Π.Καμμένος από Κύπρο: “Ξεκάθαρη πρόκληση η παρουσία του Μπαρμπαρός, αλλά η Κύπρος δεν είναι μακριά”

Τη διαβεβαίωση προς τον Κυπριακό Ελληνισμό ότι «η Ελλάδα είναι εδώ» έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η Κύπρος δεν είναι μακριά».

Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Χριστόφορο Φωκαΐδη, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), όπου έγινε νωρίτερα η υποδοχή του στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, ο κ. Καμμένος είπε ότι το Κυπριακό παραμένει για την ελληνική Κυβέρνηση πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Χαρακτήρισε εξάλλου την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ μια «ξεκάθαρη πρόκληση».

Ανακοίνωσε επίσης ότι η Ελλάδα σχεδιάζει τους επόμενους μήνες κοινές ασκήσεις με την Κύπρο, το Ισραήλ και πιθανότατα με την Αίγυπτο.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ανασύστασης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, ο κ. Καμμένος είπε ότι θα υπάρξουν σχεδιασμοί εντός των επομένων μηνών.

Καλωσορίζοντας από την πλευρά του στην Κύπρο τον κ. Καμμένο, ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης ευχαρίστησε για την αδιάλειπτη στήριξη της Αθήνας προς τη Λευκωσία. Είπε επίσης ότι Κύπρος και Ελλάδα αποτελούν τους βασικούς πυλώνες σταθερότητας, ασφάλειας και δημοκρατίας στην περιοχή.

Για τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Φωκαΐδης είπε ότι η Κύπρος είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι οποιασδήποτε απειλής.

Παράλληλα ανακοίνωσε την τοποθέτηση για πρώτη φορά αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς στο ΓΕΕΘΑ, στην Αθήνα, που θα λειτουργεί ως σύνδεσμος των δύο πλευρών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *