Θα ήταν τραγικό να μη δοκιμαστεί ο Τσίπρας

Ν. Κούνδουρος: Οι περισσότεροι πολιτικοί μάς έκαναν ρεζίλι των σκυλιών

Πιο σοφός και σίγουρος από ποτέ, ο Νίκος Κούνδουρος είναι λάβρος για τους πολιτικούς που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα την Ελλάδα…

 «Έχουμε πολιτικούς που διαχειρίστηκαν καταστάσεις ιδιοτελώς και ταπείνωσαν την ελληνοευρωπαϊκή ταυτότητά μας. Μας έκαναν ρεζίλι των σκυλιών», δηλώνει χωρίς περιστολές ο Νίκος Κούνδουρος και προσθέτει: «Θα ήταν τραγικό να μη δοκιμαστεί ο Αλέξης Τσίπρας», σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

«Εκτιμώ ότι ο Τσίπρας, που καταγγέλλει το Μνημόνιο, είναι ένας αισιόδοξος φιλελεύθερος αριστερός με δυνατότητες. Το τραγικό θα είναι να μη δοκιμαστεί και να μην μπορούμε να έχουμε γνώμη. Πάντως, πλέον μιλάνε οι αριθμοί. Τόσο οι εκλογές, όσο και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Τσίπρας μπορεί», τόνίζει ο κ. Κούνδουρος, ο οποίος συμμερίζεται αυτά που λέει ο κόσμος, ότι δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας «δίνει ελπίδα» και ότι «από αυτό το νεαρό γελαστό παιδί κάτι θετικό μπορεί να προκύψει».

Ο Νίκος Κούνδουρος δε συγκρατείται όταν ερωτάται για τη Χρυσή Αυγή και ξεσπά: «Είναι μια φασιστική, νεοναζιστική οργάνωση. Είναι ξετσίπωτοι, φασιστόμουτρα. Κι όμως, μπήκαν στη Βουλή με την ψήφο του λαού».

Τι θα συμβεί στην Ελλάδα; Ο Νίκος Κούνδουρος έχοντας ζήσει Εμφύλιο, Κατοχή, εξορία, εκτελεστικό απόσπασμα -από το οποίο διέφυγε- έχει να δώσει απαντήσεις με την εμπειρία ζωής του: «Έχουμε ένα χρέος, το οποίο ποτέ δε θα μπορέσει να ξεπληρώσει η Ελλάδα και αυτό μας κάνει υποτελείς στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους», σημειώνει και έπειτα, λέει ακόμη:

«Από τη Γαλλική Επανάσταση, στη Ρωσική, μέχρι τον ξεσηκωμό κινημάτων, η απάντηση είναι μία: η πείνα. Μόνο η πείνα οδηγεί κόσμο στους δρόμους, την εξέγερση και την επανάσταση, χωρίς ιδεολογίες και χωρίς θεωρίες. Στην πείνα, ο κόσμος σηκώνει τη γροθιά του και ουρλιάζει. Εδώ δεν υπάρχει ακόμα κάτι τέτοιο, σε μεγάλο τουλάχιστον βαθμό. Πιστεύω όμως πως θα συμβεί, αφού ήδη κάνουν την εμφάνισή τους τα φαινόμενα αυτά».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *