Πρωτοφανές πρόστιμο του ΕΣΡ στον Χατζηνικολάου για μη ορθή συμπεριφορά απέναντι σε βουλευτή!

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι συνήθως τη λογοκρισία την επέβαλλε ατύπως και υπογείως η εκάστοτε κυβέρνηση με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ελέγχει. Αλλά φαίνεται ότι τώρα την επιβάλλουν και οι επίσημοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.


Δεν εξηγείται αλλιώς το πρωτοφανές πρόστιμο των 30.000 ευρώ που επέβαλλε το ΕΣΡ στην τηλεόραση του STAR και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον ενικό» για μη ορθή συμπεριφορά του παρουσιαστή.

Το περιστατικό για το οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο αφορά στο επεισόδιο που έγινε τη βραδιά των ευρωεκλογών μεταξύ του Νίκου Χατζηνικολάου και του ευρωβουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά.

Όταν ο Νότης Μαριάς απάντησε στον δημοσιογράφο ότι παρά την θεαματική πτώση του κόμματος του από το 7% στο 3,5% στις ευρωεκλογές, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «έπιασαν τον στόχο τους», ο παρουσιαστής διαμαρτυρήθηκε ότι ο βουλευτής υπεκφεύγει όταν δίνει τέτοιες απαντήσεις σε μια βραδιά εκλογικής ήττας για το κόμμα του και δεν δίνει ευθεία απάντηση.

Αποτέλεσμα ήταν να ανέβει η ένταση μεταξύ των δύο ανδρών και ο Νότης Μαριάς να αποχωρήσει εκνευρισμένος από το στούντιο μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συνομιλητών αλλά και των πολιτών που ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή για να θέσουν τις ερωτήσεις τους.

Μάλιστα οι λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ δημοσιογράφου και ευρωβουλευτή συνεχίστηκαν ακόμη κι όταν ο Νότης Μαριάς όρθιος όδευε προς την έξοδο του στούντιο. Σε όλο λοιπόν αυτό το επεισόδιο το ΕΣΡ διέκρινε «μη ορθή συμπεριφορά του παρουσιαστή» που έκανε το λάθος να ζητήσει ευθείες απαντήσεις και όχι υπεκφυγές. Ενώ θα ήταν ευχαριστημένο και δεν θα επέβαλλε βέβαια κανένα πρόστιμο εάν οι βουλευτές δίνουν-όπως συνηθίζουν άλλωστε-αόριστες απαντήσεις για όλα τα θέματα που βασανίζουν τους πολίτες χωρίς ο παρουσιαστής να «καίγεται» για να τους στριμώξει.

Στην περίπτωση αυτή βέβαια δεν πρόκειται για προληπτική λογοκρισία αλλά προφανώς για «παραδειγματική τιμωρία». Δηλαδή το ΕΣΡ προφανώς επιβάλλει ένα «άτυπο» σαβουάρ βιβρ στους δημοσιογράφους και το επιβάλλει σε ποιον; Στον πιο κόσμιο, έγκυρο και έμπειρο δημοσιογράφο της ελληνικής τηλεόρασης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *