Εξαφάνιση ισοβίτη, απόδραση βαρυποινίτη

Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω για την ΕΛ.ΑΣ και τις δικαστικές αρχές, Στο δελτίο καταγράφεται η απόδραση ενός βαρυποινίτη και η…
εξαφάνιση ενός ισοβίτη.

Ειδικότερα, ο 50χρονος ισοβίτης Μιχάλης Μακρυγιάννης, παραβίασε την πενθήμερη άδεια από τις φυλακές της Λάρισας και δεν εμφανίστηκε. Είχε κάνει το ίδιο και το 2006.

Ο Μακρυγιάννης πήρε άδεια μετά από αρκετές αιτήσεις. Η άδειά του εξέπνευσε το περασμένο Σάββατο και ήδη τον αναζητά η αστυνομία.

Ο 50χρονος ισοβίτης κρατείτο το τελευταίο χρονικό διάστημα στις φυλακές της Λάρισας, όπου είχε υποβάλει συνολικά έξι αιτήματα χορήγησης πενθήμερης άδειας, τα οποία το ένα μετά το άλλο απορρίπτονταν.

Εξέτιε ποινή τετράκις ισόβια για πέντε δολοφονίες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, ένοπλες ληστείες και συμπλοκές, καθώς και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων.

Το καλοκαίρι του 2006 είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Αλικαρνασσού και εξαφανίστηκε, με τους εκπροσώπους των φυλακών να κάνουν λόγο “για άψογη συμπεριφορά του κρατούμενου”, ο οποίος τους είχε δώσει το λόγο της τιμής του ότι θα επέστρεφε.

Ο Μακρυγιάννης συνελήφθη εκ νέου τον Οκτώβριο του 2007 στο Χαϊδάρι. Ακινητοποιήθηκε μέσα σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας BMW, έπειτα από τροχαίο ατύχημα που προκάλεσαν σκόπιμα οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση.
Ο αποκαλούμενος κι ως «μακελάρης» επρόκειτο να επιστρέψει το μεσημέρι του Σαββάτου στις φυλακές της Λάρισας.

Ο Μ. Μακρυγιάννης, που πλέον θεωρείται καταζητούμενος, καταδικάστηκε για τους φόνους στις αρχές της δεκαετίας του ’90 του σερβιτόρου Σπύρου Βαλταδόρου στα Τρίκαλα, της φίλης του Αγγελικής Τσενεπή στην Κερατέα, του ταχυδρόμου Ηλία Λιάβα στα Λεγρενά, καθώς και για το μακελειό στο κέντρο “Χρυσή Νύχτα” την 28η Οκτωβρίου του 1993 όπου σκότωσε τον αδελφό του φίλου του Αντώνη Δημητρόπουλο, τον ταμία Στέλιο Χριστοδουλάκη και τραυμάτισε άλλα δύο άτομα.

Κατηγορήθηκε επίσης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του συζύγου της αδερφής της γυναίκας, του ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου Διαμαντή Ζλούτα στα λιμανάκια της Βάρκιζας, ενώ την 1η Απριλίου του ΄94 είχε συμμετάσχει σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πετρούπολη.

Απήγαγαν βαρυποινίτη από το νοσοκομείο Ναυπλίου

Έναν Αλβανό κρατούμενο απήγαγαν το πρωί της Δευτέρας δύο άτομα, που έφεραν βαρύ οπλισμό, από την αυλή του νοσοκομείου Ναυπλίου, απειλώντας τους συνοδούς εξωτερικούς φύλακες με πυροβολισμούς στον αέρα.

Ειδικότερα, η επίθεση σημειώθηκε στις 11.00 το πρωί, κατά τη διάρκεια μεταγωγής 40χρονου Αλβανού κρατούμενου των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου, που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, για αλλαγή επίδεσης τραύματος στα εξωτερικά ιατρεία.

Την ώρα της αποχώρησης από το νοσοκομείο, δύο άτομα με βαρύ οπλισμό επιτέθηκαν στους τέσσερις συνοδούς εξωτερικούς φύλακες και, πυροβολώντας για εκφοβισμό στον αέρα, απήγαγαν τον Αλβανό και διέφυγαν με ΙΧ επιβατικό, μάρκας AUDI.

Ο κρατούμενος εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ένοπλη ληστεία.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό τόσο στην Αργολίδα, όσο και στους γειτονικούς νομούς.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *