Η ΜΕΝ ΦΩΝΗ ΦΩΝΗ ΓΙΑΓΚΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΑΙ ΔΕ ΧΕΙΡΕΣ ΧΕΙΡΕΣ ΧΕΙΡΕΣ “ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΩΝ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

“Η μεν φωνη φωνή Γιαγκάτζογλου, αι δε χείρες χείρες Καιροσκόπων”. Μα θα μου πειτε δεν είναι έτσι ακριβώς η παραπομπή της Γένεσης. Της Γένεσης όχι αλλά της Γέννησης του Διά βίου μάθησης Νέου Λυκείου αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών είναι και παραείναι αυτή η ακριβής παραπομπή.

Τι μας λένε με τη νέα τους ανακοίνωση τα πνευματικά τέκνα του κ. Γιαγκάτζογλου; Οτι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στους Πασόκους και στους υπόλοιπους προοδευτικάριους επειδή κάτι κράτησαν από το μάθημα των θρησκευτικών στο……
Νέο Λύκειο.

Το όνομα του μαθήματος; Μπορεί να αλλάξει μας πληροφορούν.

Το μάθημα μπορεί να ξαναγίνει υποχρεωτικό (μιας και το Σύνταγμα και το Συμβούλιο Επικρατείας αυτά ορίζουν) αλλά αν είναι και μονόωρο δεν χάθηκε ο κόσμος.

Το μόνο ουσιαστικό και επιβεβλημένο – κατά τους “καιροσκόπους” πάντοτε – είναι να αλλάξει το περιεχόμενό του για να συμβαδίζει και με τον νέο όνομα που το βάφτισαν!!!

Υπενθυμίζω ότι αυτοί που τα λένε αυτά δεν είναι ο σύνδεσμος αθέων, δωδεκαθειστών, Μουσουλμάνων ή Βουδιστών αλλά “Θεολογικός (και ο Θεός να τον κάνει) Σύνδεσμος”!!!

Κάτι λέγαμε ότι το σχέδιο από την αρχή ήταν να μας τρομοκρατήσουν με την κατάργηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα των θρησκευτικών για να μπορέσουν αργότερα να μας κάνουν τη μεγάλη υποχρέωση (ω! της γενναιοψυχίας τους το μέγεθος!) να το κρατήσουν ως υποχρεωτικό έστω και μονόωρο.

Πλην όμως το ψητό ψητό. Ο καυγάς για το πάπλωμα. Να αλλοτριωθεί το ορθόδοξο περιεχόμενο του μαθήματος και να γίνει πολυπολιτισμικό, ανοιχτό, κτλ., κτλ..

Προπαντός! Οχι “κατηχητικό”.

Μήπως γι’ αυτό στέλλουν οι γονείς τα παιδιά τους στο σχολείο; Για να τους μιλούν οι θεολόγοι για την Εκκλησία, τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους; Οχι βέβαια. Σεβντάς αβάστακτος κάθε Ελληνα πατέρα είναι να μάθει ο γυιος του για το Θεό Βίσνου. Οσο για την μονάκριβή της θυγατέρα η κάθε Ελληνίδα μάνα ένα όνειρο και καυμό έχει. Να μάθει για την Αίσα του “προφήτη” Μωάμεθ και το “Ιερό Κοράνιον”.

Γι’ αυτό ακριβώς οι καλοί συνάδελφοι του “Καιρού” έρχονται να ανταποκριθούν στις προσδοκίες όλων των Ελλήνων.

“Οφείλουμε να τονίσουμε για μια ακόμη φορά την πάγια θέση μας για μια θρησκευτική εκπαίδευση που θα αμβλύνει τις αντιθέσεις, θα ξεπερνά τις προκαταλήψεις και τις στερεότυπες αντιλήψεις, θα ενώνει και δε θα χωρίζει τους μαθητές”!

Σε απλά Ελληνικά. Ας προωθήσουμε τον συγκρητισμό από την έδρα με το στόμα των θεολόγων και με τα εγχειρίδια του υπουργείου παιδείας.

Αντί να τα λέγει αυτά ο κ. Γιαγκάτζογλου (“ει έχεις ευνούχον φόνευσον, ει δε μη έχεις αγόρασον και φόνευσον”, έλεγαν οι σύγχρονοι του Ευτροπίου) και να εκθέτει τον Αρχιεπίσκοπο τώρα έβαλαν μπροστά τους “Καιροσκόπους” να κάνουν την βρώμικη δουλειά.

Γι’ αυτό «Αεί μεν, μάλιστα δε νυν εύκαιρον ειπείν”: Η μεν φωνή φωνή Ιακώβ (Γιαγκάτζογλου), αι δε χείρες χείρες Ησαύ” (“Καιροσκόπων”).

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

40 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΟΥΣΤ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ@@@@@@@ ΠΡΕΖΑΚΗΔΕΣ=ΣΤΟΝ ΑΠΗΓΑΝΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ357562&^^^(&(&^%$^ΘΑΝΑΤΟΣ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++================ΑΝΘΕΛΛΗΝΕς…………….ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    ΩΙΛΙΦ+

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΤΕΛΕΒΑΝΤΕ, ο βωμολόχος κληρικός Πτολεμαίδας μόνο στις δικές σου αναρτήσεις σχολιάζει με αυτό το τρόπο.
    ΓΙΑΤΙ;;

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Καλα ειπε ο Σημιτης,αν παρεις τριαντα καμια δεκαρια να στουκαρουν οι πιλοτοι τελειωσαν κιολας.. Τι θα φαμε αυριο

    Reply
  4. Παναγιώτης Τελεβάντος

    ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 11.51 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΛΗΡΙΚΟ ΤΟ ΒΩΜΟΛΟΧΟ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΚΟΠΡΑΝΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

    ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΣ ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΣ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΑ ΣΧΌΛΙΑ ΤΟΥ

    ΠΡΟΣΕΥΗΧΘΕΙΤΕ ΝΑ ΟΤΝ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΕΘΟΣ ΝΑ ΓΒΑΛΕΙ ΤΑ ΡΑΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *