Η Κύπρος ανθίσταται στο ξέπλυμα χρήματος

Ικανοποίηση από τον τρόπο με τον οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετωπίζει το φαινόμενο του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος εκφράζει η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην έκθεσή της, η Επιτροπή για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και της χρηματοδότησης της ………
τρομοκρατίας (ΜΟΝΕΥVAL) επικροτεί το γεγονός ότι η Κύπρος έχει λάβει επιπρόσθετα μέτρα, υιοθετώντας σχετική νομοθεσία και εφαρμόζοντας τα πρότυπα που προτάθηκαν από την ΜΟΝΕΥVAL στην προηγούμενη έκθεση ελέγχου της για την Κύπρο.

Η ποινικοποίηση του αδικήματος του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, που έχει επιβληθεί στην Κύπρο, είναι σε μεγάλο βαθμό σύμφωνη με τα πρότυπα που έχει θεσπίσει η Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Ισχυρό χαρακτηρίζεται, επίσης, το νομικό πλαίσιο που εφαρμόζεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, σχετικά με την αμοιβαία συνδρομή με άλλα κράτη και διεθνείς φορείς.

Τέλος, στην έκθεση εκφράζονται κάποιες ανησυχίες σχετικά με το κατά πόσο είναι αποτελεσματική η εφαρμογή των αποφάσεων για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, μέσω των αγοραπωλησιών ακινήτων και της εμπορίας πολύτιμων λίθων και μετάλλων.

Η Κύπρος οφείλει να υποβάλει επίκαιρη έκθεση για το θέμα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013.

www.zougla.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *