Τα…κουλουράκια

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΚΟΒΟΥΜΕ το εμφιαλωμένο νερό στη βουλή, λιγοστεύουμε τα κουλουράκια των εθνοπατέρων μας, πελεκάμε τον προϋπολογισμό της και…καθαρίσαμε…

Όπως καθάριζαν για τον ευνοούμενό τους κόμματα και υπουργοί διορίζοντας «εργαζομένους» στη Βουλή. Με το πόστο τους οι τελευταίοι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Διόριζαν χωρίς να κοιτιούνται μεταξύ τους για το κοινό τους αμάρτημα κι ύστερα ξανά στα…μαχαίρια.

ΘΑ μειώσει τον αριθμό τους το «Ποτάμι»; Δεν θα συναινέσουν στην καταδίκη τους οι εθνοπατέρες μας. Κινδυνεύουν(;) από τρομοκράτες. Γι αυτό και νομοθέτησαν κατεπειγόντως. Για πάρτη τους και χωρίς αντανακλαστικά για τα αμούστακα της «τρομοκρατίας» που τα βασάνισαν άγρια αστυνομικοί. Θα πλήρωναν διόδια; (Ααυτο)εξαιρέθηκαν! (όχι παίζουμε…).

ΤΑ κουλουράκια μας κοίμισαν, την ώρα που μετρούσαμε τις κρατικές επιχορηγήσεις στα κόμματα. Και την αγωνία τους μη γίνουν περικοπές. Όταν ψάχναμε και για το εκατομμύριο του κ. Τσουκάτου. Και τις καταθέσεις «ιδεολόγων» αφισοκολλητών.

ΚΑΙ, βέβαια, δεν είναι τα εμφιαλωμένα και τα…κουλουράκια που καθιστούν ελκυστικό το «επάγγελμα». Είναι άλλα πολλά και σημαντικά. Η οικογενειοκρατία της παράδοσης και παραλαβής του αξιώματος. Οι Βαρβιτσιώτηδες μας έρχονται απ’ το απώτερο παρελθόν και τα παιδιά του κ. Μητσοτάκη κληρονόμησαν τα (3-4 χιλιάδες) κουμπαριά του. Κι εμείς; Μεγαλώσαμε με 2-3 ονόματα πρωθυπουργών.

ΚΙ ύστερα μετρήσαμε την αγωνία τους για το ευρωοβουλευτιλίκι πριν απ’ το βουλευτιλίκι. «Εκεί βγάζεις (νόμιμα) όσα λεφτά θέλεις» (μου) είπε κάποτε ο Γ. Καρατζαφέρης, που είχε την εντιμότητα να το ομολογήσει. Βλέπουμε τη φαγωμάρα τους για το πόστο και θυμηθήκαμε τους ευρωπαίους καρμίρηδες του ευρωκοινοβουλίου. Απαίτησαν…επίδομα (χιλιάρικο το μήνα), για ταξί.

«ΑΓΩΝΑΣ» με την Ελλάδα στα χέρια ξένων που δεν μας εμπιστεύονται. Με το δίκιο τους. Ψηλάφισαν την αξιοπιστία μας απ’ την κορφή ως τα νύχια. Έχει και η κα Μέρκελ την αντιπολίτευσή της.

ΓΙ αυτό και μας χρειάζονται «κινήσεις» για μια χαμένη αξιοπιστία. Δυσεύρετη, στο νέφος και τη δυσοσμία της διαφθοράς που ακόμα δεν παρέδωσε το πνεύμα.

ΟΣΟ για θέματα σοβαρά και προβλήματα που έπρεπε να τα’ χουμε λύσει μονάχοι και πριν (μας) πλακώσουν τρόικες και μνημόνια, δεν λύνονται με…κουλουράκια.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *