Πρέπει να μη λησμονούμε!

Εδώ και αρκετό καιρό, αγαπητοί φίλοι, μάλλον μετά το καλοκαίρι, η μεγάλη κρίση που δοκιμάζει τον ελληνισμό φαίνεται ότι “έχει πιάσει πάτο”. Η κοινωνία μας βυθίστηκε, όπως όλα δείχνουν, στη βαθύτερη κρίση που γνώρισαν οι Έλληνες, από την εποχή του β΄ παγκόσμιου πολέμου και του επακόλουθου εμφύλιου!
Όλα όσα μεσολάβησαν μέχρι να………..
φτάσουμε σ’ αυτήν την κρίση μπορεί ο καθένας μας να τα ερμηνεύσει και να τα ζυγίσει. Θα προκύψουν πολλαπλές ερμηνείες αλλά, όπως ξέρετε, τα γεγονότα είναι πάντα πολυσήμαντα. Η αλήθεια έχει πολλές όψεις.
Εκείνο που εγώ θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι πρέπει να μην ολισθήσουμε στην αμνησία. Δεν πρέπει να ξεχνούμε! Η πολλαπλότητα των αιτίων της καταστροφής θα προκύψει στη συνείδηση του καθενός και θα είναι μια αλήθεια…
Δεν πρέπει όμως να ξεχνούμε ποιοι είμαστε! Προ πάντων να μη λησμονήσουμε τη ρίζα μας!.. Τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται μεγάλη κόπωση του ηθικού μας και έλλειψη ενδιαφέροντος και πίστης για ό,τι μας ξεχωρίζει, ανάμεσα στους λαούς που μας περιβάλλουν. Αλλά τι είναι αυτό που πρέπει πριν απ’ όλα να κρατούμε σταθερά στη σκέψη; Μα βέβαια η γλώσσα μας! Αυτή μας κράτησε τόσες χιλιάδες χρόνια, αυτή είναι η μάνα του πολιτισμού μας!
Τα greeklish, φίλοι, άρχισαν πάλι να κερδίζουν έδαφος. Πολλοί από μας έχουν φτάσει στην παραίτηση, στην πιο επικίνδυνη στάση ζωής. Οι δύσκολες μέρες που περνάει ο λαός και η κοινωνία μας έχουν βαρύ αντίχτυπο στον πολιτισμό και τη γλώσσα μας.
Αυτό όμως δεν επιδιώκουν οι απάτριδες που μας κυβερνούν και βάλθηκαν να διαλύσουν την Ελλάδα; Σκεφτείτε το!
Απομονώστε τους ξενόδουλους, τους ξενομανείς, τους ξιπασμένους και απερίσκεπτους που επιμένουν να εκφράζονται με greeklish. Μην απαντάτε στα μηνύματά τους, αγνοήστε τους, υποτιμήστε τους!
Κρατήστε μια σταθερή στάση ζωής και υπερασπιστείτε τις αξίες μας!
Καλέστε τους φίλους σας να συνταχθούν μαζί μας!
Θα περάσει κι αυτό! Σωστά είπε ο μέγας εθνικός μας ποιητής: Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…
Αντισταθείτε!

Σας ασπάζομαι!
Θόδωρος Καλαμπούκας
Δημιουργός – διαχειριστής

ΟΧΙ στα GREEKLISH.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *