ΜΑΣ ΚΡΕΜΑΣΑΝΕ ΣΤΑ ΜΑΝΤΕΛΑΚΙΑ


Χρωστάμε και της Μιχαλούς, νέα ταινία, «Η Μιχαλού τραπεζίτισσα», η χώρα μας δεν παράγει, δεν πουλάει τίποτα, δεν υπάρχει φράγκο στην αγορά, αλλά περάσαμε στον τελικό της Γιουροβίζιονε και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πώς θα πάμε; Με ταξί, φυσικά.
Τους Έλληνες δεν τους πιάνεις πουθενά, ούτε όταν πληρώνουν ούτε όταν κλέβουν, ούτε όταν τ’ αρπάζουν.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τον Μαντέλη δεν τον πιάσανε επειδή τ’ άρπαξε από τη Ζήμενς, όπως ο ίδιος ομολόγησε στη Βουλή. Δεν τον πιάσανε γιατί τότε ήταν υπουργός. Τον πιάσανε τώρα όμως επειδή για τα 200 χιλιάρικα που άρπαξε από τη…..
Ζήμενς ως υπουργός και υποψήφιος βουλευτής, γι’ αυτά τα 200 χιλιάρικα Μάρκα δεν πλήρωσε κανείς φόρο. Αυτοί είμαστε, αυτά κάνουμε. Δε μας αξίζει τίποτα καλύτερο.

Είπε ο άλλος “Έξω οι κλέφτες και Μαντέλης το πήρε σοβαρά και είπε να φύγει γι’ Αζερμπαϊτζάν. Ωχ αμάν. Δεν τον άφησαν όμως. Ούτε το «Όξω οι κλέφτες» δεν υλοποιείται σ’ αυτή τη χώρα.

-Αυτός ο Μαντέλης, ρε παιδί μου, τέλος πάντων τι μάρκα είναι;
-Διακόσιες χιλιάδες μάρκα.

Για να κοιμούνται οι παλιοί και να παθαίνουν οι νέοι. Θυμάστε το σκάνδαλο του μπακαλιάρου;

Όταν η κυβέρνηση της ΕΡΕ υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ψήφισε νόμο για να υπάρχει μονοπώλιο μπακαλιάρου στη χώρα, το οποίο την εποχή εκείνη ήταν βασικό είδος διατροφής. Το μονοπώλιο, βεβαίως, ανήκε στον αδελφό του Καραμανλή, Αχιλλέα. Ποιος το θυμάται!… Ποιος τρώει μπακαλιάρο σήμερα!… Στο Αζερμπαϊτζάν και ο Αχιλλέας Καραμανλής. Στο Αζερμπαϊτζάν; Στο Αζερμπαϊτζάν.

Διαμαρτυρό/σαστάνε που ο πρωθυπουργών εξωτερικών μας Γιώργος με τ’ όνομα στην αρχή της καριέρας του δεν έλεγε να παλουκωθεί στη χώρα μας και γύρναγε από δω κι από κει εις τας εξωτερικάς χώρας. Τώρα που μας κατσικώθηκε στου Μαξίμου τόσους μήνες τι καταλάβατε;

Μην ανησυχείτε όμως. Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται, είναι μεν πολύ χειρότερα, αλλά κάποιοι μας ζηλεύουν.

Ελλάδα σκέπτεται να κάνει τη χώρα του ο Γιαπωνέζος υπουργός Οικονομικών Νασταπιάνο Γιαχασούρα. Μαζί του ο Γιαπωνέζος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιασουμπούλη Γιαμουρμούρα.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Γιαπωνέζων Τουριστών Γιακαμάκι Γιακουλτούρα αρρώστησε με μεταφέρθηκε στο Για σου Νίμτς.

Η υπουργός υγείας της Ιαπωνίας κυρία Γιασεντούκι απάντησε στον εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Τοκύων Επί Τοκύου Γιατιλίστα Φακελάκι.

Η Γιαπωνέζα υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης Ασπραμούρα Μαυραμούρα είπε θα πατάξει την εκμετάλλευση αγροτικών επιδοτήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά «Είσαι μια παλιοχαμούρα». Έτσι απείλησε τον επικεφαλής αγροτοσυνδικαλιστή σε άπταιστα «Γαλλικά» γηπέδου Καραϊσκάκη.

Παραιτήθηκε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Ιαπωνίας κυρία Αντρατόλι Φορολόγα για εφοριακές ατασθαλίες του συζύγου της Δενταβόσκι Ινεφάλτσα.

Ο υπουργός μεταφορών Γιατρενάκι απέσυρε τις γραμμές από το οικονομικό κέντρο του Τόκυο το Επιτόκιο, «….γιατί εκεί κυκλοφορούν όλοι λογιστικά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υφυπουργός μεταφορών της Ιαπωνίας με Ανηφόρο Γιαλιμουζίνα, γεμάτος θυμό γιατί με τις τελευταίες περικοπές υπέρ του εργαζόμενου λαού καλούμενου τιμητικά δουλάρα κυκλοφορεί τη λίμο στο δήμο χωρίς ρεζέρβα και τασάκια.

Πράγματι, όλα άλλαξαν στην Ιαπωνία από τη στιγμή που πρωθυπουργός της χώρας έγινε ο Γιαπετάλι Τοκανό μου.

Και τα ένσημα βαράνε στου Κουτρουλ/μάνη το γάμο με την εργοδοσία.

Ποια η διαφορά στην εισοδηματική πολιτική Ανδρέα Παπανδρέου 2 και Γιώργου 2 Παπανδρέου τρίτου και μακρύτερου; Ο Ανδρέας έλεγε δώσ’ τα όλα, ο γιος λέει πάρ’ τα όλα. Η μεγαλύτερη και χειρότερη διαφορά είναι ότι ο πατέρας, Ανδρέας το έλεγε, ο γιος Γιώργος το λέει τώρα.

Στην Ελλάδα τη βγάζεις καλά χωρίς λεφτά, γιατί τα πολλά λεφτά φέρνουν τη δυστυχία, ειδικά όταν δεν τα έχεις.

Εμείς ως οικογένεια και ως άνθρωποι βγάζουμε ένα ψωρομισθουλάκο από το δημόσιο, είχα διοριστεί εγώ στην ΕΡΤ, αλλά έτσι όπως έγινε ούτε να πάω να τη δω δε μου κάνει καρδιά. Ούτε τον ταμία δε θέλω να δω. Μα είναι πρόγραμμα αυτό που έχει η ΕΡΤ; Το μισθό μου τον βάζουνε σε τραπεζικό λογαριασμό και τον αρπάζω από κει.

Παίρνουμε και μια ψωροσύνταξη από τη μια γιαγιά που πέθανε η κακομοίρα πριν από δέκα χρόνια, αλλά τη σύνταξη την κληρονόμησε η κόρη της η γυναίκα μου, γι’ αυτό δεν παντρευτήκαμε ακόμα.

Η δικιά μου γιαγιά πέθανε πρόπερσι, αλλά δεν τη δηλώσαμε για να τιμήσουμε τη μνήμη της και να μας μείνει και η σύνταξή της. Ευτυχώς την είχαμε ψήσει να βγάλει κάρτα ανάληψης μετρητών για να εισπράττουμε τώρα τη σύνταξη.

Ο γιος μου είναι τραγουδιστής, αλλά λέει αφορολόγητα τραγούδια το χειμώνα και το καλοκαίρι φιλανθρωπικά τραγούδια. Δεν πληρώνει φόρο και είναι άπορος και άστεγος τον φιλοξενούμε εμείς σε ένα διαμέρισμα που αγόρασε αυτός στην Κηφισά.

Τελικά σ’ αυτή την απίθανη χώρα Ελλάς το ένα κυβερνητικό κόμμα καταδικάζει την πολιτική του άλλου εφαρμόζοντάς την.

Κλείνουν οι μικρομεσαίοι. Τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο βάζουν λουκέτο και ξεφτιλίζεται η χώρα μας διεθνώς.

Ποιοι κερδίζουν που κλείνουν μικρά εμπορικά καταστήματα στην Ελλάδα; Ε; Ποιος κερδίζει; Η οικονομία της Ελλάδας;

Μη γελάτε, ορέ σεις ανοικονόμητοι. Απλώς μεγαλώνουν τα κέρδη τους οι μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων, αδιαφορώντας για την ανεργία που τροφοδοτεί αυτή η εξέλιξη.

Για μένα δε θα πείραζε να έχουν οι μεγάλοι μικρότερα κέρδη και να υπάρχουν μικρά μαγαζιά και για να δουλεύουν άνθρωποι και γιατί χρειάζονται στις γειτονιές και στο κέντρο και τα μικρά μαγαζιά.

Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης , που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορούν τις Χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Απρίλιο-2010 σε σχέση με τον Απρίλιο-09, προκύπτει ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά την πρωτιά στις αυξήσεις, σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Κάποιοι παίζουν με τα νεύρα μας και μετά παίζουν το πουγκί τους.

Από τον ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

http://kalyterotera.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *