου. Στις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Αμυνταίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι «δεν θα αναγνωρίσει ούτε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ούτε την μεταβίβαση και πώληση του 17% στο ΤΑΙΠΕΔ, ούτε τη δημιουργία και ιδιωτικοποίηση της λεγόμενης “μικρής ΔΕΗ” η οποία είναι η καλή ΔΕΗ».

Με σχόλιο του γραφείο τύπου,  επιτίθεται στην κυβέρνηση την οποία χαρακτηρίζει «απομονωμένη κοινωνικά κυβέρνηση», που «προσπαθεί να ολοκληρώσει το νέο κύκλο μνημονιακών δεσμεύσεων, αρνούμενη να αποδεχτεί τη συντριπτική ήττα της πολιτικής της σε όλα τα επίπεδα».

Παράλληλα  στηρίζει και όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, όπως το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Αθήνα την Πέμπτη (στις 19.00 έξω από τα κεντρικά κτίρια της Επιχείρησης στη Χαλκοκονδύλη) από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ, αποτελεί παλλαϊκό καθήκον και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σ’ αυτή, γι’ αυτό και η πάλη για την μη ψήφιση του σχεδίου νόμου, που εκποιεί και διαλύει τη ΔΕΗ, αποτελεί πρώτιστο καθήκον αυτή την περίοδο για το σύνολο των εργαζομένων».

Στο κοινοβουλευτικό επίπεδο θα θέσει θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας για το σχετικό νομοσχέδιο, καλώντας τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *