Το ΠΑΣΟΚ κάνει πέρα την ΝΔ – Κατέθεσε πρόταση νόμου για το αντιρατσιστικό

Την άμεση προώθηση της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας, ώστε να συζητηθεί και ψηφιστεί στην Βουλή, ζήτησε επισήμως ο Ι.Μανιάτης με επιστολή του στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη

«Ζητούμε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η Πρόταση Νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας», την οποία έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου 2013.» αναφέρει στην επιστολή του ο κ.Μανιάτης μετά τη διαφωνία για το αντιρατσιστικό στη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Για τον κ. Μανιάτη και τους υπόλοιπους συντρόφους υπάρχει μεγάλη ανάγκη να αλλαγής του νόμου, προκειμένου να ενισχυθεί η συνοχή και η ασφάλεια των πολιτών αλλά και να θωρακιστεί το δημοκρατικό πολίτευμα, όπως τονίζεται στην εν λόγω επιστολή.

Όπως σπεύδει να υπογραμμίσει ο κ. Μανιάτης, «η υιοθέτηση στο εθνικό Δίκαιο προβλέψεων σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη εναρμόνισης με την Απόφαση-Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ, θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος».

O κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπήρξε διαφωνία μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, απαντώντας σε παρατήρηση ότι για πρώτη φορά υπήρξε διαφωνία, αυτή για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *