Πρόβλημα…εθνικής ασφαλείας η παχυσαρκία των Αμερικανών


Θέμα εθνικής ασφαλείας και απειλή για το μέλλον του αμερικανικού στρατού θα αποτελέσει η παχυσαρκία, σύμφωνα με δύο αποστράτους στρατηγούς, τους Τζων Σαλικασβίλι και Χιου Σέλτον, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι περισσότερο από το ? των νεαρών Αμερικανών είναι «πολύ χοντροί για να πολεμήσουν».
Σε άρθρο τους στην Washington Post, οι δύο απόστρατοι αναφέρουν ότι η παχυσαρκία έχει αποκλείσει περισσότερους Αμερικανούς από τη στρατιωτική υπηρεσία από κάθε άλλον, ιατρικής φύσης, παράγοντα.

Συνεχίζοντας, ζητούν τη θέσπιση νόμου από το Κογκρέσο ο οποίος θα φροντίζει για την καλύτερη διατροφή των παιδιών στα σχολεία, με λιγότερη ζάχαρη, αλάτι και λίπη.
«Η παχυσαρκία απειλεί τόσο την υγεία του έθνους, καθώς και…

… τη στρατιωτική μας ισχύ…θεωρούμε το πρόβλημα τόσο σοβαρό από πλευράς εθνικής ασφαλείας, που ενώσαμε τις φωνές μας με άλλους 130 αποστράτους οι οποίοι αιτούνται θέσπιση νόμων για την καλύτερη διατροφή των παιδιών» αναφέρεται στο κείμενο.

Η προειδοποίηση των δύο αποστράτων αποτελεί άλλο ένα «σήμα κινδύνου» μέσα σε πολλά, καθώς η παχυσαρκία στις ΗΠΑ εξελίσσεται σε «επιδημία», με έναν στους τρεις νεαρούς Αμερικανούς να είναι παχύσαρκος.

Οι Σαλικασβίλι και Σέλτον θεωρούν υποδειγματικούς τους νόμους περί διατροφής μετά το σχολείο του 1946, οι οποίοι «αναγνώριζαν» ότι η κακή διατροφή συνεπάγεται μικρότερους αριθμούς στρατευσίμων.

«Πρέπει να κάνουμε αυτό που κάναμε μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα είναι σε θέση να υπερασπιστούν τη χώρα μας, αν χρειαστεί», γράφουν οι δύο πρώην στρατηγοί.
kathimerini

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *