Κρίση στο Ραδιομέγαρο

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Τηλεόρασης, μετά τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το δικαίωμα σε υπουργούς να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο φορέων του Δημοσίου, γεγονός που εκτιμάται ότι ανοίγει τον δρόμο για προσωρινό λουκέτο στην ΕΡΤ…..

Η Πράξη δημοσιεύτηκε την ώρα που τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ εκφράζουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να κλείσει – έστω και προσωρινά – η Δημόσια Τηλεόραση.

Για το θέμα υπήρξε χθες τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι του μετέφεραν τη διαφωνία τους.

Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι
Σε περιφρούρηση του κτηρίου της ΕΡΤ έχουν προχωρήσει από το μεσημέρι οι εργαζόμενοί της, οι οποίοι αντιδρούν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία προβλέπει – μεταξύ άλλων – το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Στις 18.00, οι εργαζόμενοι – δημοσιογράφοι και τεχνικοί- έχουν προγραμματίσει νέα συνέλευση, για να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ οι δημοσιογράφοι δήλωσαν πως θα βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο όλο το 24ωρο, προκειμένου να αντισταθούν στα σχέδια της κυβέρνησης.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου


zougla.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *