Ο Βενιζέλος, τα… κεράσια και το Ιπποκράτειο

Ο γρίφος του ανασχηματισμού μπορεί να λύθηκε για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ωστόσο, τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει παραμένουν μεγάλα και δυσεπίλυτα. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η αυξημένη πίεση που….
του ασκείται στην Χαριλάου Τρικούπη ήταν η βασική αιτία που προχθές τα ξημερώματα πέρασε την πόρτα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, όπου νοσηλεύθηκε για πάνω από 12 ώρες.
Επισήμως, η αιτία που ανακοινώθηκε αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του και τι προκάλεσε το πρόβλημα ήταν ένα στομαχικό ζήτημα. Ωστόσο, οι έχοντες καλή μνήμη θυμούνται πως όταν και πάλι είχε νοσηλευθεί για λίγες ώρες, στο ίδιο νοσοκομείο, επί διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, και πάλι ο ίδιος λόγος είχε ανακοινωθεί. Στην πορεία, όμως, διαπιστώθηκε ότι εκεί πήγε με κρίση άγχους, όταν πληροφορήθηκε από τον τότε πρωθυπουργό για το περίφημο δημοψήφισμα και τους χειρισμούς που είχε κάνει αναφορικά με το θέμα, σε σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Αυτή τη φορά, η πίεση στον κ. Βενιζέλο είναι πολύ πιο «ειδική». Στο ΠΑΣΟΚ, το ένα μετά το άλλο, τα κορυφαία στελέχη που απέμειναν στο κόμμα, θέτουν θέμα ηγεσίας και ζητούν επιμόνως την διοργάνωση συνεδρίου, το αργότερο, μέσα στο προσεχές φθινόπωρο.
Οι πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για δύο τουλάχιστον υποψήφιους προέδρους στο κόμμα και για ελάχιστα κομματικά ερείσματα στον κ. Βενιζέλο. Υπ’ αυτή την έννοια, λοιπόν, το πρόβλημα υγείας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, μάλλον δεν προκλήθηκε από τα …κεράσια, όπως επισήμως λέγεται, αλλά από τις ενδοκομματικές τριβές.

http://www.voria.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *