Τελευταία Νέα

«Φαίνεται ότι ούτε την Χώρα ούτε την Ιστορία της θέλετε. Κλείστε την λοιπόν αν επιμένετε»

Της Δήμητρας Γκουντούνα*

Κανένα Κρατικό Κανάλι στον κόσμο δεν έχει ζήσει το βιασμό, τον εξευτελισμό και τον εμπαιγμό στον κόσμο όσο η δική μας Κρατική Τηλεόραση. Την χρησιμοποίησαν όλες οι Κυβερνήσεις κατά πως ήθελαν, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν επάνω της. Τώρα λοιπόν, θέλουν να την εκτελέσουν….
Οι μπλε ρουά που μας προέκυψαν από μια νόθα Κυβέρνηση που περιλαμβάνει στον εναγκαλισμό της όλους αυτούς που κάποτε ήθελαν ένα και μόνο πλάνο από τον οπερατέρ που έφερε στο μικρόφωνο το σήμα της. Όλοι αυτοί που τώρα έχουν γίνει λακέδες των ιδιωτικών καναλιών. Και όμως επέζησε. Επέζησε, από τις μεγάλες προσωπικότητες που πέρασαν το κατώφλι της. Ποιητές, θεατράνθρωποι, Πολιτικοί ..Ναι κάποτε υπήρξαν και πολιτικοί σε τούτη τη χώρα. Επέζησε, από τους μεγάλους δημοσιογράφους που άφησαν το στίγμα τους πάνω στην μουβιόλα και την μονταζιερα. Από τους εργαζόμενους που ήξεραν να λένε ΟΧΙ στα γραφεία του κάθε Πρωθυπουργού, που σεβόντουσαν τον τηλεθεατή χωρίς να το κραυγάζουν. Η Κρατική Τηλεόραση κρατάει στην αγκαλιά της ολη την Ιστορία αυτού του τόπου. Φαίνεται ότι ούτε την Χώρα ούτε την Ιστορία της θέλετε. Κλείστε την λοιπόν αν επιμένετε ….Αλλά όταν κλείσει το δικό σας κεφάλαιο ,στην πολιτική η Ιστορία θα σας γράψει με μαύρα γράμματα.

Ναι ξέρω θα μοιράστε τα ιμάτια της, θα χαθουν πλάνα με προσωπικότητες που έχουν φύγει απο τη ζωή θα χαθεί η αλήθεια της ιστορίας μας. Και δυστυχώς Καλοκαίρι δεν θα υπάρχει και ο Λαζόπουλος για να δείξει τις ανομίες σας…..

*Η Δήμητρα Γκουντούνα είναι από τους πλέον αρμόδιους ανθρώπους να μιλήσει για την ΕΡΤ. Ο λόγος; Μα γιατί η καρδιά της χτυπά για το κανάλι αυτό. Η Δήμητρα είναι από τις μεγαλύτερες και πιο διαβασμένες δημοσιογράφους της χώρας μας. Η διακριτικότητα της και η παιδεία της την κράτησαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και δεν πούλησε τον εαυτό της για τη δόξα. Σίγουρα αν οι κυβερνήσεις δεν έβαζαν σε νευραλγικές θέσεις «δικά τους παιδιά» και επέλεγαν ανθρώπους σαν την Γκουντούνα κανείς δεν θα τολμούσε να διανοηθεί να κλείσει τους διακόπτες της ΕΡΤ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *