Γ.Παπανδρέου:Εμείς μιλάμε με πράξεις, όχι με λόγια – VIDEO

«Αποδείξαμε ότι έχουμε τη βούληση να κάνουμε αυτά που ήθελε ο Ελληνικός λαός. Δεν κάνω απολογισμό, κάνω το αυτονόητο. Επισημαίνω και υπερασπίζομαι το δικό μας έργο. Και το λέω αυτό, διότι βεβαίως έχουμε κάνει λάθη όλοι μας. Μην λησμονούμε τις επιτυχίες όλων μας, όμως. Είναι το όπλο μας στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον….
τελευταίο καιρό, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε: «πολλή κριτική γίνεται για τα χαμηλά ποσοστά, όσο μπορεί να είναι αξιόπιστα αυτά τα οποία βλέπουμε. Φταίνε τα λάθη μας, ως Κυβέρνηση; Προφανώς, ένα μέρος έχει να κάνει και με τις μεγάλες θυσίες που έχει αναλάβει ο Ελληνικός λαός. Μήπως όμως φταίει και το γεγονός ότι, μπροστά στο φόβο του πολιτικού κόστους και στον έντονο λαϊκισμό, που παραδοσιακά επικρατεί στη χώρα μας, ενόψει εκλογών, κάποιοι μπαίνουν στον πειρασμό να απαξιώνουν την κολοσσιαία προσπάθεια που κάναμε δύο χρόνια και, με αυτό τον τρόπο, δημιουργούν την εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λογική και ειρμό σε αυτά που λέει ή, ακόμα χειρότερα, δικαιώνουν την κριτική που μας ασκούν άλλα κόμματα;».

«Δεν χρειάζεται να ρίχνουμε εμείς νερό στο μύλο του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας και της δημαγωγίας των άλλων κομμάτων», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσέθεσε: «όσο υποκύπτουμε σε αυτό τον πειρασμό, τόσο θα πέφτουν τα ποσοστά μας. Γιατί όποιος αμφισβητεί την μέχρι σήμερα πορεία μας μέσα στην κρίση, και δεν μιλώ για την κριτική για υπαρκτά λάθη, αλλά για τη συνολική κατεύθυνση των επιλογών και προσπαθειών μας, σε τελική ανάλυση, απαξιώνει, όχι εμένα προσωπικά, αλλά το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και όλους μας».

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά, αλλά και ιστορικής σημασίας για τη χώρα μας. «Μας παρέχει μια ανέλπιστη προστασία, μέσα στη θύελλα μιας διεθνούς αναταραχής χωρίς προηγούμενο», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε: «καθήκον μου, καθήκον μας, είναι να προσπαθήσω, να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να πω και να πούμε σε όλους τους συμπολίτες μας, ότι εφόσον προχωρήσουμε στο δύσκολο αυτό στάδιο, εφόσον ολοκληρώσουμε το PSI, εφόσον ολοκληρώσουμε τη νέα δανειακή σύμβαση και αποδειχθούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείχνουν οι εταίροι μας, τότε και μόνο τότε θα έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε μπροστά, φεύγοντας από τη ζώνη κινδύνου, στην οποία βρισκόμαστε ακόμα και σήμερα. Τότε θα αποκατασταθεί η σταθερότητα στη χώρα».

ΠΑ.ΣΟ.Κ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *