Σταθάκης: «Η οικονομία μας εδώ και μήνες έχει πιάσει πάτο»

«Η οικονομία εδώ και μερικούς μήνες, φαίνεται ότι πιάνει πάτο. Αμφιβάλω αν γυρίζει εύκολα, δήλωσε στον Real fm o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

Η οικονομία αν δεν συμβεί κάτι δραματικό που να αλλάξει την οικονομική κατάσταση και την οικονομική πολιτική, θα έχει μια παραμονή στο κάτω σημείο για αρκετά τρίμηνα και αυτό είναι κρίσιμο», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Η προσέγγιση της τρόικας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι εντελώς παράλογη . Γι αυτό εμείς βάλαμε ψηλά στην ατζέντα στη ΔΕΘ το θέμα των χρεών που έχουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά προς τους Ασφαλιστικούς οργανισμούς, εφορίες και τράπεζες. Πρέπει να βρούμε μέτρα τα οποία να διευκολύνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων, συνδυαστικά με ρυθμίσεις προς εφορία, ασφαλιστικούς οργανισμούς και τράπεζες προκειμένου να παραμείνουν ζωντανές και να μπορούν να λειτουργούν».

«Η Ελληνική οικονομία είχε επενδύσεις κάθε χρόνο πριν από την κρίση, της τάξης των 30 δισ. Προφανώς η ροή κονδυλίων είναι σημαντικό βήμα, αλλά έχω τη φοβία ότι μιλάμε για κάτι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας έως ότου μπορεί να γυρίσει η οικονομία πραγματικά. Τότε ήταν 10 δισ. οι δημόσιες επενδύσεις, 10 οι ιδιωτικές και άλλα 10 τραπεζικά χρηματοδοτούμενες. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα», σχολίασε ο κ. Σταθάκης σχετικά με την εισροή κεφαλαίων στην αγορά και την προοπτική ανάπτυξης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τρία πράγματα στον τομέα της ανάπτυξης. Η επανεκκίνηση της οικονομίας περνά μέσα από ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο να κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις. Δεύτερον, προτεραιότητα στους παραγωγικούς τομείς, γεωργία, μεταποίηση και οτιδήποτε άλλο. Τρίτο και βασικότερο, ένα φορολογικό σύστημα απλό και κυρίως σταθερό για πέντε χρόνια», συμπλήρωσε ακόμα ο κ. Σταθάκης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *