Τραγωδία: τους πεθαίνει το άρρωστο σύστημα Υγείας!

Σας επισυνάπτουμε άρθρο του Νίκου Τόκα, Φιλελεύθερος, 1η Αυγούστου 2015, ο οποίος καταγγέλλει το τραγικό «ότι αναχωρούν άνθρωποι…
με κύρια αιτία το ανεπαρκές σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης» εξαιτίας του αρμέγματος από τους αετονύχηδες, που εμείς που ασχολούμαστε με τα Δικαιώματα των Καρκινοπαθών τους ονομάζουμε καρκινονονούς. Υπενθυμίζουμε ότι φέτος τα νέα περιστατικά καρκίνου θα ανέλθουν στα 4.300 εκ των οποίων 2.800 θα χρειαστούν ακτινοθεραπεία αλλά μόνο 1.400 θα κάνουν επειδή το Ογκολογικό της Τράπεζας που αρμέγει την επιχρυσωμένη χορηγία έχει μόνο 3 Γραμμικούς Επιταχυντές και δεν δέχεται το Κράτος να κάνει Κρατικά Ακτινοθεραπευτικά για να έχει το μονοπώλιο. Αδιαφορούν οι «φιλάνθρωποι» αν κόσμος ταλαιπωρείται και πεθαίνει αβοήθητος, φτάνει αυτοί να τα παίρνουν χοντρά και να γίνονται «ολοένα και καλύτεροι»!!! Ο δε ΠτΔ δεσμεύτηκε ότι δεν θα αφήσει «κανένα ιδιοτελές συμφέρον, κανένας ετσιθελισμός από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται δεν θα αποτρέψει την οριστική και αμετάκλητη απόφασή μας για εφαρμογή του ΓεΣΥ» και ο ΠΙΝ του απάντησε με το σκτίτσο του ου σας επισυνάπτεται.

Το άρθρο του Νίκου Τόκα, Φιλελεύθερος, 1η Αυγούστου 2015
«Σχεδόν το… όλον πολιτικό σύστημα που (πρέπει να) κατατρύχεται από ένα σωρό ενοχές και το οποίο, αν δεν ήταν σκληρόπετσο (κοινώς: παχύδερμο) και με μια δόση αναλγησίας, ενδεχομένως θα υπέβαλλε σύσσωμο την παραίτησή του, αδυνατώντας να αντέξει τις τύψεις και Ερινύες, απότοκο του πρότερού του βίου, θα πρέπει να καθίσει στο εδώλιο και για μια επιπρόσθετη κατηγορία: Αυτήν της εγκληματικής αδιαφορίας ή και κωλυσιεργίας ή και της συνειδητής και κατ’ εξακολούθηση παρεμπόδισης της εισαγωγής Γενικού Σχεδίου Υγείας…
Το γιατί οι πιο πάνω κατηγορίες θα μπορούσαν να επισύρουν ακόμα και βαρύτατες ποινές φυλάκισης είναι προφανές: Επειδή, καθημερινά και εντελώς ανεπάντεχα, εσπευσμένα (δηλαδή… πριν την ώρα τους) και τραγικά, «αναχωρούν» άνθρωποι για τον άλλο κόσμο. Με πιστοποιημένη διά βούλας ως… κύρια αιτία θανάτου τους το ανεπαρκές σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Το οποίο, αφυδατωμένο, ασουλούπωτο και καταρρέον, αλλά υποβασταζόμενο με γενναία οικονομική επιχορήγηση, ώστε να… αρμέγεται κανονικά από τους αητονύχηδες, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις και ολοένα αυξανόμενες ανάγκες. Πόσο μάλλον να αντιμετωπίσει με επάρκεια σοβαρά και επείγοντα περιστατικά που δεν τα παίρνει να… περιμένουν τη σειρά τους!
Προφανώς είναι αστείο να επιχειρηματολογεί κάποιος για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός νέου ΓεΣΥ και αντικατάστασης του παλιού που έφαγε τα ψωμιά του. Εξάλλου, πλείστοι εξ ημών έχουμε δυνατές… νοσοκομειακές παραστάσεις, και κάποιοι απέκτησαν πικρές θύμησες και εμπειρίες από το υφιστάμενο σύστημα Υγείας. Όπου οι φιλότιμες και «ηρωικές» συχνά προσπάθειες που καταβάλλουν λειτουργοί της Υγείας δεν μπορούν να «σώσουν» την κατάσταση.
Μένεις… σύξυλος: Η περίπτωση θυμίζει καράβι στη θάλασσα προχωρημένης ηλικίας, στραπατσαρισμένο από βίαιη σύγκρουσή του στα βράχια και με τη γέφυρά του (όπου υπάρχουν όλα τα όργανα πλοήγησης) ολοένα και να γέρνει προς τον βυθό, αλλά τα ρυμουλκά «διά πυρός και σιδήρου» να εμποδίζονται ακόμα και να το πλησιάσουν!
Πρόσφατα παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας. Μπήκε νέος υπουργός και ελπίζουμε να μη γυρεύει σύντομα κι αυτός… πόρτα για να εξέλθει. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδειξε ότι θέλει το ΓεΣΥ. Για να το πετύχει όμως η κυβέρνησή του, πρέπει να «καθαρίσει» τον δρόμο από τα… ποικιλόμορφα συμφέροντα. Ποια είναι αυτά; Μα, μόνο αφελείς μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν τα γνωρίζουν…»
Νίκος Τόκας

Χρ. Ανδρέου
Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ
Andreou2@cytanet.com.cy
Τηλ. 99-660221

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *