Μυστήριο ο θάνατος τριών γυναικών κουρδικής καταγωγής

Άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί στη Γαλλία, με θύματα τρείς γυναίκες κουρδικής καταγωγής που…
εκτελέσθηκαν με σφαίρες στο κεφάλι στις 2:00 μετά τα ξημερώματα, μέσα στο Κουρδικό Ινστινούτο, στο Παρίαι, ενώ εικάζεται ότι μια από αυτές ήταν ιδρυτικό στέλεχος του PKK.

Ένα από τα θύματα, ήταν υπάλληλος του Ινστιτούτου και αντιπρόσωπος στη Γαλλία του Εθνικού Συμβουλίου του Κουρδιστάν, ενώ η μια ακόμη γυναίκα ήταν ακτιβίστρια.

 Η μία από τις δολοφονημένες, έφερε και χτυπήματα στην κοιλιά και το πρόσωπο, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, οι γυναίκες βρίσκονταν στο Ινστιτούτο το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και άνοιξαν μόνες τους στον δολοφόνο τους.

Το απόγευμα μέλος της κοινότητας επιχείρησε να εισέλθει στην κοινότητα, αλλά βρήκε τις πόρτες κλειδωμένες, ενώ στη συνέχεια συγγενείς τους που ανησύχησαν πήγαν στο Ινστιτούτο και αφού είδαν αίματα στην πόρτα αναγκάστηκαν να την σπάσουν για να εισέλθουν.

Ο υπουργός Εσωτερικών που μετέβη στο σημείο το πρωί, δήλωσε ότι οι τρείς γυναίκες εκτελέστηκαν, χωρίς αμφιβολία, ενώ υποσχέθηκε ότι θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Η έρευνα για την διαλέυκανση της υπόθεσης δόθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Διεύθυνσης Εγκλημάτων της Αστυνομίας.

Το περιστατικό καλύπτεται από μυστήριο, δεδομένου ότι πραγματοποιείται μέσα σε μια περίοδο συνομιλιών μεταξύ Ερντογάν και Οτσαλάν, σύμφωνα με τον Τουρκικό Τύπο, για τον τερματισμό του αντάρτικου των Κούρδων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *