Σύγκρουση Καμίνη – Κακλαμάνη για την κατάληψη

Μορφή «βεντέτας» κοντεύει να λάβει η κατ΄εξακολούθησιν αντιπαράθεση Καμίνη-Κακλαμάνη. Το τελευταίο «επεισόδιο» είχε από όλα: προτροπές για παραίτηση αλλά και αιχμές για …τελειωμένες πολιτικές καριέρες με φόντο τη συνεχιζόμενη κατάληψη των συμβασιούχων στο δημαρχείο. «Παραιτήσου» λέει ευσχήμως στο δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνη ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, εγκαλώντας τον ότι δεν μπορεί να διοικήσει! Ανταπαντώντας καυστικά συνεργάτες του κ. Καμίνη έλεγαν στο….
ΒΗΜΑonline: «οι προσωπικές επιθέσεις δεν βοήθησαν τον κ. Κακλαμάνη προεκλογικά και ούτε θα τον βοηθήσουν μετεκλογικά να διασώσει το όποιο υπόλοιπο πολιτικής καριέρας του απέμεινε».

Με επίκεντρο την κατάληψη των συμβασιούχων στο Δημαρχείο της οδού Αθηνάς, την κρίση με τους μετανάστες-απεργούς πείνας αλλά και επιλογές στον τρόπο διοίκησης του δήμου από την νέα δημοτική Αρχή, οι δηλώσεις πέφτουν σαν βροχή. «Όταν ένας δήμαρχος, όπως ο κ. Γιώργος Καμίνης, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Δήμου και της πόλης του, όταν δεν μπορεί, λόγω αλαζονείας, να διαχειρισθεί κρίσεις, όπως των συμβασιούχων ή του μεγάρου «Υπατία», τότε για αυτόν υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Ελπίζω ότι τον ξέρει και ουδείς χρειάζεται, να του τον υποδείξει» υπογράμμισε ο κ. Κακλαμάνης δείχνοντας την πόρτα εξόδου στον κ. Καμίνη.

Παράλληλα, τις δυο τελευταίες ημέρες ο δήμαρχος Αθηναίων ρίχνει πυρά κατά της προηγούμενης δημοτικής Αρχής για τη διόγκωση του αριθμού των συμβασιούχων και τη διατήρηση του εργασιακού καθεστώτος τους ενώ παράλληλα επιμένει στις επιπτώσεις από τη συνεχιζόμενη κατάληψη των συμβασιούχων. Οι δηλώσεις πέφτουν βροχή μεταξύ του πρώην δημάρχου Αθηναίων και του νυν. Σε κάθε δημόσια παρέμβασή του ο κ. Κακλαμάνης εγκαλεί τον κ. Καμίνη ως φιλοκυβερνητικό. «Προεκλογικά είχα πει ότι η Αθήνα χρειάζεται δήμαρχο, ο οποίος να διεκδικεί και όχι να είναι συνήγορος της Κυβέρνησης. Ο κ. Καμίνης ανήκει, σίγουρα, στη δεύτερη κατηγορία» είπε χθες ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αθηναίων.

Νωρίτερα ο κ. Καμίνης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM, για την κατάληψη στο δημαρχείο κατηγόρησε τον κ. Κακλαμάνη ότι δεν βγαίνει να καταδικάσει δημοσίως την κατάληψη και τον χαρακτήρισε έναν από τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της κατάστασης. Έτσι, ξεκίνησε ο κύκλος της νέας αντιπαράθεσης…

Την ίδια ώρα, οι συμβασιούχοι συνεχίζουν την κατάληψη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κηρύσσει νέα 24ωρη Παναττική απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά στις 10.30 π.μ. απεργία για την Τετάρτη. Η πορεία που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης προς το υπουργείο Εσωτερικών τόνωσε τις αντικυβερνητικές φωνές στους συμβασιούχους ενώ τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ τροφοδότησαν την ένταση. «Η απορία μας είναι εάν αυτή η αγριότητα ήταν επίδειξη ανδρισμού στις υπό απόλυση συμβασιούχους μετέχοντες στην πορεία, διαφύλαξης του άβατου της Κολωνακιώτης κοινωνίας ή προφύλαξη του αυτοκρατορικής αντίληψης Υπουργού κ. Ραγκούση», έγραψαν μετά σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων. Η συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ιω. Ραγκούση, ήταν άκαρπη, ενώ επεφύλαξαν δήλωση “φαρμακερή” και στον κ. Καμίνη τον οποίο χαρακτήρισαν «καρικατούρα σύγχρονου Πόντιου Πιλάτου». Το βράδυ της Τρίτης, «έκλεισε» με συναυλία στην πλατεία Κοτζιά για τη στήριξη των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων.

tovima.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *