Ο Δήμος Κερκυραίων «έκοψε» από το πρόγραμμα την….


Εμφανής η οικονομική κρίση και στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ένωση της Επτανήσου στην Κέρκυρα.
Ο Δήμος Κερκυραίων «έκοψε» από το πρόγραμμα την καθιερωμένη δεξίωση, όπου συνηθιζόταν να εκφωνούνται οι επίσημες ομιλίες εκ μέρους του εκπροσώπου της κυβέρνησης και η αντιφώνηση του Δημάρχου Κερκυραίων.

Οι εκδηλώσεις έγιναν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια χωρίς επίσημους καλεσμένους από τις αδελφοποιημένες πόλεις αφού ο Δήμος Κερκυραίων έκοψε το κονδύλι των φιλοξενιών.
Η παρέλαση ήταν σαφώς μικρότερη, χωρίς τα μηχανοκίνητα οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής αφού το κονδύλι της συμμετοχής τους κρίθηκε μεγάλο. Μάλιστα υπό τον φόβο των διαδηλώσεων, την ώρα της παρέλασης, η αστυνομία προτίμησε να …

… διασπείρει τους αστυνομικούς σε περισσότερες βάρδιες και δεν έβγαλε στην παρέλαση ούτε τμήμα πεζοπόρων. Και τα σχολεία ήταν λιγότερα αφού δεν υπήρχαν τμήματα λυκείων λόγω των εξετάσεων.
Αναφορές στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα έκαναν όλοι οι επίσημοι στις καθιερωμένες δηλώσεις τους αμέσως μετά την παρέλαση.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γ.γ. του Υπ. Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης. Απουσίαζαν όμως η Α. Γκερέκου και ο Νίκος Δένδιας ενώ ο Μπάμπης Χαραλάμπους ήταν παρών στις εκδηλώσεις αλλά παρακολούθησε την παρέλαση όχι από την εξέδρα των επισήμων αλλά στάθηκε μαζί με τον κόσμο στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Αντίθετα, παρόντες ήταν αρκετοί δήμαρχοι παρά την περί του αντιθέτου απόφαση της ΤΕΔΚ.
Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Κερκυραίων, άλλωστε ο Δήμος είναι ο διοργανωτής, ο Νομάρχης Κέρκυρας Στ. Πουλημένος, οι δήμαρχοι, Λευκιμμαίων Σπ. Γατσούλης, Εσπερίων Αλ. Αυλωνίτης, Αγίου Γεωργίου Σπύρος Τρυβιζάς και ο πρώην δήμαρχος Κερκυραίων Γ. Τρεπεκλής καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.

Όπως πληροφορηθήκαμε ο Νίκος Δένδιας εκπροσωπούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις αντίστοιχες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη ενώ η Άντζελα Γκερέκου με δελτίο τύπου εξηγεί ότι «Δυστυχώς, τα πρόσφατα γεγονότα που με αφορούν, δεν μου επέτρεψαν την απουσία μου από την Αθήνα».
ert

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *