Μήνυμα για πολιτική ενότητα από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο

Στην ανάγκη να μείνει ο λαός ενωμένος και η κοινωνία πολιτικά σταθερή, αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, κατά τη σημερινή, πρώτη ημέρα της τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου.

Συγχαίροντας τους μητροπολίτες για το έργο που προσφέρουν, τους προέτρεψε να συμβάλουν στο μέτρο που τους αναλογεί στην κοινή προσπάθεια για «την πολυπόθητη έξοδο της πατρίδας μας από τον οικονομικό ζυγό», επισημαίνοντας, ότι «αν και η Εκκλησία αφίσταται της πολιτικολογίας, δεν δύναται ωστόσο να αποστεί και της ευθύνης της έναντι των ανθρώπων, διότι οφείλει να μεταφέρει τις αγωνίες τους στα ώτα των κυβερνώντων και να μην εγκαταλείψει τον λαό».
Στην συνέχεια, ο αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την Πολιτεία που συνεργάστηκε με την Εκκλησία για συγκεκριμένα θέματα και εκκρεμότητες, δίνοντας λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. «Ήταν καιρός η ελληνική Πολιτεία να κατανοήσει στην πράξη ότι η συνεργασία με την Εκκλησία ενέχει πολλαπλά οφέλη τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος», τόνισε.
Ο Ιερώνυμος μίλησε και για την ανάγκη επανεξέτασης του τρόπου εκλογής των αρχιερέων, σημειώνοντας, ότι δεν αποτελεί αποκλειστικά δική του ευθύνη να προβεί σε αλλαγές, αλλά απαιτείται να «πηγάσει από όλο το Σώμα η τάση για αναθεωρήσεις». «Ίσως χρειασθεί να αφιερωθεί μία ολόκληρη Σύνοδος της Ιεραρχίας για το θέμα αυτό» πρόσθεσε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *