ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Τα μεσαία εισοδήματα αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και η οικονομία μας οδηγείται σε βαθιά ύφεση .Η ανεργία χτυπά τους νέους σε ποσοστά άνω του 45%, με αποτέλεσμα η χώρα να αφήνει ανεκμετάλλευτο το πιο παραγωγικό της κομμάτι Εκεί που επενδύουν όλες οι χώρες, στη καινοτομία και στο επιχειρείν, εμείς βγάζουμε άξιους επιστήμονες και τους στέλνουμε στο εξωτερικό-μετανάστες, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους …
στην πρόοδο και στην ανάπτυξη άλλων κρατών!

Τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ παρουσιάζουν μεγέθη και προτάσεις που διογκώνουν το πρόβλημα και αποκλίνουν από τη κοινωνική ισότητα. Η ενδεχόμενη μετάταξη αγαθών από το 6,5% στο 13%, θα φέρει περισσότερους αστέγους, μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.

Η Ελλάδα πληρώνει την ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος και της διογκωμένης κυβέρνησης, που αρέσκεται στις διαπιστώσεις και όχι στην εφαρμογή πρακτικών και άμεσων λύσεων. Οι διαπραγματεύσεις είναι άνισες και η χώρα μας παρουσιάζεται όχι ως ισότιμος εταίρος, αλλά ως ταπεινωμένος επαίτης.

Απαιτείται ανάπτυξη, με παράλληλη μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών για να πάρει μπροστά η οικονομία. Ο επιχειρηματικός κόσμος είναι στα πρόθυρα της έκρηξης και όλοι καταφεύγουν σε Βαλκανικές χώρες για να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δράσεις Οι περίφημες συνεργασίες με τον Αραβικό κόσμο ήταν μια μεγάλη απάτη, που απλώς δημιούργησε ελπίδες χωρίς ουσία.

Η πατρίδα μας πρέπει να αλλάξει πρόσωπο και αντιλήψεις.

Να κάνει το άλμα προς τα εμπρός με τόλμη και ρήξη.

Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε ότι οι θυσίες δεν πήγαν χαμένες.

Κωνσταντίνος Σ.Μαργαρίτης
Δημοσιογράφος

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *