Δεν με ενδιαφέρει η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, αλλά της χώρας

«Η χώρα αυτή θα αλλάξει αν υπάρξει μία μεγάλη εξουσία και στην κοινωνία και στην κυβέρνηση, αυτό που έχω πει από την αρχή, μια συμμαχία του 51%» δήλωσε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real» και αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται για την Κεντροαριστςερά και το ΠΑΣΟΚ ο κ. Θεοδωράκης είπε:….
«Αντί να πηγαίνουμε σε καλύτερες κυβερνήσεις, πηγαίνουμε σε χειρότερες. Δεν παίρνουμε το καλό δυναμικό της χώρας, αλλά παίρνουμε απόστρατους της πολιτικής και τους βάζουμε υπουργούς. Αυτό λοιπόν θα έπρεπε να συζητά το ΠΑΣΟΚ και όχι πώς θα ξαναστήσουμε ένα παιχνίδι για να είμαστε στα πράγματα» και τόνισε: «Εμένα αυτή η κουβέντα δεν με ενδιαφέρει. Δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για οτιδήποτε τέτοιο, όπως δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω με την ηγεσία οποιουδήποτε παλιού κόμματος… Δεν με ενδιαφέρει η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς με ενδιαφέρει η ανασυγκρότηση της χώρας».

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι το φθινόπωρο (21 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει η επιτροπή διαλόγου) το κίνημά του θα έχει έτοιμες τις κυβερνητικές του προτεραιότητες, ενώ στην ερώτηση αν πριν από τις εκλογές θα έχει το «Ποτάμι» δεσμευτεί σε κάποια σημεία τα οποία θα διαπραγματευτεί μετεκλογικά, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Πολύ πριν και ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι πρώτος».

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» αναφέρθηκε και στο ζήτημα της «μικρής» ΔΕΗ. «Δεν υπάρχει σοβαρή χώρα στην Ευρώπη που να μην έχει έναν δεύτερο ανταγωνιστή στο θέμα της ενέργειας… Εγώ λέω όχι στο μονοπώλιο… Λέω, ότι πρέπει να πουληθεί ένα τμήμα της ΔΕΗ, να εξασφαλιστούν κάποια πράγματα όπως το τίμημα, οι επενδύσεις που είναι πολύ βασικό, η σταθεροποίηση του οικιακού τιμολογίου, αλλά θα πρέπει να έχουμε και ανταγωνισμό στην ενέργεια. Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας τομέας στη χώρα με μονοπώλιο».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *