Εκπαίδευση πολιτών με… ταινίες!

Μου αρέσει να βλέπω καλές ταινίες.

Καλές εννοώ αυτές που προκαλούν το μυαλό σου, τη φαντασία σου να μαντέψεις τη συνέχεια και το τέλος της ιστορίας τους. Δικαστικές μάχες, δυσεπίλυτες αστυνομικές υποθέσεις, μυστήριες διαπλοκές και φυσικά επιστημονικής φαντασίας.

Μέχρι πρόσφατα, αισθανόμουν…..
λίγο άσχημα γιατί “σπαταλούσα” χρόνο ξεκούρασης, ή συμμετοχής στα βάρη της οικογένειας. Σήμερα πιστεύω πως πρέπει περισσότερο από ποτέ να ψάξουμε να δούμε ταινίες που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τα ακατανόητα που συμβαίνουν γύρω μας και να αντιληφθούμε καλύτερα δυσεξήγητες έννοιες που κάποιοι προσπαθούν να βάλουν στη ζωή μας, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εξηγηθούν τα τεκταινόμενα “φαινόμενα”.

Χωρίς να χρονοτριβώ, προτείνω αμέσως δύο από αυτές που με εντυπωσίασαν για την επικαιρότητά τους.

Η πρώτη:

Wallstreet 2: Money Never Sleeps (Το χρήμα ποτέ δεν κοιμάται)

Οι φούσκες, η σιγουριά των επενδυτών πριν την κρίση, η απόγνωση του κατεστραμένου μεγαλοεπιχειρηματία, η απάθεια αυτών που δεν είναι στη θέση του, η “δήθεν” απρόσμενη αυτοκτονία του, η πίστη στον άνθρωπο, ο σκληρός “παίχτης” που εκμεταλλεύεται το ίδιο του το παιδί, ο τζογαδόρος που κατέστρεψε άλλους την “πατάει” και άλλα ωφέλιμα!

Πρέπει να την δουν όλοι!

Η δεύτερη:

V for Vendetta

Απρόσμενα προφητική από το 2006, αν ελπίζουμε στην “επανάσταση” των πολιτών, είτε πνευματική, είτε κυριολεκτική.

Ένας εκδικητής που τα βάζει με το Σύστημα, με κύριο σκοπό την επαγρύπνηση των κοιμισμένων πολιτών. Κάνει επίδειξη της τρωτότητας του υπερ-καταπιεστικού κράτους, ξυπνάει το ένστικτο του απλού ανθρώπου με σοκαριστικό και βίαιο τρόπο “για το καλό του”, δείχνει τον δρόμο στους πολίτες για μαζική αντίδραση στην εξοντωτική υποταγή τους, θυσιάζεται ο ίδιος για το σκοπό.

theoreio.wordpress.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    V το αντιστροφο Λ το ιδιο συμβολο στην σειρα V του σταθμου ΑΒC, προσοχη στις ταινιες ειναι φουλ υποσυνειδητα και μαυρο προγραμματισμο απο τους επικυριαρχους, εαν ηταν για το καλο μας θα ζουσαμε ειδη σε μια κοινωνια αγγελων

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *