Η σύγκρουση κορυφής στο δεκανίκι της ΝΔ ίσως αποδειχτεί ωφέλιμη για τη χώρα

Γράφει ο Μαγια


Πόσο μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου;

Ενώ μέχρι τώρα όλοι συναρτούσαν την απάντηση με το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης του Μαίου, από χθες τα ξημερώματα, μετά τη μεσονύχτια ψηφοφορία, άλλαξαν τα δεδομένα…
Ο εφιαλτικός βίος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, εξαρτάται πλέον και από τους σχεδιασμούς του Γ. Παπανδρέου.

Ποιος θα το πίστευε, ο ΓΑΠ, ο πρώην ολετήρας, από αποδιοπομπαίος τράγος να εμφανίζεται ως ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων. Προφανώς, για να εκπληρωθεί το προσφάτως λεχθέν υπό του «προφήτου» Κ. Λαλιώτη, ότι «μετά το Πάσχα θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις».
Αξίζει να σημειωθεί η μεθοδικότητα με την οποία ενήργησε ο ΓΑΠ. 
Δεν καταψήφισε τις ρυθμίσεις για τις τράπεζες κατά την πρώτη ανάγνωση του ονομαστικού καταλόγου των βουλευτών, αλλά περίμενε τη δεύτερη ανάγνωση προκειμένου να μην επηρεαστούν οι βουλευτές της επιρροής του. Αλλωστε, επιδίωξή του δεν ήταν η ανατροπή της κυβέρνησης, παρά μόνο να δηλώσει παρών και να προειδοποιήσει τον Σαμαρά και κυρίως τον Βενιζέλο.

Το μήνυμα έσπευσαν να αποκωδικοποιήσουν οι Ραγκούσης και Ξυνίδης, της αλήστου μνήμης ομάδας των «κηπουρών».

«Η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη τον φόβο της πλειοψηφίας των Ελλήνων, που έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει τη ζώνη του Ευρώ, προτάσσει συνεχώς το μνημόνιο ως προκάλυψη και ως “φύλλο συκής” για να κρύψει πίσω από αυτό την εκτέλεση συμβολαίων διαπλοκής, κατάφωρης παραβίασης του δημοσίου συμφέροντος καθώς και προκλητικής εξυπηρέτησης επιχειρηματικών και τραπεζικών συμφερόντων», επισημαίνει ο Γ Ραγκούσης. 

Ενώ ο Ν. Ξυνίδης, υπογραμμίζει: «Ποτέ κανένα όργανο του ΠΑΣΟΚ δεν αποφάσισε η ανακεφαλαιοποίηση να γίνει με τον τρόπο που η κυβέρνηση Σαμαρά εισηγείται και στην ουσία εξασφαλίζει πρώτιστα τους τραπεζίτες. Μετά ταύτα το κατηγορητήριο για την παραβίαση της ομόφωνης συλλογικής απόφασης του ΠΑΣΟΚ αφορά τον νυν Πρόεδρό του. Όπως επίσης και το ότι υπό το πρόσχημα της κυβερνητικής συνοχής υποχρέωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να διολισθήσουν πέραν των θέσεων του ΠΑΣΟΚ κατά τη χθεσινή ψηφοφορία».

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν περνά απαρατήρητο ότι, ουσιαστικά κανένα στέλεχος, που να παραπέμπει ευθέως στον Παπανδρέου, δεν δέχθηκε να θέσει υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές. Πολλοί δε, εκτιμούν ότι, η στρατηγική του πρώην πρωθυπουργού είναι η βαριά ήττα της Ελιάς στις ευρωεκλογές – σε σημείο εξαέρωσης, όπως έχει ειπωθεί – ώστε αμέσως μετά να τεθεί θέμα ηγεσίας και να εμφανιστεί ως εγγυητής του μέλλοντος της καταποντισμένης παράταξης.

Το γεγονός, πως ο Βενιζέλος, δεν μπορεί να διαγράψει τον πρώην πρωθυπουργό, επειδή θα απασφαλίσει την ωρολογιακή βόμβα πάνω στην οποία κάθεται, εντείνουν τον εκνευρισμό και την ανησυχία του. Η νέα ρουκέτα ότι, «ο κ. Παπανδρέου έχει μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠαΣοΚ», οξύνει τη σύγκρουση κορυφής στο δεκανίκι της ΝΔ, που ίσως αποδειχτεί ωφέλιμη για τη χώρα. Γιατί ενδέχεται να φέρει μια ώρα αρχύτερα τις εθνικές εκλογές.

ΥΓ. Σήμερα, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που ολοχρονίς μας έχει φλομώσει στο ψέμα, δικαιολογείται να μην τηρήσει το πρωταπριλιάτικο έθιμο…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *