Καθηγητές στην Θεσσαλονίκη έκαψαν τα φύλλα του Πρώτου Θέματος

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα έκαψαν μέλη της ΕΛΜΕ χθες στην πορεία της Θεσσαλονίκης, ως αντίδραση για το ρεπορτάζ που δημοσίευσε η εβδομαδιαία εφημερίδα σε σχέση με τους καθηγητές.

Οι καθηγητές αντιδρώντας στο δημοσίευμα που παρουσίαζε περιπτώσεις καθηγητών να έχουν προβεί σε παράνομες και ανάρμοστες πράξεις, όπως ασέλγεια, παιδοφιλία επέλεξαν αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας.

Μερικά από τα αποσπάσματα του ρεπορτάζ είναι τα εξής:

-Καθηγητής προέβη σε ερωτικές πράξεις με μαθήτρια του. Τα μέλη του πειθαρχικού συμβουλίου αποφάσισαν πεντάμηνη παύση καθηκόντων.

-Δείγμα ντροπής και προκλητικής συναδελφικής αλληλεγγύης αποτελεί η περίπτωση καθηγητή σε γυμνάσιο στη βόρεια Ελλάδα, ο οποίος παρά του ότι του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού κατ εξακολούθηση ξαναπέρασε την πόρτα του σχολείου. Τα μέλη του πειθαρχικού συμβουλίου, που αποτελείται από συνδικαλιστές και δικαστικούς αποφάσισαν να επιβάλλουν μόλις πέντε μήνες παύση πληρωμής.

-Καθηγητής είχε στήσει σατανική επιχείρηση με κρυφές κάμερες για να έχει γυμνές φωτογραφίες μαθητών. Επανήλθε στα καθήκοντα του μετά από έξι μήνες.

-Παιδαγωγός διακινούσε πορνογραφικό υλικό. Το πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε ότι μετά από 4,5 μήνες μπορεί να εργαστεί σε σχολείο…

-Αθωώθηκε – από τους συνδικαλιστές – καθηγητής ο οποίος ανήρτησε φωτογραφία της γυμνής κόρης του σε πορνογραφική ιστοσελίδα. Η ποινή του ήταν τρεις μήνες παύση καθηκόντων. Κάτων από την γυμνή κόρη του είχε γράψει: «Από δω τα βιτσιόζικα».

-Καθηγητής συνελήφθη για αγορά, εισαγωγή και διάθεση ναρκωτικών. Μετά από έξι μήνες επέστρεψε κανονικά στο σχολείο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *