Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα και ο Ελληνικός Λαός ήταν ανέκαθεν οξυμένα, όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βιώνει μετά από τον Μάιο του 2010 μια …..
πρωτοφανή κατάσταση.
Καταλύτης αυτής της εξέλιξης είναι οι μνημονιακές πολιτικές, και η ‘εκχώρηση’ ουσιαστικά της πολιτικής διακυβέρνησης της χώρας στο ΔΝΤ και στην Τρόικα.
Αυτός είναι ο λόγος που οι Κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, από φορείς Κυβερνητικής εξουσίας, έγιναν παπαγαλάκια και μεταφορείς των τετριμμένων και εκβιαστικών διλημμάτων της διεθνούς τοκογλυφίας.
Σύμφωνα δε με τα περί επαναδιαπραγμάτευσης που μας έλεγαν οι τρεις αρχηγοί της σημερινής συγκυβέρνησης, θα περίμενε κανείς να έμπαινε μετεκλογικά κάποιο φρένο σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.
Συνεχίζουν όμως οι κ. κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης ακάθεκτοι στις ίδιες πολιτικές του μνημονίου που άφησαν στην μέση οι προηγηθείσες Κυβερνήσεις.

Αναμασάνε τα περί κινδύνου εξόδου της χώρας από την Ευρώπη και από το Ευρώ, ενώ υποτίθεται πως τα αποτρέπει η συγκυβέρνηση τους.
Βγαίνουν από τις συσκέψεις αρχηγών και δηλώνουν πως δεν θα παρθούν νέα μέτρα, διαψεύδονται όμως σε λίγα εικοσιτετράωρα.
Διακηρύττουν τις καλές τους προθέσεις για μέτρα ανακούφισης των πολιτών, τα εξαρτούν όμως από τις αποφάσεις της τρόικας.
Επιτίθενται στον δημόσιο τομέα της οικονομίας όχι για τον διορθώσουν, αλλά για να ξεπουλήσουν και τα ασημικά της χώρας.
Λησμόνησαν τα περί ανάπτυξης που διαλαλούσαν και ξαναέπεσαν με τα μούτρα σε νέες αφαιμάξεις των οικονομικά ασθενέστερων.
Εμφανίστηκαν υπέρμαχοι της κατάργησης του χαρατσιού της ΔΕΗ αλλά εφαρμόζουν απρόσκοπτα την ίδια φορομπηχτική πολιτική.
Καταδίκαζαν άλλοτε την βία, στέλνουν όμως τα ΜΑΤ έξω από τους απεργούς χαλυβουργούς.

Οι κ. κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συνεχίζουν την ίδια κοροϊδία όπως και οι προηγηθείσες Κυβερνήσεις.
Αυτό είναι το πρωτογενές πρόβλημα της χώρας και έπονται όλα τα άλλα, όπως είναι το δημόσιο χρέος η τα ελλείμματα κοκ με τα οποία μας βομβαρδίζουν καθημερινά πάνω από δυο χρόνια.
Όταν δε η κοροϊδία είναι διαρκείας και συμβαδίζει με μαζική ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, αυτοκτονίες, υπερχρεώσεις νοικοκυριών, με ύφεση και αβεβαιότητα χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική διεξόδου, ιστορικά αυτά τα μίγματα μυρίζουν από μόνα τους κοινωνικό μπαρούτι.
Εκεί έφτασε δυστυχώς την χώρα η συνεχιζόμενη και από την σημερινή συγκυβέρνηση κοροϊδία, έστω με αναπαλαιωμένες μεθόδους.
Όσο περνά δε ο καιρός και τα προβλήματα μεγαλώνουν, ενώ συνεχίζεται η ίδια κοροϊδία αλλάζοντας μόνο τα πρόσωπα που την εκφωνούν, τόσο οι δυσκολίες για αναστροφή αυτής της κατάστασης θα μεγαλώνουν.
Φυσικά μαγικές λύσεις που να αντιμετωπίζουν την δραματική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας δεν υπάρχουν.
Υπάρχουν όμως εναλλακτικές πολιτικές.
Με τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ μέσα στη βουλή και τον αγώνα του κόσμου έξω από αυτή θα κερδίζουν αυτές διαρκώς έδαφος, μέχρι να υπάρξει μια Κυβέρνηση της Αριστεράς και να βάλει τέρμα τουλάχιστον σε τούτο:
Στη διαχρονική κοροϊδία που αποτελεί εκ των ουκ άνευ προϋπόθεση για να αλλάξουν οι μνημονιακές πολιτικές, και παρά τις τεράστιες δυσκολίες που θα υπάρξουν να φάνουν κάποιες αχτίδες φωτός στο τούνελ των κοινωνικών προβλημάτων που μας έχουν βυθίσει.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μέλος Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *