ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ

Γεια σας. Είμαι ο Σήλισαβ Σηπ από τις νότιες θάλασσες του Αιγαίου, Έλληνας στην καταγωγή με ελληνική παιδεία. 


Με την επιστολή αυτή θέλω να σας ‘‘ καρφώσω ’’ μια σφήνα μέσα στο κεφάλι σας, εν ονόματι όλων αυτών των πολιτών – των καταναλωτών, όπως θέλετε πείτε τους, δεν παύει να είναι άνθρωποι – οι οποίο έχουν βυθιστεί στην θλίψη και την απελπισία. Και δεν αστειεύομαι! Δεν είμαι μνησίκακος, ούτε μισάνθρωπος. Δεν θα γράψω για οικονομικούς όρους.
Η πολυδαίδαλη αυτή σύνθεση, αποτέλεσμα ανθρώπινης συμπεριφοράς, τεχνικά επεξεργασμένη, επινοητική, ευφυής, πανούργα, κατασκευάζει περίπλοκα προϊόντα που είναι αδύνατον να…..
τα παρακολουθήσει κανείς. Σαν Social Media εισβάλλετε στη ζωή μας και της δημιουργείτε αντιλήψεις για τον κόσμο, ενώ οι περισσότεροι από εμάς ικανοποιούμαστε που συμμετέχουμε στην κατανάλωση της είδησης, της διαφήμισης, της μικρής ιστορίας. Δοκιμάζετε τις δυνατότητες αντοχής μας και τα όρια μας. Τροφοδοτείτε με μαύρο ύφασμα το μέλλον και σκεπάζετε με αυτό το παρόν.
Η ελεγχόμενη πλέον υποταγή μας, δεν σκοτώνει μόνο της ελευθερία της σκέψης μας αλλά αρχίζει να τρώει τον ιστό της ύπαρξης μας και να υπονομεύει της ελευθερία των πράξεών μας. Χωρίς δεύτερη κουβέντα νικήσατε∙ η επανάσταση έμεινε μετεξεταστέα στα τεστ.
 Έχετε μετατρέψει όμως τα πάντα σε εμπόρευμα, που συνεχώς πρέπει να καταναλωθεί. Από τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα, το σεξ, την τέχνη, τη λογοτεχνία, τη μουσική, την ομορφιά, την υγεία. Είμαι εδώ για να σας μιλήσω για τις αντιστάσεις της επόμενης μέρας.
 Είμαι εδώ για να σας μιλήσω για τις αμέτρητες καθημερινές, ανθρώπινες ιστορίες απόγνωσης και ταπείνωσης. Λένε ότι δεν μπορούμε να σας πολεμήσουμε, γιατί είστε ένας αόρατος εχθρός. Ναι, από δω και πέρα δεν είστε συνάνθρωποί μου εσείς, αλλά εχθροί μου.
 Ευχόμαστε να είχαμε ζήσει τη ζωή μας, όπως θα θέλαμε εμείς και όχι όπως ήθελαν οι άθλιες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώσατε για μας. Για να ζήσουμε σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να χύσουμε ιδρώτα. Η επόμενη γενιά θα χύσει αίμα.
 Δεν θα σας αφήσουμε να μας ακυρώσετε το δικαίωμα να ζήσουμε όσα όλα μπορούμε και να μας επιβάλλετε να ζήσουμε όσο μας επιτρέπετε. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι. Ποτέ δεν θα νιώσουμε συντριμμένοι και ηττημένοι. Ακόμα και τους χειρότερους οικονομικούς όρους να μας επιβάλλετε, εμείς θα σηκωθούμε και θα αντισταθούμε, θα προσαρμοστούμε και θα αγωνιστούμε∙ άλλη επιλογή δεν έχουμε. Θα ξοδεύουμε λιγότερα, θα κάνουμε τα πάντα για να σας νικήσουμε. Είναι καλύτερα να ζήσουμε σε μια κόλαση που γνωρίζουμε.
Δεν μπορείτε να χώσετε ολόκληρη την ανθρωπότητα μέσα σε μία λεκάνη∙ ακόμα και αν μας πνίξουν τα κύματά σας, εμείς σαν τον Πεταλούδα θα αποδράσουμε από το νησί σας, το νησί του διαβόλου, πάνω σε σακιά με καρύδες και θα φωνάξουμε « Μπάσταρδοι θα επιβιώσουμε! ». Σαν νέοι ηγεμόνες σε κάθε στιγμή αδυναμία μας, μας πλήττετε. Αν διαγράφατε από τον κόσμο σας την έμφυτη ματαιοδοξία και την ανειλικρίνεια σας, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αν σε μας δεν απόμεινε η δόξα να υποκλινόμαστε σε εσάς, δεν θα επιστρέψουμε στον κόσμο που φτιάξατε. Θυμηθείτε τι έπαθαν οι Σατραπείες και ο Καίσαρας Βοργίας.
Τίποτα δεν τους έλειπε για να βασιλεύουν, εκτός από το βασίλειο. Στην αρχαία ελληνική πόλη, κατεδάφιζαν τα τείχη για να περάσουν με επευφημίες θριάμβου οι ολυμπιονίκες, ενώ σήμερα τα τείχη γίνονται επικίνδυνα για σας που τα υψώνετε. Δείτε πως κατέρρευσε το τείχος του Βερολίνου. Τα μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση, θα πυροδοτήσουν κοινωνική αναταραχή. Δεν είναι δικές μας εκτιμήσεις. Είναι οι απόψεις που έχουν εκφράσει εδώ και καιρό επιφανείς άνδρες με όρχεις στα παντελόνια τους. Δείτε τι έγινε στην Αργεντινή.
 Όταν ήμασταν έφηβοι είχαμε αρκετές βεβαιώσεις και ελάχιστα ερωτηματικά. Όσο περνούσαν τα χρόνια διαπιστώναμε ότι αυξάνονταν τα ερωτηματικά και δυσκόλευαν οι απαντήσεις. Καταλήξαμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι αν δεν σκύψουμε το κεφάλι μας μέσα στα πράγματα, αν δεν χωθούμε με τα μούτρα, αν δεν τα αναποδογυρίσουμε για να δούμε τον κώλο τους, θα μας οδηγούν εκεί που εκείνα θέλουν. Δυστυχώς μια νέα εποχή ξημερώνει∙ δύσκολη, με ακραία καιρικά φαινόμενα και ακραία φτώχεια, με συγκρούσεις όμως που θα κάνει την μοναδική ζωή σας, εύθραυστη τόσο για την επικίνδυνη ευημερία σας όσο και για την ειρηνική απομόνωσή σας.

Με τιμή


Σήλισαβ Σηπ


Κως, 18-02-2012

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *