Μπαρόζο: “Η Ευρώπη δεν διαθέτει εμπειρία για να επιλύει προβλήματα όπως αυτό της Ελλάδας”

Χρεοκοπία της Ελλάδας θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες συνέπειες και να προκαλέσει διάχυση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, δηλώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο στη γερμανική εφημερίδα Bild. Παράλληλα όμως στέλνει μήνυμα στη χώρα μας για….
γρήγορη προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
«Αν εγκαταλείψουμε την Ελλάδα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η κρίση να μεταδοθεί σε άλλες χώρες» σημειώνει ο κ. Μπαρόζο, σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα. Προσθέτει πως η Ευρωζώνη δεν έχει εμπειρία στο ζήτημα της ενδεχόμενης χρεοκοπίας ενός κράτους-μέλους. «Πρόκειται για μια καινούργια κατάσταση για εμάς και συζητάμε πιθανές λύσεις που δεν έχουν εφαρμοστεί άλλη φορά» εξηγεί.

Επισημαίνει πάντως πως η ΕΕ είναι πεπεισμένη πως μια ελληνική χρεοκοπία «δεν θα ήταν πιο φθηνή για τους εμπλεκόμενους απ’ ό,τι τα τρέχοντα σχέδια διάσωσης».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν στέλνει πάντως και μήνυμα για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, εντείνοντας τις πιέσεις προς τη χώρα μας, την ώρα που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες με την κυβέρνηση ώστε «να κλείσει» το ζήτημα της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου. «Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα, αλλιώς η Ελλάδα θα χάσει την αξιοπιστία της» σημειώνει, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος, αν και σε ηπιότερους τόνους, με τους εκπροσώπους της τρόικας στη χώρα μας.

http://www.dailynews24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *