Ποιοι κρύβονται πίσω από τους βανδαλισμούς στα ξωκλήσια

Στο συμπέρασμα ότι στην υπόθεση των βανδαλισμών σε ξωκλήσια του Ηρακλείου εμπλέκονται…

τουλάχιστον δύο τουλάχιστον άτομα έχει καταλήξει η αστυνομία σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την ανάλυση των γραφικών τους χαρακτήρων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς, τα άτομα που έχουν γράψει συνθήματα θρησκευτικού περιεχομένου στους τοίχους των εκκλησιών που έχουν βεβηλώσει, χρησιμοποίησαν τις περισσότερες φορές κάρβουνο και σπρέι και τις λιγότερες φορές μαύρο μαρκαδόρο. 

Μονάχα σε δύο εκκλησίες οι γραφικοί χαρακτήρες είναι διαφορετικοί και για το λόγο αυτό εκτιμάται ότι πρόκειται για τουλάχιστον δύο διαφορετικά άτομα, τα οποία όμως είναι άγνωστο εάν έδρασαν μαζί ή ο ένας μιμήθηκε τον άλλο μετά και τη δημοσιοποίηση των περιστατικών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Για τα πολλά πλέον περιστατικά, τα οποία δυστυχώς παραμένουν ανεξιχνίαστα μέχρι και σήμερα, η προανάκριση δε θα συνεχιστεί από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα στην περιοχή των οποίων υπήρξε βανδαλισμός, αλλά τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων αναλαμβάνουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου. 
Δεν υπάρχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που γνωρίζουν το σύνολο των στοιχείων της προανάκρισης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια αντικείμενα που βρέθηκαν στους χώρους όπου εκδηλώθηκαν αυτού του είδους οι καταστροφές, δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής αξιοποιήσιμα στοιχεία στους αστυνομικούς.
prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *