Αδειάζουν τους λογαριασμούς τους οι καταθέτες

Συνεχίζεται η πτώση των τραπεζικών καταθέσεων όπως έδειξε μέσω στοιχείων η Τράπεζα της Ελλάδος, την Παρασκευή (5/11).
Παρά τη μικρή άνοδο που παρατηρήθηκε τον Αύγουστο, ο επόμενος μήνας που ακολούθησε είχε καθοδική πορεία στον κλάδο των τραπεζικών καταθέσεων με τους…..
επιχειρηματίες και ιδιώτες να αποσύρουν τα χρήματά τους από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με αποτέλεσμα να γίνεται εντονότερο το πρόβλημα της ρευστότητας.
Πιο συγκεκριμένα, οι καταθέσεις τον προηγούμενο μήνα άγγιξαν τα 212,8 δις. ευρώ από 213 δις. ευρώ τον Αύγουστο ενώ από τον περασμένο Ιανουάριο η εκροή καταθέσεων ξεπέρασε τα 25,2 δις ευρώ.

Το Σεπτέμβρη, στα 176,5 δισ. ευρώ υποχώρησαν οι καταθέσεις ιδιωτών ενώ σε σχέση με τον Αύγουστο σημείωσαν πτώση κατά 177,4 εκατ. ευρώ.
Τα προαναφερθέντα στοιχεία αφορούν μόνο τις ελληνικές τράπεζες ενώ όπως σημειώνει η Τράπεζα της Ελλάδος μεγάλο μέρος των κεφαλαίων έχουν κατατεθεί σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού.
Επίσης, αρκετοί δεν καταθέτουν ώστε να καλύψουν τρέχοντα έξοδα γεγονός που είναι ιδιαίτερα εμφανές σε καταθέσεις ταμιευτηρίου.
Μια μέρα πριν, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch προβλέπει πως μέχρι τα μέσα της επόμενης χρονιάς θα σημειωθεί αύξηση των επισφαλών δανείων των ελληνικών τραπεζών.

inews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ–ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΑΪΜΟΥ ΜΕ ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΚΑΙ ΔΙΑ ΑΛΛΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ
    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/11/blog-post_04.html

    ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/10/blog-post_23.html

    ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΕΚΔΙΩΞΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΙΝΕΖΟ-ΕΒΡΑΙΚΗ ΤΡΟΙΚΑ ΤΩΡΑ!
    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/10/blog-post_17.html

    ΑΠΟ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ Ο.Ε.Α.: ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΘΑΝΑΤΙΚΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΣΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ 13ΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ
    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/10/13.html

    Reply
  2. Ανώνυμος

    θα πεθάνετε ρε λαμόγια, να φύγετε εσείς απ αυτή τη χώρα, εμείς δε θα φύγουμε !
    (ακόμη ένας που ψάχνετε)

    Reply
  3. Ανώνυμος

    KOYFALES ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ …………
    ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΕΙ ΤΟ ΧΩΜΑ
    (αυτος που ψαχνετε)

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *