Ψαλίδισμα – σοκ στην επιχορηγηση των ομοσπονδιών

Στα πρόθυρα διάλυσης είναι ο ελληνικός αθλητισµός! Στον κωδικό 004 του κρατικού προϋπολογισµού για το 2013 προβλέπεται ότι συνολικά στον αθλητισµό θα δοθεί το ποσό των …
48 εκατ. ευρώ. Η… βουτιά είναι πολύ µεγάλη, αν αναλογιστούµε ότι φέτος το κονδύλι που δόθηκε από το κράτος για τις ανάγκες του αθλητισµού ήταν 81 εκατ. ευρώ! Το «ψαλίδι» είναι περίπου 40% και αναµένονται έντονες αντιδράσεις από τις οµοσπονδίες, αφού κάποιες απ’ αυτές ενδέχεται να υπολειτουργήσουν για ευνόητους λόγους.

Το ποσό των 48 εκατ. ευρώ δεν θα µοιραστεί µόνο στις οµοσπονδίες. Χρήµατα θα δοθούν προκειµένου να βγουν τα έξοδα λειτουργίας του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ. Αυτό που εκτιµάται είναι ότι το καθαρό ποσό που θα εισπράξουν τελικά όλες οι οµοσπονδίες θα είναι περίπου 15 εκατ. ευρώ. Απ’ αυτά τα χρήµατα, τα 6-7 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την πληρωµή των υπαλλήλων των οµοσπονδιών, οπότε για τον αθλητικό σχεδιασµό της επόµενης χρονιάς το ποσό που θα διαχειριστούν συνολικά οι διοικήσεις τους θα είναι 8-9 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό πριν από µερικά χρόνια ήταν η επιχορήγηση µόνο του ΣΕΓΑΣ, αλλά αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Το θέµα της κρατικής επιχορήγησης στον αθλητισµό θα συζητηθεί στην Ολοµέλεια της ΕΟΕ, η οποία θα χαράξει τη γραµµή για τις όποιες αντιδράσεις των οµοσπονδιών.

xorisoria.org

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *