Κάτι (καλό;) γίνεται…. Στην Αθήνα την Τρίτη η Μέρκελ διάγγελμα σε λίγο από τον Σαμαρά!

– Το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα γίνει με αφορμή δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με…..
το οποίο ΔΕΝ θα ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα στην Σύνοδο Κορυφής

– ΥΠΟΙΚ: Προσπαθούμε να βάλουμε την Ελλάδα στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής
– Ο εκπρόσωπός της Μέρκελ ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την πρόσκληση που απήθυνε ο πρωθυπουργός τον Αύγουστο

– Η συνάντηση θα γίνει μια ημέρα μετά το κρίσιμο Eurogroup
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και δεν είναι απαραίτητο να είναι άσχημες. Κάτι φαίνεται να αλλάζει ή να επιταχύνονται οι εξελίξεις. Την τελευταία μια ώρα μάθαμε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος, η οποία έχει να έρθει 5 χρόνια στην Αθήνα, θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου την Τρίτη 9 Οκτωβρίου. Επίσης, ότι ο πρωθυπουργός αφού φτάσει στην Αθήνα από το Παρίσι θα κάνει διάγγελμα ή μια απλή δήλωση προς τον ελληνικό λαό.

Και μέσα σε όλα αυτά η αγορά να κάνει πάρτι – ενόψει και τραπεζικό deal Εθνικής Eurobank.

Το διάγγελμα Σαμαρά αποφασίστηκε πιθανότατα μετά την πληροφορία που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με την οποία στην Σύνοδο Κορυφής στις 18 και 19 Οκτωβρίου ΔΕΝ θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας!

Η κα Μέρκελ θα έρθει την Τρίτη 09/10 και αποδέχθηκε την πρόσκληση Σαμαρά τόσο τον Αύγουστο όσο και μέσω της συνέντευξης που έδωσε χθες στην εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ θα πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στην διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι «η κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών».

Το Βερολίνο εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για την «πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια » που καταβάλλει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των πιστωτών της και «υποστηρίζει» την προσπάθεια αυτή.

«Διαπιστώνουμε ότι υπό την κυβέρνηση Σαμαρά γίνεται μια πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια και υποστηρίζουμε την συνέχισή της», είπε ο Ζάιμπερτ.

Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι από το υπουργείο Οικονομικών έγινε γνωστό το εξής: “Η κυβέρνηση με την τρόικα εργάζονται σε 24ωρη βάση προκειμένου τη Δευτέρα στο Eurogroup να υπάρξει διαπίστωση της προόδου και έτσι το θέμα της Ελλάδας να μπει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής.”

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *