ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ

Μια πρόταση του Ολιστικού κινήματος 

Το σημερινό παγκόσμιο χρέος είναι περίπου 45 τρις δολάρια Ο ρυθμός αύξησης του λόγω του μεγέθους του δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε. Εκ των πραγμάτων δύο λύσεις επιβάλλονται:
1) Παγκόσμια εξαθλίωση των λαών και μεταφορά του πλούτου από τη βάση σε μια Ελίτ που ελέγχει το….
διεθνές τραπεζικό σύστημα
2) Παγκόσμια διαγραφή των χρεών

Η πρόταση του Ολιστικού Κινήματος είναι η εξής: Θέτουμε ένα μέτρο περιουσίας πάνω από την οποία θα απαγορεύεται να έχει κάποιος περιουσία. Η περιουσία όλων όσων θα είναι πάνω από αυτό το όριο θα κατασχεθεί και θα χρησιμοποιηθεί για την απόσβεση των χρεών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν τόσο πλούσιοι άνθρωποι που να εμπνέουν φόβο στην κοινότητα με τη δύναμή τους. Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να είναι ευτυχισμένοι με μια περιουσία στο όριο που θα υποδείξουμε δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχουν κάτι παραπάνω. Ποιο θα είναι αυτό το όριο; Θα καθοριστεί με συνέδρια τα οποία θα κάνουμε με έγκριτους οικονομολόγους.
Για παράδειγμα ας δούμε το εξής: Από το Ίντερνετ πληροφορούμαστε για περιουσία των Ρότσιλντ της τάξης των 350 τρις δολάρια και των Ροκφέλερ επίσης της τάξης των 350 τρις. Μαζί οι δυο τους φτάνουν τα 700 τρις. Μόνο ένα 10% να γίνει κατάσχεση της περιουσίας τους έχουμε ένα 70 τρις δολάρια για να υπερκαλύψουμε το παγκόσμιο χρέος. Είναι αδικία να τους τα πάρουμε; Εμείς το βλέπουμε διαφορετικά. Δεν είναι αδικία για μια χούφτα άτομα να επιλέξουμε να υποφέρει ο παγκόσμιος πληθυσμός;
Θα μου πείτε πως αυτά τα περιουσιακά στοιχεία ποσά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πολύ ευχαρίστως να το δεχτούμε. Άλλωστε η πρότασή μας δεν αφορά μόνο δύο άτομα αλλά μια ολόκληρη Ελίτ από την οποία θα αφαιρέσουμε με κατάσχεση ένα ποσοστό της περιουσίας της.
ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ.
Αναφέρθηκα μόνο σε δύο άτομα για να πάρουμε μια εικόνα του πως μπορεί να δουλέψει η πρόταση ακόμη και με ελάχιστο αριθμό ατόμων. Αντί το 1 χιλιοστό του πληθυσμού να εξαθλιώσει το 999 της χιλίοις είναι πολύ καλύτερα τα 999 χιλιοστά του πληθυσμού να κατασχέσουν ένα ποσοστό της περιουσίας του 1 της χιλίοις ώστε να δημιουργήσουμε ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας για όλους μας.
Παράλληλα φυσικά με τις κατασχέσεις θα γίνει μια εξονυχιστική έρευνα του τρόπου με τον οποίο αυτοί οι μεγαλοαστοί απέκτησαν την περιουσία τους. Ακόμη και να μη γίνει κατάσχεση με βάση την αναγκαιότητα να λειτουργήσει το σύστημα, είμαι της άποψης ότι θα ανακαλύψουμε τέτοιες αδικίες στην έρευνά μας ώστε η κατάσχεση να γίνει ακόμη και με βάση τις αδικίες που προκάλεσαν.
.
Αντί λοιπόν να εξαθλιωθούν οι πολλοί είναι πολύ καλύτερο να πάρουν ένα μέρος της περιουσίας των λίγων ώστε να επιβιώσει το σύστημα. Θέτοντας μάλιστα ένα ανώτερο όριο περιουσίας δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα πιο δίκαιο και ασφαλές σύστημα.
Φυσικά αυτό δεν θα είναι το μόνο σωτήριο μέτρο που θα χρειαστεί να πάρουμε. Ωστόσο εκτιμούμε πως είναι αναγκαίο.

Θα μου πείτε πως αυτή η πρόταση του Ολιστικού Κινήματος είναι ουτοπική και πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Εμείς ισχυριζόμαστε πως παράλληλα με ότι έχουμε στο μυαλό μας ως ρεαλιστική αντίδραση δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε αν προσθέσουμε και ως αντίδραση την απαίτηση να γίνουν κατασχέσεις στην μεγαλοαστική τάξη και να θέσουμε ανώτερο όριο περιουσίας. Ποιο είναι επομένως το πρόβλημα; Μήπως με την πρότασή μας θα αποτρέψουμε μια άλλη ρεαλιστική πρόταση; Όχι βέβαια; Εμείς κοντά σε οποιαδήποτε άλλη ρεαλιστική πρόταση προτείνουμε στους πολίτες την ιδέα των κατασχέσεων στο διεθνές κεφάλαιο. Έτσι θα πετύχουμε σιγά σιγά να καλλιεργηθεί αυτή η ιδέα στους πολίτες μέχρι να αποδώσει καρπούς. Άλλωστε, το πόσο ουτοπικό είναι κάτι εξαρτάται από το πόσο αποφασισμένοι είμαστε να το πετύχουμε. Γιατί αν δεν είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε, ακόμη και τα πιο ασήμαντα πράγματα μοιάζουν με ουτοπίες.
Το Ολιστικό κίνημα φιλοδοξεί να αποβεί ένα ισχυρό διεθνές κίνημα ενθαρρύνοντας στους πολίτες την ιδέα να συντρίψουν τη μεγαλοαστική τάξη.
Αυτός είναι ο ρόλος άλλωστε ενός κινήματος. Να δουλέψει ώστε να βγάλει από το μυαλό των πολιτών τις ηττοπαθείς σκέψεις τους και να τους ενθαρρύνει να σηκώσουν το κεφάλι τους ψηλά. Στην ουσία έχουμε μεγάλα προβλήματά ακριβώς γιατί δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες!
Το Ολιστικό Κίνημα δεν είναι απλά ένα κίνημα διαμαρτυρίας απέναντι στην αισχροκέρδεια του μεγάλου κεφαλαίου. Ούτε είναι ένα κίνημα με ένα πάζλ ιδεών από εδώ και από εκεί με μια φιλολογική αντίληψη για τον ανθρωπισμό. Η φιλοσοφία του Ολιστικού Κινήματος είναι ο Ολιστικός Ανθρωπισμός, μια κοινωνιολογική θεωρία που έχει προκύψει από την αναθεώρηση του Μαρξισμού πάνω στο φόντο των σύγχρονων ανθρωπιστικών επιστημών.
Το Ολιστικό Κίνημα επίσης στο οποίο αναφέρομαι δεν έχει καμία σχέση με συνονόματα άλλα κινήματα μέσα ή έξω από τη χώρα μας. Θα ξεκινήσουμε, ευχόμαστε σύντομα, από τη χώρα μας και με στόχο να αποβούμε ένα αξιόλογο διεθνές ανθρωπιστικό πολιτικό κίνημα!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *