Γαλάζιες σημαίες στις παραλίες Αλυκές και Λευκαντί Ευβοίας

Οι παραλίες Αλυκές Δροσιάς και Λευκαντί Βασιλικού Ευβοίας “φόρεσαν” τις γαλάζιες σημαιούλες τους καθώς πληρούν όλες τις προϋποθέσεις κολυμβητικών υποδομών και καθαρότητας των θαλασσίων υδάτων…
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης και Περιβάλλοντος Χαλκίδας για την ενημέρωση του κοινού εν όψει καλοκαιρινής περιόδου… οι εν λόγω παραλίες εντάχθηκαν επιτυχώς στο πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΣΠΠΕΧ), στα πλαίσια των δράσεων που αφορούν τη διαχείριση και την ανάδειξη των αξιών της Οικολογίας και της Προστασίας του Περιβάλλοντος, ενέταξε την παραλία Λευκαντί Βασιλικού στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» για το έτος 2013.


Πρόκειται για τη δεύτερη παραλία του Δήμου Χαλκιδέων που βραβεύεται με «Γαλάζια Σημαία» αφού την παράδοση κρατά τα τελευταία χρόνια η παραλία των Αλυκών στη Δροσιά.
Η σημασία αυτών των βραβεύσεων, ιδιαίτερα στην εποχή μας, δείχνει το δρόμο που πρέπει να ανοίγει η τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα ζωής των δημοτών και να προβάλλονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ενός τόπου, στην προκειμένη περίπτωση στο τουριστικό τομέα, για να αναπτύσσεται η υγιής επιχειρηματική πρωτοβουλία.


Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Περιβάλλοντος Χαλκίδας σκοπεύει – από τον επόμενο μήνα – να αναδείξει το γεγονός της βράβευσης των δύο παραλιών του Δ. Χαλκιδέων, με ποικίλες εκδηλώσεις – δραστηριότητες ναυταθλητικές, δημιουργικής απασχόλησης αλλά και πολιτιστικές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *