Η νέα “Έμπνευση” των Αγγελόπουλων


Το πρώτο νεότευκτο φορτηγό πλοίο M/V Inspiration, τύπου Kamsarmax ξηρού φορτίου και χωρητικότητας 80.700 τόνων, παρελήφθη από την Aegean Bulk CO INC, την Πέμπτη 29 Απριλίου 2010, από τα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας STX Offshore and Shipbuilding Co, Ltd.
Το Insipiration είναι το πρώτο, ελληνικών συμφερόντων, πλοίο τύπου Kamsarmax που ναυπηγήθηκε και παραδόθηκε από ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας.
Το M/V Inspiration ναυπηγήθηκε σύμφωνα με τις τελευταίες σύγχρονες προδιαγραφές, είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και φιλικό προς το περιβάλλον.
Την προηγούμενη ημέρα της παράδοσης του πλοίου σε…
.

λαμπρή τελετή έγινε η ονοματοδοσία του πλοίου, παρουσία των Γεωργίου Κ. Αγγελοπούλου, Χάρη Γιαντζίκη, τεχνικού διευθυντή της Aegean Bulk, Γεωργίου Βαρουφάκη, προέδρου της Χαλυβουργικής, Γεωργίου Σκινδήλια, αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Χαλυβουργικής, Άθω Μαλλίρη της Watermark Consultants, Γεωργίου Παπαϊωαννίδη καθώς και αντιπροσώπων της ναυτιλιακής βιομηχανίας και προσκεκλημένων της Aegean Bulk.

Το όνομα δόθηκε από την ανάδοχο κα K.O.Ha σύζυγο του Deputy President των ναυπηγείων της STX και ακολούθησε ο καθαγιασμός του πλοίου και η έπαρση της ελληνικής σημαίας.

Οι παραγγελίες σε πλοία τύπου Kamsarmax έχουν φτάσει τις 70 διεθνώς τους τελευταίους μήνες, καθώς εκτιμάται ότι συνδυάζουν την ευελιξία με την σημαντική μεταφορική χωρητικότητα, η οποία είναι μεγαλύτερη εκείνης των Panamax.

Το πλοίο απέπλευσε για το παρθενικό του ταξίδι με την ελληνική σημαία να κυματίζει στην πρύμη του με προορισμό την Αυστραλία, ενώ αναμένεται η παράδοση του δεύτερου πλοίου μέχρι τα Ποσειδώνια φέτος το καλοκαίρι.
Συνολικά στα ναυπηγεία STX Offshore and Shipbuilding Co, Ltd., η Aegean Bulk έχει παραγγείλει 4 πλοία τύπου Kamsarmax.

θεμα online

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *