Μπορεί η Ευρώπη να είναι ασφαλής ;

Άρθρο με το ερώτημα ‘’ Μπορεί η Ευρώπη να είναι ασφαλής;’’ Φιλοξενεί το περιοδικό New York Times.

Στην σελίδα υπάρχει η φωτογραφία που βλέπετε από την Ελλάδα.
Στο άρθρο αναφέρετε ότι η σημερινή ευρωπαϊκή κρίση ξεκίνησε στην Ελλάδα. «Τα δεινά της Ευρώπης έχουν όλες τις πτυχές μιας κλασικής ελληνικής τραγωδίας, » «Στην ΡΩΜΗ φοιτητές διαδήλωσαν για τις….
αλλαγές στο πανεπιστημιακό σύστημα στις 22 Δεκεμβρίου στην Ιταλία, όπου η ανεργία των νέων είναι περίπου 25 τοις εκατό.» « Όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη επλήγη από μια σημαντική πτώση στον απόηχο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης. Αλλά το ανθρώπινο κόστος αυτής της ύφεσης φαινόταν πολύ λιγότερο στην Ευρώπη από ό, τι στην Αμερική. Σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, οι κανόνες που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις ,βοήθησε σε οριακές απώλειες θέσεων εργασίας, ενώ προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης εξασφαλίζουν ότι ακόμη και το ποσοστό των ανέργων διατήρησε την υγειονομική τους περίθαλψη και έλαβε ένα βασικό εισόδημα. Ωστόσο, η Ευρώπη βρίσκεται σε βαθιά κρίση – γιατί το επίτευγμά του ενιαίου νόμισμα που εγκρίθηκε από τα περισσότερα ευρωπαϊκά έθνη, είναι πλέον σε κίνδυνο. Η Ιρλανδία, ως η κελτική τίγρη πριν από λίγο καιρό, τώρα αγωνίζεται να αποφύγει την πτώχευση. Η Ισπανία, μια ανθηρή οικονομία μέχρι τα τελευταία χρόνια, έχει τώρα 20 τοις εκατό της ανεργίας και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο οδυνηρού, αποπληθωρισμού.
Η τραγωδία είναι ότι η δημιουργία του ευρώ έπρεπε να είναι η μεγάλη προσπάθεια για να φέρει την ειρήνη, τη δημοκρατία και την κοινή ευημερία στις χώρες της Ευρώπης . Όμως, οι αρχιτέκτονες του ευρώ, οι οποίοι επέλεξαν να αγνοήσουν τις δυσκολίες ενός κοινού νομίσματος έφεραν την Ευρώπη να στερείται των αναγκαίων θεσμών για να κάνει ένα κοινό νόμισμα εφαρμόσιμο.
Το αποτέλεσμα είναι μια τραγωδία όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για τον κόσμο, για την οποία η Ευρώπη αποτελεί καθοριστικό πρότυπο. Οι Ευρωπαίοι μας έχουν δείξει ότι η ειρήνη και η ενότητα μπορούν να επιτευχθούν σε μια περιοχή με ιστορία βίας. Αυτά τα επιτεύγματα είναι τώρα στο στάδιο της αμαύρωσης, όμως και το ευρωπαϊκό όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη για πάρα πολλούς ανθρώπους.

http://kefalos-net.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ,ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ,ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    A) Den kserw ti lete, alla egw niw8w perhfanos…"η σημερινή ευρωπαϊκή κρίση ξεκίνησε στην Ελλάδα. «Τα δεινά της Ευρώπης έχουν όλες τις πτυχές μιας κλασικής ελληνικής τραγωδίας, »"
    B) To ar8ro auto den einai tipota allo para h prospa8eia ths Amerikhs kai ths Agglias na riksoun ligo akoma to Euro ws pros ta dika tous nomismata

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *