Περιμένοντας τις γυναίκες

Αξίζει κανείς να αναρωτιέται: Τί θα γινόταν αν στη θέση του Γιώργου και του Αντώνη ήταν δύο γυναίκες; Πώς θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα για τη χώρα; Πώς, άραγε, μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον, αν – επιτέλους – σπάσει το glass ceiling προς την ανώτατη εξουσία; Πριν από λίγες ημέρες με μία φίλη ψάχναμε ονόματα ηγετών για το μέλλον. Δύσκολη δουλειά. Ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε ότι……..
αναφέραμε μόνο αντρικά ονόματα και αλλάξαμε πορεία πλεύσης. Η φίλη μου σκέφτηκε την κεντροαριστερή Άννα, εγώ την κεντροδεξιά Ντόρα και αφεθήκαμε να συζητούμε υποθετικά προς το μέλλον.

Φυσικά ξυπνήσαμε πολύ γρήγορα. Ο Μανώλης φώναζε στην τηλεόραση και το θέαμα ήταν αποκρουστικό… Την κλείσαμε γρήγορα και αλλάξαμε θέμα. Μετά το ξανασκεφτήκαμε. Η συγκυρία στη χώρα μας είναι δραματική, αλλά και μοναδική από πολλές πλευρές. Αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και καθαρή σκέψη.

Πέρσι κάποια στιγμή ο Στέφανος Μάνος είχε πει ότι πρέπει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι. Αντιλαμβάνεστε τι είχε συμβεί στα blogs. Σήμερα το λέει ο Ρέππας. Έτσι απλά, αλλάζουν τα πράγματα στην Ελλάδα. Από τον νεο-φιλελευθερισμό, στο σκληρό ΠΑΣΟΚ.

Τα πράγματα αλλάζουν, και όσα αντιστέκονται, αλλάζουν κι εκείνα μετά από λίγο καιρό.

Όσον αφορά τον πολιτικό λόγο, χάλια μαύρα. Η εποχή τον συνθέτει από μόνη της. Τα υπόλοιπα φαντάζουν γραφικά, προϊόν του κομματισμού του παρελθόντος.

Στη συνείδηση των πολιτών, τα παλιά κόμματα είναι πολιτικά νεκρά. Δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Δείτε τις δημοσκοπήσεις και θυμηθείτε και τον Λούλη. Σε κάθε περίπτωση, η πτώση Καραμανλή, εκτός από voter’s apathy, προκάλεσε και την πτώση του παλαιοκομματισμού. Στη νοοτροπία και στους τρόπους δράσης.

Ασχέτως αν μερικοί δείχνουν να μην το αντιλαμβάνονται. Cherchez la femme s’il vous plait.

PostNews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *