Ο Φάρατζ στο πλευρό του Τσίπρα – «Γιούνκερ βγάλε τον σκασμό…»

Υπέρ των θέσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως εκφράστηκαν στο άρθρο του στην εφημερίδα Le Monde, τάχθηκε τη Δευτέρα το βράδυ ο ηγέτης του αντιευρωπαϊκού UKIP (Κόμμα Ανεξαρτησίας) Nάιτζελ Φάρατζ.
«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατηγόρησε τους κυρίαρχους παίκτες της Ευρωζώνης ότι φέρνουν σταδιακά την ‘πλήρη κατάργηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη’. Πόσο δίκιο έχει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ηγέτης του UKIP σε δήλωσή του στο Twitter.

«Οι Βρετανοί έχουν απηυδήσει με τους ευρωκράτες να μας λένε τι θέλουμε, τι είναι καλό για μας, πώς να διευθύνουμε τις επιχειρήσεις μας και πώς θα οργανωθεί η κοινωνία μας» προσθέτει ο Φάρατζ, και επιτίθεται στον πρόεδρο της Κομισιόν παραθέτοντας συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph. «Ο Γιούνκερ θα πρέπει να βγάλει το σκασμό για το θέλουν ή δεν θέλουν οι Βρετανοί, δεν μας ξέρει» σχολιάζει.

Μεταξύ άλλων, στο επίμαχο άρθρο του ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι το ζήτημα της Ελλάδας δεν αφορά μόνο τη χώρα, αλλά είναι το επίκεντρο της σύγκρουσης «δύο εκ διαμέτρου αντίθετων στρατηγικών για το μέλλον της ΕΕ.»

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι θέλει να πει «την αλήθεια στους ευρωπαϊκούς λαούς για τη διαπραγμάτευση» τονίζοντας ότι δεν είναι ευθύνη της Ελλάδας η καθυστέρηση, αλλά φταίει η αδιαλλαξία των θεσμών.

«Πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία μιας Ευρωζώνης δύο ταχυτήτων, όπου ο σκληρός πυρήνας θα θέτει σκληρούς κανόνες λιτότητας και προσαρμογής και θα διορίζει έναν Υπερυπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης με απεριόριστη εξουσία, με τη δυνατότητα δηλαδή να απορρίπτει ακόμη και προϋπολογισμούς κυρίαρχων κρατών που δεν ευθυγραμμίζονται με τα δόγματα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού» προσθέτει ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *