Αναπτυξιακά κίνητρα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Στόχος η στήριξη της ανάπτυξης της επιβατικής κίνησης

Με την ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης να συνεχίζεται, ο Διεθνής Αερολιμένας…
Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, εξακολουθεί να στηρίζει τις αεροπορικές εταιρείες, με σημαντικά αναπτυξιακά και στοχευμένα κίνητρα για την καλοκαιρινή περίοδο 2014

Παρά τη σταθεροποίηση και ανάκαμψη της κίνησης από το β’ εξάμηνο 2013, το διψήφιο ρυθμό αύξησης των ξένων επιβατών με βασικό προορισμό την Αθήνα κατά τους τελευταίους μήνες και τις συνολικά εξαιρετικά θετικές ενδείξεις για το 2014, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, όχι μόνο εξακολουθεί να παρέχει σημαντικά κίνητρα και για αυτή τη θερινή περίοδο, αλλά στηρίζει ακόμη περισσότερο τις αεροπορικές εταιρείες, εστιάζοντας πλέον σαφώς στην αναπτυξιακή προοπτική.

Τα 4 κίνητρα (Διατήρησης Πτήσεων, Μετεπιβιβαζομένων Επιβατών, Πληρότητας Δρομολογίων και Ανάπτυξης Ειδικών Αγορών) για τη θερινή περίοδο (Απρίλιος – Οκτώβριος 2014) αντιστοιχούν σε σημαντικές εκπτώσεις που φτάνουν έως και στο 80% επί των αεροναυτιλιακών χρεώσεων του αεροδρομίου. Παράλληλα, σε ισχύ εξακολουθεί να βρίσκεται το ετήσιο πρόγραμμα κινήτρων και συγχρηματοδότησης αναπτυξιακών δράσεων των αεροπορικών εταιρειών που παρέχει ο ΔΑΑ.

Τα κίνητρα της θερινής περιόδου 2014 είναι τα εξής:

– Κίνητρο διατήρησης πτήσεων: 10% έκπτωση επί των τελών προσγείωσης και στάθμευσης για κάθε δρομολόγιο

Με στόχο την επιβράβευση της διατήρησης της κίνησης της αντίστοιχης περυσινής θερινής περιόδου, το συγκεκριμένο κίνητρο προσφέρει 10% έκπτωση επί των τελών προσγείωσης και στάθμευσης για κάθε δρομολόγιο, υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των πτήσεων θα διατηρηθεί στα ίδια με πέρυσι επίπεδα και πάντως δεν θα μειωθεί περισσότερο από 1%. Σε περίπτωση αύξησης του αριθμού των πτήσεων, η αεροπορική εταιρεία εντάσσεται αυτόματα στο ετήσιο πρόγραμμα των αναπτυξιακών κινήτρων του ΔΑΑ.

– Κίνητρο μετεπιβιβαζόμενων επιβατών: Ποσό ύψους 5 ευρώ έως 15 ευρώ για κάθε μετεπιβιβαζόμενο επιβάτη

Με στόχο τη διατήρηση και ανάπτυξη της μετεπιβιβαζόμενης (transfer) κίνησης μέσω της Αθήνας προς άλλους προορισμούς, το κίνητρο αυτό προσφέρει σε κάθε αεροπορική εταιρεία κλιμακωτά ένα σταθερό πόσο για κάθε μετεπιβιβαζόμενο επιβάτη κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου (από 5 έως 15 ευρώ ανά επιβάτη).

– Κίνητρο πληρότητας δρομολογίων: 10 ευρώ για κάθε επιπλέον επιβάτη

Επιπρόσθετα, με στόχο την υποστήριξη των πληροτήτων των δρομολογίων και την ενθάρρυνση των αεροπορικών εταιρειών να αυξήσουν την επιβατική κίνηση στις πτήσεις τους από/προς την Αθήνα, ο ΔΑΑ προσφέρει 10 ευρώ για κάθε επιπλέον επιβάτη στις αεροπορικές εταιρείες που θα παρουσιάζουν πληρότητα άνω του 80%, υπό την προϋπόθεση ότι η χωρητικότητα και ο αριθμός των πτήσεων δεν θα μειωθούν σε σύγκριση με την περυσινή χειμερινή περίοδο.

– Κίνητρο για ανάπτυξη ειδικών αγορών: Ποσό ύψους 5 – 10 ευρώ για κάθε επιβάτη

Με στόχο τη διείσδυση σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγορές (χωρίς απευθείας σύνδεση έως σήμερα με την Αθήνα) με δυνατότητα δημιουργίας επιπλέον επιβατικής κίνησης, κάθε νέο δρομολόγιο της κατηγορίας αυτής θα επιδοτείται όχι μόνο με το υπάρχον «κίνητρο για νέα διεθνή δρομολόγια», αλλά και επιπλέον με ένα σταθερό ποσό ανά διακινούμενο επιβάτη (από 5 έως 10 ευρώ).

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *