Κεραυνοί, ήλιος και γη επίσημα θεοί στη Βρετανία!

Ο δρυϊδισμός, το κέλτικο θρησκευτικό, παγανιστικό δόγμα που τιμά τη Φύση και τα φαινόμενα ως θεότητες, αναγνωρίστηκε στη Βρετανία ως θρήσκευμα, ανακοίνωσε η επιτροπή Φιλανθρωπικών Οργανώσεων.

Η Επιτροπή στην απόφασή της εκτιμά ότι «το Δίκτυο Δρυϊδών ιδρύθηκε επί τη βάσει αποκλειστικώς των αγαθοεργών σκοπών υπέρ …..
της προώθησης της θρησκείας και εντός του πλαισίου του γενικού συμφέροντος». Με αυτή την απόφαση το Δίκτυο μπορεί εφεξής να χαίρει προνομιακού φορολογικού καθεστώτος.

Ο Δρυϊδισμός διδάσκει την αρμονία ανάμεσα στον άνθρωπο και τη Φύση. Τιμά ως θεότητες φυσικά φαινόμενα όπως ο κεραυνός, η βροχή κτλ, αναγνωρίζει ως ζωντανές οντότητες τη Γη, τον Ήλιο και όλους τους πλανήτες, καθώς και λατρεύει τα πνεύματα που κατοικούν στα βουνά, στα ποτάμια, στα δάση κτλ…

Παρόλα αυτά η αναγνώρισή του ως «θρησκεία» στη Μ. Βρετανία συναντά την αντίδραση ορισμένων πιστών, που προτιμούν τον όρο «πνευματικότητα».

Τo κίνημα έχει εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες, πλην της Ιρλανδίας και της Βρετανίας και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ανθρώπων που αγαπούν την οικολογία και που αποξενώνονται από τις παραδοσιακές θρησκείες. Στη δε Βρετανία σύμφωνα με τους πιστούς του δρυϊδισμού, ποτέ δεν ήταν πιο δημοφιλής από την επικράτηση του χριστιανισμού στη χώρα.

Το newsbomb.gr επικοινώνησε με τον δρ θεολογίας και θρησκειολογίας Αλέξανδρο Καριώτογλου, ο οποίος σχολίασε χαρακτηριστικά: «είναι μια τάση της σύγχρονης εποχής επιστροφής στις αρχαίες θρησκείες και παραδόσεις, επιστροφής και ταύτισης με την Φύση. Και Οι οπαδοί αυτών των παγανιστικών θρησκευμάτων υποστηρίζουν ότι οι μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες είναι η αιτία που εκατοντάδες χρόνια παρέμεναν στην αφάνεια. Δεν συμβαίνει όμως έτσι με τον χριστιανισμό. Αρκεί να σκεφτούμε ότι τα μοναστήρια χτίζονταν σε πανέμορφα μέρη, μοναδικού φυσικού κάλους, γιατί ακριβώς η σχέση με τη φύση είναι απαραίτητη για τον πιστό. Η χριστιανική παράδοση μιλάει για τον θαυμασμό των έργων του θεού. Άλλωστε σε πολλές γιορτές όπως του Σταυρού, στον Επιτάφιο, των Βαϊων μοιράζει η εκκλησία λουλούδια… γιατί απλά ο Θεός είναι ο δημιουργός του πλανήτη. Σε πολλά σημεία της λειτουργίας υπάρχουν επικλήσεις προς το Θεό για ευλογία της φύσης».

Ρεπορτάζ: Νάντυ Παπαμήτσου
newsbomb.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

96 Comments

  1. panais

    Αφού σύμφωνα με ιστορικούς φιλαράκι ερημώθηκαν οι ναοί σας τί να κάνουμε!Εγκατέληψαν οι πρόγονοι σας την πατρώα σας θρησκεία για την Αγάπη του Χριστού…Ευλογημένη Αεκτζού.καλά σε πιστεύω αλλά αυτό το δευτερείο δεν το ξανάκουσα θα το ερευνήσω,όμως ΈΧΩ ΑΚΟΥΣΗ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΟ ΣΤΟΜΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΩΤΕΊΑ ΜΕ ΤΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΠ.ΠΑΎΛΟς ΌΠΩς ΤΟ ΠΕΡΆΣΑΝ ΠΡΩΤΕΣΤΑΝΤΊΖΩΝΤΕΣΘΕΟΛΟΓΟΙ!Τώρα αν οι πατέρες είπνα δευτερεία πάω πάσο,να το ερευνήσουμε,αλλά εκεί θα σταθούμε; η Σημασία είναι ότι είναι η Υπεραγία Θεοτόκος μας!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    "Αρκεί να σκεφτούμε ότι τα μοναστήρια χτίζονταν σε πανέμορφα μέρη, μοναδικού φυσικού κάλους, γιατί ακριβώς η σχέση με τη φύση είναι απαραίτητη για τον πιστό."

    Α ναι?? και τα μοναστηρια και οι εκκλησίες που χτιζονται τα ποιο πολλα??Μηπως πανω σε δικους μας αρχαιοελληνικους ναους..

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΝΑΙ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.?

    ΠΗΡΑ ΤΗΛ/ΝΟ ΕΝΑ ΦΙΛΟ.ΑΔΕΛΦΟ ΘΕΟΛΟΓΟ
    ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.-
    ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΖΟΜΕΝ!!!
    ΔΕΝ ΑΡΠΑΧΘΗΚΑ
    ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΕΣΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΑΙΡΕΣΗ
    ΣΥΓΝΩΜΗ
    ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ.

    ΕΙΧΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΣΑ ΕΚΕΙ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΩ
    ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟ
    ΤΟ ->ΔΕΥΤΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ-
    ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟ ΠΩ.

    ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ.
    ΟΚ?

    ΚΑΛΗ ΑΥΡΙΑΝΗ+
    ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ.
    ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ!!!!!!!!

    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΧΤΑ.+

    ΑΕΚΑΡΑ ΟΛΕ!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Ειναι προφανεςο βωμολοχος και συκοφαντης κληρικος Πτολεμαιδος πρεπει να καθαιρεθει

    Reply
  5. ΜΑΙΡΗ

    Ο άντρας μου έχει άλλο κουσούρι δεν βλέπει όταν γράφω,ασχολείται με βυζαντινή μουσική. Ετσι ακούει αυτός τα πλήκτρα κι εγώ το Πα Βου Γα .
    Μόνο που σοβαρά πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτές οι Δρυϊδες αύριο θα είναι με τον δικό μας τον Βαρθολομαίο και θα συμπροσεύχονται, αυτό είναι για κλάμα, για πολύ κλάμα.

    Reply
  6. panais

    Η κοπελιά Ορθόδοξη Χριστιανή που μας λέει για τα δευτερία που χάθηκε…εσένα περιμένω αδελφούλα,πάρε το ήμαιλ ελεύθερα αν θές να τα πούμε χωρίς να μας λογοκρίνουν οι θεότητες του διαδυκτίακού αέρα!

    Reply
  7. panais

    Με αφήσαν μόνο μου και τα λέω αλλά είναι για να τους αποδείξω ότι δεν μπαίνω στο ιστολόγιο μόνο για πλάκα αλλά για να λέμε και σοβαρές κουβέντες με σοβαρούς ανθρώπους…και να αλληλομαθαίνουμε,ούτε είμαι εδώ για να κάνω εξυπνάδες εν τέλη σε κάθε σχολιαστεί!Εγώ δεν έχω δουλειές ή οικογένεια…ή φίλους και φίλες να το ρίχνω έξω;Απλα απο πολύ συγκλονισμό ψυχής(για τα γραπτά τους)και απο όση αγάπη απέκτησα εγώ ο ελεϊνός,ασχολούμε για να δούνε ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν τα της Ορθοδοξίας και δεν μπορούν να μας πέρνουν περίπατο…αλλά άμαν θέλουμε σαν Εσκιμώοι που είναι τους πουλάμε και παγάκια!χαχαχαχαχαΤώρα που είπα εσκιμώος,μάθε Μαίρη έχει κάτι για παιδάκια ο Άγιος Πέτρος ο Αλούπιος ο Εσκιμώος!Εδώ έχουμε μοναστήρια στην Αλάσκα Ορθόδοξα Χριστιανικά και αυτοί(οι Ελληνες φυσιολάτρες προσκηνούν φώκιες και πιγκουΪνους)πάντως αν ζούσα στην Αλάσκα θα έτρωγα μία ν φώκια,για να δω τί κρέα είναι!χαχαχαχαχαχαχαχα

    Reply
  8. panais

    Μαίρη,βλέπει και ο άντρα σου,τις τρέλες μας;Τον σύγχρονο μεγάλο Σέρβο Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς τον ξέρεις;Έλεγε τιμιτικά προς την φύση Χριστέ μου ελέησον,χορταράκι ελέησον,πουλάκι ελέησον….ο γέροντας ΠαΪσιος σεβόταν και τα κλαδάκια που πιθανόν κάποιοι προσκυνητές έσπαζαν απο απροσεξία…Οι φυσιολάτρες αρχίζουν ανάποδα και χωρίς να υπολογίζουν τον Θεό,άρα ειδωλολατρία καθαρή…εδώ δεν αγαπάτε τον Θεό και άρα τους συνανθρώπους σας και αγαπάτε της θεότητες του κερατά-αρχιτάγκαλου!!!

    Reply
  9. panais

    Μαίρη μου,να σου αφιερώσω,το Άδεια η πόλη,που πήγαν όλοι….έγιναν καπνός διότι νόμισαν θα επηρεάσουν και θα μας σαγηνεύσουν με τις σατανικές προσπάθειες τους να τους ακολουθήσουμε στο "τίμημα"της φύσης….ρε άνθρωποι που πάτε χωρίς Χριστόν για τις αμαρτίες μας πάσχει η γή την πονάμε εμείς οι Χριστιανοί ζούμε όσο πιό θεάρεστα μπορούμε για να εμποδίσουμε το κακό και νά σου τα ξωτικά και τα στρουφάκια που αγαπάνε την θεότητα αστραπή,και την θεότητα ξόανο,και τηνθεότητα κλαδάκι του δέντρου!χαχαχαχαχαχαχα

    Reply
  10. panais

    Μαίρη έ όχι να με κατηγορούν και μισάνθρωπο,απο αγάπη τους γράφω και μόνο εσύ το καταλαβαίνεις και άλλοι που δεν γράφουν αλλά το ξέρω με συνοδεύουν οι προσευχές σου!

    Reply
  11. panais

    τα εισαγωγικά δεν τα έβαλα για σένα αλλά γιαυτούς που τα λένε!Εσύ ξέρεις καλύτερα,εγώ δεν ξέρω απο πατέρες τους έχω ακουστά μόνο!Σε παρακαλώ να μας πείς ποιός άγιος πατέρας λέει ότι έχει τα δευτερία η Παναγία μας;Απλά για να μάθω και κάτι που δεν ξέρω αδελφούλα!Μάθε τα εισαγωγικά τα έβαλα για τους "ορθοδόξους"που προτεσταντίζουν!Δεν σε κατηγόρησα εσένα ούτε καν σε επίπεδο ψιλού λογισμού!Αλλά για να με παρεξηγήσεις ή κάτι δεν κατάλαβες καλά ή μάλλον θα πρωτεσταντίζεις και αρπάχθηκες(τα ίδια λένε και οι οικουμενιστές και οι αιρετίζωντες "ορθόδοξοι"επίσκοποι,κληρικοί και θεολόγοι)να σε πώ και τρανά παραδείγματα ποιούς εννοώ για να μην νομίσεις ότι για σένα μιλώ πάλι!Μιλώ για τους αιρετίζωντες Πατριάρχες(Αλεξανδρείας,Κωνσταν/πόλεως,Ρωσίας,Σερβίας,και Αντιοχείας)επισκόπους(Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σαββάτος που μάλλον ζήτησε συγνώμη για την αιρετίζων πρόταση του,Περγάμου Ζηζιούλας,Ιγνατιος Βόλου,Πρεβέζης και Νικοπωλεως)κληρικοί αιρετίζοντες παπαΘέρμος,παπαΜπέης,παπαΘεοδώσιος,παπαΒατραχάκης,κι λαϊκοί Γιανναράς,Μουστάκης και άλλοι πολλοί καλή μου(γιαυτούς μιλούσα)τους έχεις υπόψιν σου;;;

    Reply
  12. ΜΑΙΡΗ

    Παναή εδώ είμαι και παρακολουθώ. Το έχεις αναλάβει εργολαβία το ζήτημα δεν χρειάζεσαι βοήθεια. Είσαι καλύτερος απο μένα στο επικοινωνιακό. Εγώ βλέπω την σκόνη σου…
    Νάσαι καλά με έχεις κάνει να γελάσω πολύ σήμερα

    Reply
  13. panais

    Και πού είσαι Κυναίγερε τα ίδια ισχύουν και για το φιλαράκι σου 4.07,που λέει δεν έχει σχέση με δόγματα αλλά ομολογεί ο χάχας ότι ΛΑΤΡΕΎΕΙ!Άρα όπως σου τα λέω έχουν τα πράγματα!Και δόγματα και τελετές και λατρεύετε την φύση σαν "θεό"….Η κ.Νάντη που το έγραφε το όλο άρθρο ή άσχετη είναι ή γνωρίζει άριστα το θέμα της(εγώ την πιστώνω με καλό λογισμό ότι κατέχει το θέμα)άρα στις πρώτες λέξεις του άρθρου της ξεπροβάλει ΚΑΘΑΡΙΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ του τί είναι οι ΔρυΪδες τους οποίους εσείς οι Ελληνες τους υποστηρίζετε(και σεβομαι απόλυτα το δικαίωμα σας)όμως μην προσπαθήτε με ωραία λογάκια με αγαπολογίες και ευχριστολογίες να μας πείσετε ότι είστε αθώα αγγελικά πλάσματα!Έξω απο τα δόντια σας μιλω διότι προσπαθείτε να παρασύρετε αθώους στην ειδωλολατρική καθόλα και παγανιστική πίστη σας!Και μην νομίσετε καϋμένοι μου ότι αγαπάτε την φύση παραπάνω απο μας,διότι αν νομίζετε είστε ανώτεροι άνθρωποι απο μας να η εωσφορική αλάζωνία της ισιθεΪας!Ε τότε 4.07,καλά τα λές δεν χρειάζεστε "μεσίτες",ούτε και Μεσείες διότι ήδη είστε "θεοί"και θα σώσετε την ψυχούλα σας απο μόνοι σας…τα ίδια και απαράλακτα λένε και ο διάβολος και οι αιρέσεις του,ιδίως αυτή που ανήκετε εσείς οι "φυσιολάτρες"….Τελικά αν με κτυπήσει αστραπή να το χαρώ διότι με επισκέφθηκε θεότητα;;;Να ξέρω πως να της φερθώ διότη "σεβομαι"τις θεότητες σας,είμαι φιλόξενος άνθρωπος….

    Reply
  14. Ανώνυμος

    ΠΡΩΤΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ,
    ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΜΕ -ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ….
    ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ.

    ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΕΙΜΑΙ
    ΧΩΡΙΣ "ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ"ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΕΣΥ,
    ΠΑΝΑΙΣ!

    Reply
  15. panais

    Κυναίγυρε άσε τις αρλούμπες,εδώ όλοι σας πέφτετε σε αντιφάσεις δεν λατρεύεται την φύση αλλά την τιμάτε!Εμάς ο Πατριάρχης ο Βαρθολομαίος ονομάστηκε Πράσινος απο την πολή τιμή άρα και εμείς τιμάνε την φύση χωρίς να συντασόμαστε σε λατρευτικές οργανώσεις-θρησκείες!Και είστε θρησκεία διότι τελείτε τελετές και άσε τα σάπια!Πάνω οι Δρυίδες αναφέρονται σε παγανιστικό δόγμα!Ή δεν έχετε σχέση μαζί τους τελικά και είναι όλα αθώα!Η έχετε σχέση για να τους υποστηρίζετε!Άρα είστε νεοπαγανιστες φυσιολάτρες της Ελλάδος και μην το πέζετε υπέρ- τιμητές της φύσης διότι κανένας λογικός άνθρωπος δεν πιστεύει,στην ψυχή της γής και του χοίρου!Εξάλου όλοι οι Έλληνες τρώμε γύρο και σουβλάκι δεν μπορείτε εύκολα να μας πείσετε να πιστέψουμε ότι τα ζώα έχουν ψυχή διότι τα τρώμε και δεν έχουμε ούτε τύψεις!

    Reply
  16. panais

    Καλά μα ΑΕΚΤΖΊΔΕς δεν έχει μαμάκιες,δεν το ήξερα αυτό,έχω και μιάν φανέλα ΑΕΚ ΑΦΑΝΤΟΎ (το αφαντού τί είναι΄)μου την δώσαν που είρθε στην Κύπρο πριν 2 χρόνια η ΑΕΚ!

    Reply
  17. panais

    όχι ρε άντρακλα άντρας είμαι και είμαι και αεκτζής και παοκτζής λόγο δικεφάλου,και θέλω να έρθω για να δω την κοπέλα ρε όχι τα μούτρα σου!

    Reply
  18. panais

    5.07 άριστα τα λες μόνο να με επιτρέψεις να σε κάνω μιά διόρθωση!Τα πρωτεία μετά τον ΕΝΑ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΌ τα έχει η Παναγία μας!Οχι δευτερία!Και ούτε το άλλο που λέν ο Απ.Παύλος είναι ο πρώτος μετά τον ένα ισχύει,απο πρωτεστάντες το υιοθετήσαν οι "ορθόδοξοι"!!!

    Reply
  19. Ανώνυμος

    ΟΙ ΑΕΚτζηδες ειναι ΑΝΤΡΕΣ ΡΕ.
    ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥΣΤΑΡΑ
    ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΜΑΔΑ!
    ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ….ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ!
    ΟΚ?

    ΑΕΚΑΡΑ ΟΛΕ+
    ΜΕ ΑΝΤΡΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ
    ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΜΑΚΙΑ!

    Reply
  20. panais

    Βουλιαγμένη μεριά….ωρε σύντεκνοι θα βουλιάζουν σπίτια εκεί,να έρθω και εγώ στην παρέα σας ΑΕΚτζή και εγώ με την Άεκ είμαι και με τον Παοκ,λόγω δικέφαλου αετού και μόνο!

    Reply
  21. panais

    4.48,μόνο που έχω ένα μικρό προβληματάκι,αγαπώ την γυναίκα μου και έδωσα λόγω ενόποιον Θεού και ανθρώπων να προσπαθώ να μην την απατώ και να την αγαπώ…..εύκολο πράγμα να μοιχεύσεις και να πορνεύσειςΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΑΡΕΤΗ ΣΕ ΠΟΛΟΥς ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΗς ΕΓΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑΣ!ΑΝΤΡΑΣ νομίζουμε όλοι ότι είναι όποιος κατεβάζει τα παντελόνια του πιό συχνά….αλήτες και σκύλοι είμαστε!

    Reply
  22. Ανώνυμος

    Έχει ΑΕΚ τι να κάνουμε??? Την άλλη φορά που θα τσακωθούμε θα σου συστηθώ ως ο Ακετζής για να με θυμάσαι (ξέρω ότι θα σου μείνω αξέχαστος).
    Ciao Κούρκουλε και μην το ξενυχτήσεις απόψε…το πρωί έχει ξύπνημα.
    p.s. Ανοργασμικιά μετά θα πάω για ποτάκι προς Βουλιαγμένη μεριά…αν γουστάρεις πες μου να βρεθούμε γιατί προφανώς δεν έχεις γνωρίσει τον άντρα της ζωής σου ακόμα, γι αυτό κλαίγεσαι

    Reply
  23. panais

    4.57 σε καταλαμβαίνουμε απόλυτα,για το δράμα που πέρασες,μην στεναχωριέσε κάποιος άλλος θα βρεθεί…που να μπορεί!Δεν ειναι δυνατό όλοι οι ανίκανοι να πέσουν πάνω σου;;;

    Reply
  24. panais

    5.02,ειλικρινά έχω φώτο βρέφος στην αγκαλιά του,ά και όλη με λένε ο Κύπριος Κούρκουλος,όχι Φούντας,που πάς τώρα που γνωριστήκαμε άστε τα γύπεδα,εδώ είναι πιό ανώτερη κατάσταση καλά τι γίνετε στο γήπεδο;;;

    Reply
  25. panais

    Πίστεψε με τέτοια ασθένεια έπαψε να με καταδιώκει απο τον καιρό που μου δώσαν την γυναίκα της ζωής μου!Άρα πείρα διαζύγιο απο την ψυχοφθόρα μ@@@@@Α και παντρεύτικα γυναίκα και ΖΩ!

    Reply
  26. panais

    4.49,με το σχόλιο σου υποβαθμίζεις το Έθνος σου την πόλη σου την γειτονιά σου και την οικογένεια σου και ειδικά τον εγκέφαλό σου….όμως παρόλα αυτά σε αγαπάμε και θέλουμε να σε βοηθήσουμε….

    Reply
  27. Ανώνυμος

    ΓΙΑ ΣΕΝΑ….
    "Ανώνυμος είπε…
    Παναη ο Χριστιανισμος Υποβαθμιζει βαναυσα τη γυναικα.

    27 Νοεμβρίου 2010 4:49 μ.μ"

    ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!

    Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ!
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
    ΥΠΟΤΙΜΑ->ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΕΚΑ
    ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ.
    ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
    ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
    ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ.
    ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
    ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΜΙΑ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΜΑΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
    ΕΧΕΤΕ ΠΛΑΝΗ ΟΣΟΙ ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ.

    Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΙΑ
    ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ,
    ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ..

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ.
    ΤΕΛΟΣ.

    Reply
  28. ΜΑΙΡΗ

    Βρε Παναή αφού η μαλακία είναι χρόνια ασθένεια και υποτροπιάζει, εσύ χριστιανός άνθρωπος δεν το ξερες?

    Reply
  29. panais

    4.46,Γιατί μεταφορικά δεν το ονόμασαν μεταφορικά το σωματίδιο της αθεΪας ή το σωματίδιο της μαμας γής,η το σωματίδιο του ΜΑ…..α(μακάριου θέλω να πω)!Πίστεψε με και πολλοι χριστιανοί πιστεύουν διότι ζούν απόλυτα το πείραμα και την παρατήρηση και δεν ξέρουν απο δόγματα γρί,μόνο που δεν τα βάζουμε in vitro!!!

    Reply
  30. Ανώνυμος

    Αν είσαι σόι με τον Φούντα πάω πάσο. χαχαχχαα. Έτσι εξηγούνται όλα.

    Χαιρετώ, τσακωνόμαστε ξανά σε άλλο άρθρο
    Πάω γήπεδο τώρα!!!

    Reply
  31. panais

    4.52Μαιρούλα,χριστιανή Ορθόδοξη γυναίκα και βάζεις υβριστικά σχόλια…και ιδίως το πιό άριστο διάλεξες για την περίπτωση μας…και πολλά δαιμόνια και πολλούς και πολλές ΜΑ…….(μακάριους και μακάριες θέλω να πώ)!!!!!

    Reply
  32. Ανώνυμος

    συμφωνό 4:55. Γουστάρω όταν οι εβραιοχριστινοί ρίχνουν κατάρες στο όνομα του Θεού της αγάπης.

    Reply
  33. panais

    Άν σου πώ ότι ο παππούς μου με τον Φούντα είναι πρώτα ξαδέλφια θα το πιστέψεις;4.49 αυτό το υφάκι έχω εδώ και χρόοοοοονια και όλα μου πάν ευλογημένα και άγια στην ζωή μου!Και μάθε δεν θέλω να περάσω Χριστιανικά μηνύματα με παρεξήγησες αυτά είναι δουλειά των θεολόγων και των παπάδων,ότι γουστάρω λέω και όποια έχει πρόβλημα να τις στείλω το τηλέφονω μου να με βρίζει τηλεφονικά!Αν υπάρχουν ανοργασμικές γυναίκες και κομπλεξικές δεν φταίω εγώ…έτσι μεγάλωσα στην Κύπρο,εκτός αν έχεις να μου προτίνεις κανένα κώδικα μαλακοσαβουαρ-βιρ να εκφράζουμε γύναιο;;;

    Reply
  34. Ανώνυμος

    4:33 μ.μ. Ξέρεις ποσά ακούμπησε για ΄μένα στο μπαράκι για να με ρίξει ο παπάρας και μετά να μη μπορεί;
    Εκ των υστέρων όλες πατσαβούρες και ανοργασμικές ήμαστε, έτσι "πληρώνουμε" την ανικανότητά σας στης αντροπαρέες σας.

    Reply
  35. ΜΑΙΡΗ

    Και προσκαλεσάμενος τους δώδεκα Μαθητάς αυτού, έδωκεν αυτοίς εξουσίαν κατά πνευμάτων ακαθάρτων, ώστε εκβάλλειν αυτά και θεραπεύειν πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.Των δε δώδεκα Αποστόλων τα ονάματα έστι ταύτα………….
    Παναή μπράβο σου δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δώτε.Και χαράς στο κουράγιο σου που επιμένεις να ανοίξεις πόρτες ερμητικά κλειστές.

    Reply
  36. Ανώνυμος

    4.48 άντε τότε να σας τα φτιάξουμε τότε βρε. Ο Παναής είναι από την Κύπρο και παντρεμένος (τουλάχιστον έτσι λέει).
    Θα κάνει αυτός την 1η κίνηση ως γνήσιο αιμοβόρο αρσενικό. Εσύ απλά πες του ότι σε λένε "Μαγδαληνή". Σίγουρη επιτυχία και ο ψυχίατρός σου θα αποτελεί παρελθόν!!!

    Reply
  37. panais

    4.41,τί θες ψυχοθεραπευτή,έλα να σε θεραπεύσω εγώ δωρεάν καλή μου!Φαίνεσε έξυπνο κορίτσι,παράτα τους ψυχοθεραπευτές και θα θεραπευτής,αυτό έπραξα και εγώ!Και βρές και άντρα(εκτός απο φυσιολάτρη,διότι θα σε παίρνει στα δάσοι και θα σε φάνε οι λύκοι και τα φίδια)που να είναι άριστος Χριστιανός(δηλαδή να αγαπά τον Θεό,να αγαπά την πατρίδα του,να αγαπά την οικογένεια του και τέλος να αγαπά την αρετή και ηθική,έτσι θα είσαι τριπλοεξασφαλισμένη ότι δεν θα στην κάνει όταν 50 αρήσεις με μιά πιτσιρίκα 19 ετών!!!

    Reply
  38. Ανώνυμος

    Ώπα ρε άντρα Παναή που σηκώνεις και το χέρι σου!!! Ο Γιώργος Φούντας της Κύπρου είσαι???
    Βγάλε αυτό το υφάκι που έχεις στην εκτός ίντερνετ ζωή σου και θα πεις τον δεσπότη Παναγιώτη.
    Στα 10 μηνύματα σου τα 8 είναι βρισιές / κατάρες και απέχθεια για τις γυναίκες. Ωραία χριστιανικά μηνύματα περνάς.

    Reply
  39. Ανώνυμος

    4.43ΜΜ
    ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΥΧΑ
    ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΖΩΗ->ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ ΜΟΝΟ.

    ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ.
    ΑΠΛΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ.

    ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ?
    Ο ΘΕΟΣ ΕΔΩΣΕ ΨΥΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
    Ο ΟΠΟΙΟΣ -ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ-
    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ-ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!

    ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
    ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ,
    ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ!

    ΑΠΛΑ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.-

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?

    Reply
  40. Ανώνυμος

    4:45 μ.μ.
    Καλύτερα με εσένα παρά με τις κρυφαδερφές γομότο μου. Καλυτερα μπάτσα παρά να κάνω την μαμά στο μεγάλο αγόρι.

    Reply
  41. Ανώνυμος

    γιατι με κοβεις το ποιηματακι??? δεν σε φτανει που μαθαινεις ετσι τον εθνικο μας υμνο??? να παρε κι,αλλο
    μ,ολον που ,ναι αλυσωμενο το καθενα τεχνικα,
    και εις το μετωπο γραμμενο εχει .
    σε γνωριζω απο την κοψη του σπαθιου την τρομερη.

    Reply
  42. Ανώνυμος

    Σωματιδιο του θεου το αποκαλουν διοτι οταν εξερευνηθει θα δωσει πολλες απαντησεις για τη δημιουργια του συμπαντος.Δηλαδη η ονομασιατου ειναι καθαρα μεταφορικη.Οι επιστημονες στηριζονται στο πειραμα και την παρατηρηση κι οχι στα δογματα Παναη.

    Reply
  43. panais

    4.41,υπάρχουμε και εμείς εδώ που δεν είμαστε φεμηνιστές και άμαν λάχει γυρίζουμεν και καμιά μπάτσα στα θυληκά που βγάζουν γλώσσα…σου κάνουμε;;;

    Reply
  44. panais

    4.38,ε τότε θα πώ της πεθεράς μου να κόψει της σφαγές των ζώων που τρώμε…συγνώμη δεν το ήξερα!Οι αράχνες και οι κατσαρίδες έχουν ψυχή;

    Reply
  45. Ανώνυμος

    4:10 μ.μ.
    Κοιτά ρε πως καταλήγουν οι άντρες, φεμινιστές για να πηδήξουν.
    Οϊμέ την καψερή που τα ακουμπάω στον ψυχοθεραπευτή για την ( άντε να μη το πω ) που βαράν οι άντρες. !

    Reply
  46. Ανώνυμος

    ΟΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ

    ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟ ΟΝ.

    ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ του στο ΣΚΟΤΑΔΙ
    ΚΑΙ ΠΝΙΓΕΤΑΙ.

    +ΚΑΛΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ
    ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΝΗΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ
    ΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΣΤΕ εκ του πονηρου…

    +ΑΜΗΝ+

    Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑΕΙ
    ΠΑΝΤΑ –
    ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ
    ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΜΗΝ+

    ΑΜΑ ΔΕ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ
    ΚΑΤΣΕ ΜΕ τους ανοητους της μυθολογιας~!
    περιμενε να σε σωσει ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ διας και το 12θεο συναφι της φαντασιοπληξιας των παγανιστων!

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ+
    ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΦΤΕΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΑ+

    Reply
  47. Ανώνυμος

    Επίσης Παναή το γεγονός πώς πιστεύεις ότι μόνο οι άνθρωπο έχουν ψυχή δείχνει πραγματικά πόσο ζώο είσαι.
    Τα πάντα έχουν ψυχή προβατάκι. Από τα πιο απλά φυτά μέχρι τα πουλιά και τα ζώα της ζούγκλας.
    Βλάσφημε υλιστή

    Reply
  48. Ανώνυμος

    Παναή πάλι νευράκια έχεις? Πάλι δεν μπορείς να αρθρώσεις επιχειρήματα?
    Βγες από το μαντρί ρε πρόβατο επιτέλους άθεε κρυπτο-εβραίε.
    Αλλά τι να περιμένει κανείς από όντα που αυτοαποκαλούνται αμνοί και δούλοι. ΜΠΕΕΕ

    Reply
  49. panais

    4.13,τί βιώνεις ρε παπάρα με την φύση που δεν το βιώνω εγώ ο Χριστιανός;Σε δάσος ζώ βρε ηλίθιε;Αναπνέω οξυγόνο,κάνω την ανάγκη μου φυσικά στο δάσος,κολυμπώ στο ποτάμι,όλα φυσικά αλλά το υπερφυσικό είναι ότι Δοξάζω για όλα αυτά τον Τριαδικό Θεό που έκανε τον κόπο να μας τα δώσει…δεν είμαι άρρωστος φυσιολάτρης!Λατρεύω τον Δημιουργό της φύσης όχι την μαμά φύση…εσύ πίστευε και στα ξωτικά και στα στρουμφάκια αν θές ή προσεύχου μπροστά απο την ελιά να σου βγάλει πορτοκάλια!

    Reply
  50. Ανώνυμος

    4.23 αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι ο δημιουργός της Φύσης δεν είναι ο εβραίος γιαχβέ.
    Η ύπαρξη ενός θεού έξω από το σύμπαν (και ανεξάρτητου αυτού) οδηγεί σε άτοπο αφού τότε και αυτόν κάποιος θα πρέπει να το είχε φτιάξει.΄
    Όταν λέμε Φυση ουσιαστικά εννοούμε το Σύμπαν αφού είμαστε ένα ζωνταντό μέρος του και εμείς. Το Σύμπαν μας είναι ένας ζωντανός και νοήμων οργανισμός, είναι ο δημιουργός του εαυτού του και των πάντων σε έναν αέναο κύκλο δημιουργίας
    Φιλικά

    Reply
  51. panais

    Με ψυχή; Ακομα λίγο θα μας πείτε και οι κουράδες σας είναι θεϊκές οντότητες!Και αν αρρωστήση η ψυχή της γής παίρνει ψυχοφάρμακα;Μήπως και τα ζώα έχουν ψυχή για να ξέρω να πώ στην πεθερά μου να μην σφάζει κουνέλια,κοτόπουλα και γουρούνια!Να σταματήσουμε το έγκλημα…Ουκ ελάτρευσαν την κτίσην η θεόφρονες αλλά τον Κτίσαντα!Και έστω ας παραδεχθούμε ότι έχει ψυχή η ευλογημένη μας γή ποιός της την έδωσε….αυτοδημιούργιτή αποκλείετε να είναι διότι οι"επιστήμονες"μας ψάχνουν για το σωματίδιο του Θεού μας!(τρομάρα τους,και αν το βρούν σφυράτε μου κλέφτικα,ο πύργος της Βαβέλ σε επανάληψη,μην την χάσετε,κυκλοφωρή στα σινεμά!)Άρα τελικά απο τον δαρβίνάκο και τον χιμπατζή και απο τα big-ban καταλήξαμε να ψάχνουμε ανεπιτυχώς μέχρις στιγμής να βρούμε το "σωματίδιο"του Θεού!!!Άρα τελικά επιστήμονες άνθρωποι γιατί δεν μας λέτε την αλήθεια ότι πιστεύετε στον Θεό και τον ψάχνετε και μας βασανίζετε με θεωρίες για αγρίους;;;

    Reply
  52. Ανώνυμος

    @ 4:21 μ.μ.
    Μου θυμίζεις τις θεωρίες ενός πρώην που με έπρηζε όταν δεν του σηκωνόταν.

    Reply
  53. Ανώνυμος

    Παναη.Και στα τζαμια μαζευοντε πολυ ανθρωποιισως πιο φανατικοι απο σενα -στην πιστη ενοω-αυτο αποδυκνυει οτι ο Αλλαχ υπαρχει;Οσα για τα προσωπικα σου βιωματα ασμε να εχω αμφιβολιες καθωτι μενω διπλα στο Δαφνι κι εχω ακουσει πολλα.Στο Αγιο Ορος δεν παω γιατι φοβαμε τον Εφραιμ

    Reply
  54. Αρσενικη πορνη

    Δεν ειναι δυνατον να λατρευεις τη φυση και να μη λατρευεις το δημιουργο της.

    Οι παγανιστες αν δουν την αληθεια μπορουν να γινουν αξιολογοι χριστιανοι

    Μοναχα να δουν παραπερα πρεπει

    Reply
  55. Ανώνυμος

    4:10 μ.μ.
    Όταν λέω στην παρέα "δεν υπάρχουν άνδρες" δεν με πιστεύουν. Κάτσε να τις φωνάξω να δουν για να καταλάβουν γιατί χάνονται οι δονητές τους όταν κοιμούνται με γκόμενο.

    Reply
  56. Ανώνυμος

    επίσης 4.13 η βιωματική σχέση με την φυσή αφορά το υλιστικό κομμάτι του ανθρώπου και η φιλοσοφική το πνευματικό μας κομμάτι (επίσης η συναισθηματική σχέση με την φύση αφορά την ψυχική μας υπόσταση).
    Ο άνυρωπος ως τρισυπόστατος (σώμα=ύλη, ψυχή=συναίσθημα, πνεύμα=φιλοσοφία) έχει τριπλή σχέση το οτιδήποτε.
    απλά εσυ επανέρχεσαι στα προλεγόμενά μου και αντιλαμβάνεσαι μόνο το υλιστικό κομμάτι.

    Reply
  57. Ανώνυμος

    4:10 μ.μ.
    Συγνώμη για ότι σου έγραψα, προφανώς είσαι ηλίθιος.

    Το "αντρακλα φαλλοκρατη" πώς σου ήρθε;
    Λές και το φλιτζάνι η είναι απλά η …διαίσθησή σου;;

    Reply
  58. panais

    3.48,δεν χρειάζετε να αποδείξω τίποτε εγώ ο άθλιος!Μόνο να τον ομολογώ και να τηρώ της εντολές του με αγάπη αποδεικνύω την ύπαρξην Του!Μόνο την Κυριακή να βολτάρης τα πρωΪνα στις εκκκλησιές τις γειτωνιάς σου και δείς πόσοι Χριστιανοί υπάρχουν που τον λατρεύουν και ξυπνάνε απο το χάραμα…και μέχρι να πούν το ΔΙευχών οι εκκλησιές μας ανα τον κόσμο είναι φίσκα,πατής με πατώσε(ούτε το FIX να ήταν)ε τότε μπορεί να υποψιαστής την ύπερξη κάτι κάποιου…λές ότι είμαστε πλανεμένοι άραγε και τρελοί και εσύ ο κατέχων την αλήθειαν…μάθε και όνειρο απατηλό να είναι(που δεν είναι φίλε,δυστυχώς για σένα)δεν θα μας πειράξη καθόλου,πίστεψε με και θα το ξαναζούσαμε αν υπήχε δεύτερη ζωή(που δεν υπάρχει)…Κάνεις ένα τραγικό λάθος μπορεί να λέω θεωρείες φιλαράκο αλλά σαν άνθρωπος έζησα και είδα εδώ και πολλές δεκαετίες του κόσμου τα πράγματα…δηλαδή δεν είμουν μιά ζωη συνειδητός Χριστιανός,υπήρξα και άλλα πράγματα…άρα πολύ πιθανόν αυτά που λέω να τα έζησα και να τα βίωσα και τώρα να τα εκφράζω όχι απλά για να γίνομαι γραφικός και φιλόσοφος αλλά για να προβληματιζόμαστε…και εγώ να μην έχω ζήσει πνευματικές καταστάσεις, είμαι ικανοποιημένος μόνο που υπάρχουν άνθρωποι(μόνο οι άγιοι της Ορθοδοξίας) και υπήρξαν και θα υπάρχουν στους απέραντους αιώνες…που ζούν εμπειρικά και βιωματικά ουράνιες πνευματικές καταστάσεις πού ούτε στα όνειρα σου πίστεψε το αν θές δεν θα τα δείς…γεύσασθε και οίδατε…και ο μόνος τρόπος για να τα γνωρίσουμε είναι η ΜΕΤΑΝΟΙΑ μας και να προσεγγίσουμε ταπεινά μοναχούς ή λαϊκούς που ζούν πραγματικά ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ….εξάλλου το άγιο όρος δεν σταμάτησε να βγάζει αγίους γεροντάδες,μία επίσκεψη με καλή ανησυχία,θα σε αποδείξη πολλά πράγματα….

    Reply
  59. Ανώνυμος

    Η σχέσει με την φύσει είναι βιωματική και όχι φιλοσοφική! Χορτάσαμε παπαροφιλοσοφίες.

    Reply
  60. Ανώνυμος

    η διχονοια που βασταει ενα σκηπτρο η δολερη
    καθενοσ χαμογελαει, ,λεγοντας,,.
    τετοια αφηστενε φροντιδα, ολο το αιμα οπου χυθει
    για θρησκεια και για πατριδα ομοιαν εχει την τιμη.

    Reply
  61. Ανώνυμος

    Γειασου 4:06 αντρακλα φαλλοκρατη.Μπορεις να εξηγησεις σε μας τους ηλιθιους πως ταυτιζονται οι νεοεποχητες με τους φεμινιστες;

    Reply
  62. Ανώνυμος

    4.06 έχεις πρόβλημα με τις γυναίκες να φανταστώ. Μήπως το γυαλίζεις το πόμολο σαν τους ρασοφόρους αφεντάδες σου? Εγώ ναι, είμαι φεμινιστής και μου αρέσουν οι γυναίκες, συγνώμη αλλά αυ΄τη είναι η φυσική κατάληξη μου ως άνδρας.
    Επίσης, έχεις αναρωυηθεί ποτέ γιατί το δόγμα σου δεν έχει γυναίκες Ιέρειες? Ελαφροίσκιωτοι

    Reply
  63. Ανώνυμος

    Φίλε 3.59.
    Η επιστροφή στις αρχαίες θρησκείες που ανέφερα ήταν με τη μορφή φιλοσοφίας και όχι της στενής έννοιας του δόγματος. Συμφωνούμε λοιπόν.
    Ο όρος "λατρεύουμε" συνδέεται περισσότερο με την έννοια της Αγάπης αλλά και του "Ευχαριστώ" προς αυτό που λατρεύουμε. Δεν έχει καμμία σχέση με το "πιστεεύουμε – πίστη" το οποίο μας οδηγεί στο δόγμα. Άρα πάλι συμφωνούμε
    Επίσης, συμφωνώ και με την παρατήρησή σου ότι δεν χρειαζόμαστε "μεσίτες".

    Reply
  64. Ανώνυμος

    @3:49 μ.μ.

    "η Μεγάλη Μητέρα" λες ε;
    Παρθενογένεση όλα!

    Νεοεποχήτης ή Φεμινιστής είσαι;
    (αν και τα δυο ίδια ειναι)

    ΟΥΣΤ! σκουλήκια !

    (Συγνώμη αν σε αδικώ, αν απλά είσαι ηλιθιος)

    Reply
  65. Ανώνυμος

    ENAS EINAI O ΘΕΟΣ.-
    +Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ+

    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΣΩΖΕΙ.-
    ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΛΕΜΑΝΕ.
    ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Α Λ Η Θ Ε Ι Α.-

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΕΙΔΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΝΕΙ ΤΟΝ δια η τον μωαμεθ η τον βουδα?!

    ΟΧΙ.
    ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ
    Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
    Η ΖΩΗ+ΤΟ ΦΩΣ.

    ΤΕΛΟΣ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ…
    ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ.

    ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΓΙΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
    ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΙ
    ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ
    ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ
    ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΘΝΟΣ
    ΚΑΙ ΩΣ ΛΑΟΣ+ΩΣ ΧΩΡΑ.-
    ΤΕΛΟΣ.
    +ΞΥΠΝΗΣΤΕ+

    ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ+

    Reply
  66. Ανώνυμος

    Ἀγαπητὲ 3.49' μ.μ. οἱ θέσεις σου μὲ ἀντιπροσωπεύουν σὲ μεγάλο βαθμό.
    Δύο παρατηρήσεις:
    1) Δὲν χρειάζεται νὰ ἐπιστρέψουμε στὶς ἀρχαῖες θρησκεῖες, ἁπλῶς ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ καὶ νὰ τὶς ἀπενοχοποιήσουμε ἀπὸ τὴν ρετσινιὰ τοῦ εἰδωλολάτρη. Οἱ θρησκεῖες ἐπιτέλεσαν τὸν ἱστορικό τους ρόλο. Τώρα οἱ ἄνθρωποι θὰ μάθουν νὰ συνδέονται ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ μὲ τὸ θεϊκό τους κομμάτι.
    2) Δὲν λατρεύουμε, ἀλλὰ τιμοῦμε μόνο τὴν Φύση, μὲ τὴν τεράστια σοφία της, μέρος τῆς ὁποίας εἴμαστε καὶ μεῖς.
    Κυναίγειρος

    Reply
  67. Ανώνυμος

    Η μητέρα φύση και το σύμπαν γενικότερα είναι νοήμων ζωντανός οργανισμός με ψυχή, αδαή και αμαθέστατε υλιστή.
    Η επιστροφή στις αρχαίες Θρησκείες όλων των λαών είναι η μόνη λύση για να φτάσει η ανθρωπότητα στην πνευματική ανάταση και κατά επέκταση υπέρβαση.
    Οι υλιστικές και μισάνθρωπες θρησκείες του Χριστιανισμού και Ισλαμισμού οι εκπρόσωποι των οποίων ασέλγησαν στην ανθρωπότητα και τη φύση είναι οι μόνοι ένοχοι για το σημερινό χαμηλό επίπεδο της ανθρωπότητας και την κατάντια της φύσης.
    Ζούμε σε αρμονία με τη Φύση και την τιμάμε-λατρεύουμε γιατί αυτή είναι η Μεγάλη Μητέρα που συντηρεί την ζωή.

    Reply
  68. Ανώνυμος

    Γειασου παναη πνευματικε ανθρωπε που ολη σου η θεωρεια στηριζετε σε ενα ψεμα περι υπαρξης θεου.Απεδειξε πως υπαρχει και υστερα χλευαζε τους αλλους.Εξαλλου ηδιαθηκη γραφει οτι ολα δημιουργηθηκαν για να υπηρετουν τον ανθρωπο κι αυτος βλεπουμε πως καταντησε τη φυση.Αντε τωρα να προσκυνησεις κανα πτωμα κι ασε εμας να πιστευουμε στους κεραυνους.

    Reply
  69. Ανώνυμος

    Μὴν ὑποτιμᾶτε αὐτὰ ποὺ ἀποκαλεῖτε εἰδωλολατρεῖες, ἀπὸ τὸν παγανισμό, καὶ τὸν ἀνιμισμό μέχρι τὰ Ἐλευσίνια Μυστήρια. Ὀ μέγιστος Ἠράκλειτος ἔγραφε: 'Ἕν τὸ πᾶν καὶ ἐν τὸ παντὶ τὸ ἕν", δηλαδὴ "ὅλα εἶναι ἕνα", οἱ δὲ χριστιανοὶ ὁμολογοῦμε "πανταχοῦ παρὼν καὶ τὰ πάντα πληρῶν".
    Κυναίγειρος

    Reply
  70. Ανώνυμος

    +ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ+

    Ο ΜΟΝΟΣ-Ο ΕΝΑΣ -ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ
    ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ.

    ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΜΕ
    ΚΑΙ ΟΜΩΣ…ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ .+.
    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
    ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    Η ΑΓΑΠΗ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ
    ΑΓΑΠΑΕΙ…
    ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΙΩΝΙΟΣ
    ΑΙΩΝΟΒΙΟΣ-ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ…

    ΟΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΘΑ ΦΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.

    +ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΤΟ ΦΩΣ
    Η ΖΩΗ
    ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η Α Ν Α Σ Τ Α Σ Η Σ.-
    +

    Reply
  71. Ανώνυμος

    ω ακουσμενοι εις την ανδρεια, καταστηστε ενα σταυρο
    και φωναξετε με μια> βασιλεις, κοιταξτ,εδω!
    το σημειον που προσκυνατε,ειναι τουτο, και γι,αυτο
    ματωμενους μας κοιτατε στον αγωνα το σληρο.
    ακαταπαυστα το βριζουν τα σκυλια και το πατου
    και τα τεκνα του αφανιζουν,και την πιστι του αναγελουν.
    σε γνωριζω απο την οψη που με βια μετραει τη γη.

    Reply
  72. Ανώνυμος

    ετσι ν,ακουα να βουιξει το βαθυν ωκεανοκαι στο καμα του να πνιξει
    καθε σπερμα αγαρηνο!
    και εκει που ,ναι η αγια σοφια
    μες στους λοφουσ τους επτα
    ολα τ,αψυχα κορμια, βραχοσυντριφτα.γυμνα.απ, τα κοκαλα βγαλμενη…

    Reply
  73. panais

    Πολύ καλά τα λέει ο δρ,θεολόγίας κ. Αλέξαντρος Κ.!Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι στις πρώτες γραμμές του άρθρου που λέμει"…παγανιστικό δόγμα που τιμά τη Φύση και τα φαινόμενα ως θεότητες…"!!!Επηδεί εμένα δεν μου κόβει άμαν δούν μία ακαθαρσία μιάς αγελάδας στο λιβάδι θα την τιμήσουν(τα σ@@@@@α)ως θεότητα;;;Και δεν κατάλαβα τί χρεία υπάρχει για δόγμα που να τιμά την φύση;Όλοι οι άνθρωποι ωφείλουμε να την τιμούμε και όχι να την λατρεύουμε!Αντί δηλαδή την λέξη "τιμά"οφείλατε ως δόγμα να βάλετε την λέξη λατρεία!Άρα θεοποιήτε την κτίση και την φύση αντί τον Κτίστη και δημιουργό της….αυτό σημαίνει προοδευτικόι άνθρωποι είχαμε τους νεοπαγανιστές με την πατρώα θρησκεί τους έχουμε και τους παγανιστές της φύσης!!!Και λατρεύουν τί;Τα φθαρτά και κτιστά χωμάτινα δημιουργήματα…σεβαστά όλα αυτά αλλά να ξέρεται πέραν τον φθαρτόν και επιγείον υπάχει και η άφθαρτη και άυλη πνευματική ζωή και ο Δημιουργός τόσο της φθαρτής και όσο της άυλης…εξαρτάτε απο τα "μάτια" σίγουρα του κάθε ανθρώπου…

    Reply
  74. hellraiser

    "Η Γη μας,Γη των αφθαρτων αερικων
    και ειδωλων.
    Πασιχαρος κι υπερτατος Θεος μας
    ειν'ο Απολλων"
    "Ο Μεγας Παν δεν πεθανε,ο Μεγας Παν
    δεν πεθαινει.
    Η Αρχαια Ψυχη ζει μεσα μας
    αθελητα κρυμενη"
    ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

    Reply
  75. Ανώνυμος

    ΚΑΛΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΝΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΡΩΤΕ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΑΣ (ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ) ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΕΚΡΩΝ,ΣΕ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΛΙΜΝΕΣ,ΣΕ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΦΙΛΑΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΑΙΜΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΣΑΣ ΠΡΩΤΑ.

    Reply
  76. Ανώνυμος

    τον θεον ευχαριστουσε στου πελαου τη λυσσα εμπρος
    και τα λογια ηχολογουσε αναριθμητος λαος.
    απ τα κοκαλα βγαλμενη των ελληνων τα ιερα …………
    καθε πετρα μνημα ας γενει κι θρησκεια κι η ελευτερια
    μ, αργο πατημα ας πηγαινει μεταξυ τους και ας μετρα.

    Reply
  77. Ανώνυμος

    σωριασμενα να τα σπρωξει η καταρα του θεου,
    κι απ,εκει να τα μαζωξει ο αδελφος του φεγγαριου.
    α,γιατι δεν εχω τωρα τη φωνη του μωυση?
    μεγαλοφωνα την ωρα οπου εσβιουντο οι μισητοι.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *