Ο λαός δεν είπε την τελευταία λέξη ακόμη. Οπου νάναι όμως θα μιλήσει…


Πριν να βγει ενώπιον του ελληνικού λαού αύριο ο κ.Πρωθυπουργός για να αναγγείλει τα μέτρα που ελήφθησαν υπό της ευρωπαϊκής κυβέρνησης ας ξεσκονίσει λίγο κάτι παλιά βιβλία. Μήπως να φρεσκάρει λίγο τις ιστορικές του γνώσεις! Η πένα του ιστορικού θα γράφει κάποτε για τα χρόνια που ζούμε τώρα.

Κι η ιστορία δεν έχει γράψει ακόμα, το τώρα. Προς τον παρόν το μόνο που έχει γραφτεί και το λέει κι ο τελευταίος κάτοικος αυτής εδώ της γης είναι ότι δεν έχουμε ….
.

κυβέρνηση κι ότι η Ελλάδα έχει ξεπουληθεί από καιρό, απλά τώρα μας το ανακοινώνουν και επίσημα. Αυτό είναι το ένα μέρος της σύγχρονης ιστορίας μας…

Ένα άλλο μέρος , μια άλλη όψη, απεχθής για τους εταίρους σας κύριε Πρωθυπουργέ, είναι τα λόγια του ποιητή:

«Aυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό,
αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ’ τα ξένα βήματα,
αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο,
αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο…»

Πολλοί έχουν αναρωτηθεί πως κατάφεραν οι έλληνες και υπάρχουν ακόμα..Πως αυτός ο λαός μπορεί ακόμα , να μιλάει τη γλώσσα του , να κατοικεί στα μέρη που κατοικούσαν οι πιο αρχαίοι πρόγονοί του και να λέγεται ακόμα έλληνας.

Μεγάλο και πολύπλοκο ερώτημα. Δύσκολο να το καταλάβεις αν δεν είσαι.Ξέρετε οι έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ υπάκουοι με την έννοια του καλού παιδιού που τρώει όλο το φαί του. Φυσικά στη νεότερη ιστορία μας φροντίσαμε να κρατήσουμε τα ελαττώματα μας και ξεχάσαμε τα προτερήματα της φυλής μας.

Αυτά όμως τα προτερήματα ξέρετε κ.Πρωθυπουργέ δεν πέθαναν. Υπάρχουν μέσα μας. Κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου κι έχουν συγκεκριμένους μηχανισμούς αφύπνισης. Αν δείτε όλη την ιστορία αυτού του τόπου οι μηχανισμοί αφύπνισης είναι πάντα οι ίδιοι.
Κάποιοι βάλθηκαν να μας σπιλώσουν άγρια σ΄αυτούς τους άγριους καιρούς. Κάποιοι θεωρούν πως το να εξευτελίζεται η μικρή μας πατρίδα είναι θέμα ασήμαντο που θα περάσει στο ντούκου και θα ξεχαστεί.

Πιστεύετε ότι θα φωνάξουμε για τους μισθούς και τις συντάξεις και αφού ξεσπάσουμε θα γυρίσουμε πίσω στη τηλεόραση και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τους καραγκιόζηδες να ρητορεύουν.Αμ δε… Αυτή τη φορά έχετε προσβάλει κάτι περισσότερο από τα λεφτά μας. Προσβάλατε το φιλότιμό μας.

Και ξυπνήσατε το θύμα το ψώνιο το σύμβολο το αιώνιο. Κι αφού το ξυπνήσατε θαρθει ανάποδα ο ντουνιάς.Ίσως ο δρόμος να είναι μακρύς και επίπονος για το ξύπνημα αλλά ευτυχώς εσείς έχετε πάρει κάτι καμπάνες πολύ δυνατές και τις κουδουνίζετε δίπλα στ΄αυτιά μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξυπνήσουμε κ.Πρωθυπουργέ.
Η ιστορία λοιπόν θα ξεκινήσει ως εξής «Ελληνικέ λαέ…»

Αυτό το γνωρίζουμε.Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι τι θα απαντήσει αυτός ο τόσο ευκολοδιαχείριστος για εσάς ελληνικός λαός.Αν όντως ο λαός μου είναι τόσο πολύ μεταλλαγμένος και όλα αυτά που βλέπω μπροστά μου δεν είναι παρά οφθαλμαπάτες, τότε θα σας ζητήσω ταπεινά συγνώμη και θα αποσυρθώ στη καλύβα μου να καθαρίζω φασολάκια…

Ξέρετε σας εξομολογούμαι φίλοι μου ότι προχτές καθόμουν στη καρέκλα κι έβαλα τα κλάματα. Ο σύντροφός μου τρόμαξε νόμιζε ότι έπαθα κάτι και με ρώτησε ανήσυχος τι συμβαίνει, τι έχω. Του λέω, “από εδώ και στο εξής θα κλαίω μόνο για την Ελλάδα, δεν θα ξοδέψω δάκρυ για τίποτα λιγότερο από αυτήν..”

Σας μιλάω με το χέρι στη καρδιά και σας λέω ότι δεν είμαι ένας φτηνιάρης λαϊκιστής ουτε κανένα τρελλαμένο εθνικιστικό πρεζόνι, απλά φοβάμαι και ντρέπομαι γιατί όλα αυτά που φυλάχτηκαν με τόσο αίμα, όλα αυτά που έγραψαν την ιστορία μας, κι εμείς κατορθώσαμε και τα ξεπουλήσαμε για ένα τίποτα….Για μερικά φτηνιάρικα μπιχλιμπίδια που αποκτήσαμε με φτηνιάρικα κόλπα. Δεν αξίζει σ΄αυτό το χώμα αυτή η μοίρα… Γι΄αυτό δάκρυσα. Γιατί ένοιωσα στ΄αληθεια ταπεινωμένη.

vasiliskos2, simplemanposts

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *