Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ βοηθούσαν πρώην ναζί!

Μια μυστική έκθεση σχετικά με το κυνήγι παλαιών ναζιστών από τις αμερικανικές αρχές μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αναφέρει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δημιούργησαν ένα “ασφαλές καταφύγιο” για τους Ναζί και τους…..
συνεργάτες τους, γράφουν σήμερα οι New York Times.

Το άρθρο, που δημοσίευσαν την Κυριακή οι New York Times, αναφέρει ότι η 600 σελίδων έκθεση, της οποίας εξασφάλισε αντίγραφο, αναφέρεται σε δεκαετίες συγκρούσεων με άλλες χώρες σχετικά με την τύχη των εγκληματιών πολέμου που κρατούνταν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό.

Η έκθεση αναφέρεται κυρίως σε μια βοήθεια που δόθηκε το 1954 από αξιωματούχους της CIA στον Οτο Φον Μπόλσβινγκ, έναν συνεργάτη του ναζιστή εγκληματία πολέμου Αντολφ Άιχμαν.

Ο Οτο Φον Μπόλσβινγκ, ο οποίος είχε συνεισφέρει στην τελειοποίηση των αρχικών σχεδίων που είχαν ως στόχο “να απαλλαγεί η Γερμανία από τους Εβραίους”, στη συνέχεια εργάστηκε για τη CIA στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την έκθεση.

Μετά την ανακάλυψη των δεσμών του με το ναζισμό, το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε επιχειρήσει να τον απελάσει το 1981, αλλά ο Οτο Φον Μπόλσβινγκ πέθανε την ίδια χρονιά σε ηλικία 72 χρόνων, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Από τις είκοσι περιπτώσεις που παρατίθενται, η έκθεση αναφέρεται επίσης σε εκείνη του Αρθουρ Ρούντολφ, ενός ναζί επιστήμονα ο οποίος διηύθυνε το εργοστάσιο εξοπλισμών Μίτελβερκ (Mittelwerk) στη Γερμανία, αναφέρουν ακόμη οι New York Times.

Έγινε δεκτός στις ΗΠΑ το 1945 για τις επιστημονικές του γνώσεις σε θέματα κατασκευής πυραύλων στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που βαπτίστηκε “Επιχείρηση συνδετήρας”–ένα αμερικανικό πρόγραμμα στρατολόγησης επιστημόνων που είχαν εργαστεί στη ναζιστική Γερμανία.

Ο Αρθουρ Ρούντολφ στη συνέχεια ανταμείφθηκε από τη NASA και πιστώνεται ως ο πατέρας του αμερικανικού πυραύλου Κρόνος V.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εμπόδισε τη δημοσίευση της έκθεσης από το 2006, σημειώνουν οι New York Times. Τελικά όμως εστάλη στον Τύπο και σε άλλους οργανισμούς για να αποφευχθεί μια δίκη.

protothema

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

  1. Ανώνυμος

    Κατ’αρχή για ό,τι γράφουμε εδώ μέσα είμαστε υπεύθυνοι και υπόλογοι. Η ανωνυμία δεν μας καλύπτει όπως νομίζουν ορισμένοι, αφού τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα μένουν…Αυτά για τον 7.12, 7.17 και 9.26, που προφανέστατα είναι το ίδιο πρόσωπο και ακολουθεί την πάγια τακτική αυτών που δεν αντέχουν τον διάλογο και απαντούν με χυδαιότητες και ύβρεις. Σίγουρα η σεξουαλική τους ανεπάρκεια και ανικανότητα τους οδηγούν σε ένα τέτοιο ντελίριο εκτόνωσης των απωθημένων τους στο πληκτρολόγιο, γιατί μάλλον ούτε τη χούφτα τους δεν μπορούν να «αξιοποιήσουν». Δυστυχώς, τέτοια πιθηκοειδή δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα, παρά μόνον αυτήν που έχουν γαλουχηθεί και γνωρίζουν, οπότε ανάλογη πρέπει να είναι και η αντιμετώπισή τους. Για τον εν λόγω άξεστο κωλοπαιδαρά, που όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τα γράψιμό του δεν γνωρίζει καν το ελληνικό αλφάβητο (μπορεί να είναι και κανένας αλλοδαπός πρακτορίσκος) και που «θίχτηκε» από τα όσα γράφτηκαν για τον Χίτλερ και τους Αμερικανούς (είναι αδιανόητο 70 χρόνια μετά, τέτοια θέματα να αποτελούν ακόμα ταμπού) μπορεί να γίνουν οι εξής υποθέσεις: α) Να είναι κάποιο κατακάθι νεοναζιστάκι που του κηλιδώσαμε το ίνδαλμα τον Αδόλφο, συνδέοντάς το με τους Εβραίους ή τους Αμερικανούς. Όπως και να έχει τσόγλανε μάθε, ότι αυτό το κτήνος που αιματοκύλησε όλον τον πλανήτη, φυλάκισε, σκότωσε, βασάνισε εκατομμύρια αθώους όλων των ηλικιών που πολλές φορές δεν είχαν κάποια συγκεκριμένη ιδεολογική ή πολιτική τοποθέτηση. Μήπως το Νταχάου και τα εκατοντάδες άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν «virtual reality»; Δεν μπορείς λοιπόν να βγαίνεις εσύ καθαρματάκι και να λερώνεις τη μνήμη τους εκθειάζοντας την ναζιστική συμμορία και αμφισβητώντας τα εγκλήματά της γιατί έτσι σε δίδαξαν οι δικοί σου μέντορες. Όσο για την Σπάρτη, από πού και ως πού εσύ και οι όμοιοί σου την έχετε αναλάβει «εργολαβικά»; Μην ντροπιάζετε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, δεν είναι για τα μούτρα σας. Και μην ανησυχείτε γουρούνια, τα κρεματόρια περιμένουν και τους ναζί, μόνον που τα σαπούνια θα φέρουν την σβάστικα ως σήμα προέλευσης της πρώτης ύλης. Και αφήστε κατά μέρος τις παπαριές με τον Στάλιν. Ένα άθλιο κρατιστικό σκουπίδι ήταν κι αυτός όπως και οι ναζί και όλοι όσοι είχαν συμφέροντα από αυτόν τον πόλεμο. β) Να είναι κάποιος αμερικανοεβραιάκος που ντρέπεται για τον κατά το ήμισυ συμπατριώτη του, αλλά και για το υπόλοιπο σιωνιστικό κατεστημένο και κεφάλαιο που ήταν πίσω από τη μεγάλη σφαγή. Εξάλλου το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα παρά μόνον συμφέροντα.
    Ο 8.47

    Reply
  2. Ανώνυμος

    7:23auta sta eipane i mentores sou stin kke i ta diavases ston mikro serifi. ti doulia eixe o hitler me tous evreous.kai pote milisa ego gia olokaftoma re eipame tin proini kofti. kai pou eides esy pos o adolfos eitan ovreos kala oti epoxiaki malakia akoute amesos tin kanete copy.re i germania eitane bourdelo i germanoi pinagan kai epeideis o hitler eftiase tin germania me to spartiatiko montelo kai den xrostage oute frago sto diethnes tamio ton evgalan ston polemo i amerikanorossoevreoi mono kai mono gia na dialisoun tin kentriki europi os anerxomeni dinamis ma kala i mentores sou den sta eipane auta..kala esy 8:47 tin proini kofti kai tin vradini kani kako oso gia tin roza tin proleve o germanikos stratos. kai ton lenin tha ton gamousan an o russikos stratos den eixe dierethi apo tis kakouxies tou polemou kai oso gia olokaftoma den milisa potes. an thete na methete o paterouli sas o stalin to eufevre kai mi kanete tin koroida pos oloi i rusikia propaganda tou deufterou p polemou eitan kathara ovreikia opos kai i exousia tis

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Συμφωνώ στα περισσότερα με τον 7.23. Όλα είναι πιθανά. Όσο για αυτά που γράφεις 7.12, μελέτα από μόνος σου και λίγο ιστορία και από άλλες πηγές και μην μένεις μόνον σε αυτά που (αν) σου έμαθαν στο σχολείο. Κάνε κάποιους λογικούς συνειρμούς και αντιμετώπισε τα γεγονότα με κριτικό μάτι και μην χάφτεις αμάσητα ό,τι σου σερβίρουν. Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κλείστηκαν πράγματι άνθρωποι από όλη την Ευρώπη και όχι μόνον οι εβραϊκής καταγωγής. Με ιδιαίτερο δε μένος αντιμετώπισαν οι ναζί τους Ρώσους αιχμαλώτους για ευνόητους λόγους (γι αυτό έχω και τις μαρτυρίες δικού μου προσώπου που βρέθηκε επίσης όμηρος στη Γερμανία, μετά τα μπλόκα της Αθήνας) Οι Ρώσοι είχαν μάλιστα και τα περισσότερα θύματα. Όντως πίσω από τις πολεμικές βιομηχανίες υπήρχαν και εβραϊκά κεφάλαια. Κάποιοι από αυτούς τους κυρίους έβγαλαν πολύ χρήμα από την όλη ιστορία. Επίσης, ο Β' Παγκόσμιος στάθηκε η αφορμή για να δημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ αλλά και να αποκτήσουν ρόλο υπερδύναμης οι Η.Π.Α. εκτοπίζοντας τις παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις. ΤΥΧΑΙΟ;;; Τέλος, η Γερμανία είχε εργατική τάξη και επαναστατική παράδοση (όχι σαν τους άξεστους και ασυνειδητοποίητους δουλοπάροικους της ρωσικής στέπας που ήθελαν απευθείας μετάβαση στο σοσιαλισμό γι αυτό και τα έκαναν μαντάρα).Το όνομα Ρόζα Λούξεμπουργκ και το κίνημα των Σπαρτακιστών το 1919 στη Γερμανία(το οποίο φυσικά δεν βοήθησε ο "σύντροφος" Λένιν) σας λέει κάτι;

    Reply
  4. Ανώνυμος

    14 Νοεμβρίου 2010 7:12 μ.μ.

    Τον Χίτλερ τον προώθησαν οι Αμερικανοί για να καταπολεμήσουν τον Κομμουνισμό που ανερχόταν στη Γερμανία. Ήταν ας πούμε ο Σαντάμ της εποχής του. Όσο για το παραμύθι με το ολοκαύτωμα των Εβραίων, που το συντηρούν με Χολυγουντιανές παραγωγές και ψέμματα χρόνια τώρα, είναι ότι στα στρατόπεδα αυτά εκτός από Εβραίους έκλειναν και ανθρώπυς από όλη την Ευρώπη! Ο ιδιοκτήτης των χαλυβουργείων που έφτιαχνε τα όπλα του Γ΄Ράιχ ήταν Εβραίος και τον βλέπεις πίσω ακριβώς από τον Χίτλερ στις παρελάσεις. Αν δε σε πείθει ότι οι Εβραίοι είναι αδίστακτοι, τι έχεις να απαντήσεις στο γεγονός ότι από την πλευρά της μητέρας του ο Αδόλφος ήταν Εβραίος;

    Reply
  5. Ανώνυμος

    7:07 gia ton paterouli sou ton stalin den tha peis tipota pou esfaxe 80 ekatomiria rossus is to onoma tou sionismou.ekei kaneis mougga orfano tou stalin…..

    Reply
  6. Ανώνυμος

    malakies ovreikes. an sinergazotan i nazi me tous ameriklanous shmera den tha kyvernousan sionistes tin amerikla. ante pios varemenos vgazei teties malakies gia ta mikra paidia

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Ο Χίτλερ ήθελε τον "Νέα Γενναίο Κόσμο" υπο το πρίσμα του φασισμού!
    Σήμερα ζούμε την "Νέα Τάξη Πραγμάτων" υπο το πρίσμα του υπερκαταναλωτισμού και της παγκοσμιοποίησης. Δεν πρέπει να περάσει.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *