Οσα πρέπει να γνωρίζουμε για την ορθή συμπλήρωση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος έτους – Αναλυτικός οδηγός

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών το φυλλάδιο οδηγιών για την συμπλήρωση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του τρέχοντος έτους….

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα του φυλλαδίου ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης, απευθυνόμενος προς τους φορολογούμενους: «Το φυλλάδιο αυτό έχει σκοπό να σας βοηθήσει στην ορθή υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οικονομικού έτους 2014 (εισοδήματα του 2013) η οποία υποβάλλεται εμπρόθεσμα, μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2014. Καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ώστε το βασικό έντυπο αυτής της δήλωσης (έντυπο Ε1) να διατηρήσει τον ίδιο τύπο και περιεχόμενο με εκείνο του προηγούμενου έτους. Έγιναν ορισμένες απαραίτητες αλλαγές και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα δυσκολευτείτε στη συμπλήρωση του. Η ίδια προσπάθεια καταβλήθηκε και για τα άλλα έντυπα που συνυποβάλλονται με την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Στο πρώτο μέρος του φυλλαδίου αυτού παρέχονται πληροφορίες για τις βασικές υποχρεώσεις που έχουν οι φορολογούμενοι για την υποβολή της δήλωσης, ενώ στο δεύτερο μέρος δίνονται οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης».

Σύμφωνα εξάλλου με τα όσα επισημαίνει στο εισαγωγικό σημείωμα ο κ. Θεοχάρης, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα εξής:…………………….ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *