Η δήλωση του Α. Σαμαρά και οι απαντήσεις μας

“Ποτέ δεν είχε περισσότερο ανάγκη η Ελλάδα από εκλογές, απ’ότι έχει ανάγκη σήμερα”, τόνισε σε μήνυμά του ο Α. Σαμαράς, τονίζοντας πως “διαβλέψαμε έγκαιρα ότι ήταν λάθος η συνταγή”.

Για ποιό λόγο να γίνουν πλέον εκλογές κ. Σαμαρά; Οι αποφάσεις πάρθηκαν. Το μνημόνιο υπογράφτηκε. Τώρα πια το λόγο έχει ο…
λαός και μόνο. Εσείς τελειώσατε. Διαβλέψατε αλλά δεν κάνατε τίποτα απολύτως. Είσαστε ανεπαρκής.

“Παλέψαμε για να αποτρέψουμε πρόσθετη ύφεση, ματαιώσαμε την οριζόντια περικοπή των επικουρικών συντάξεων, αποτρέψαμε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απορρίψαμε τη νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Δεν παλέψατε τίποτα απολύτως. Όλα αυτά που παρουσιάζετε στον Ελληνικό λαό ως προσπάθεια σας ήταν από την αρχή στο 15σέλιδο πακέτο που παρουσίασε η Τρόικα.

“Παραμένουμε σταθεροί σε αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα, μέτρα ανάκαμψης”, συμπλήρωσε και τόνισε πως “κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια ακόμα και τώρα”.

Εσείς παίζετε μικροπολιτικά παιχνίδια. Όμως ο λαός τώρα πια είναι σίγουρος ΚΑΙ για εσάς.

“Δεν τέθηκε ποτέ θέμα να διαλέξουμε αν τάχα θα περισώσουμε τις κύριες ή τις επικουρικές. Η Τρόικα επέμενε να γίνουν περικοπές και σε κύρια και σε επικουρικά ταμεία”…

Και τελικά θα γίνουν. Δεν κάνατε τίποτα ούτε στις συντάξεις. Ούτε τους γονείς μας δεν μπορέσατε να σώσετε.

“Υπήρξε ολονύχτια διαπραγμάτευση για το θέμα αυτό. Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες. Μετά από μεγάλη επιμονή δέχθηκαν οι συνολικές περικοπές να είναι οι μισές απ’ αυτές που ζητούσαν, ώστε να παραμείνουν άθικτες οι αποδοχές των χαμηλοσυνταξιούχων”.

Δηλαδή θέλετε να μας πείτε πως η ολονύχτια διαπραγμάτευση έγινε μόνο για το θέμα των περικοπών συντάξεων; Και ποιοί είναι για εσάς κ. Σαμαρά οι υψηλοσυνταξιούχοι; Αυτοί που παίρνουν 1000 ευρώ; Είσαστε με τα καλά σας; Και από την άλλη τολμάτε να λέτε ότι διασώσατε τα 300 και 400 ευρώ σύνταξη;

“Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία δίνει ταυτόχρονα τη μάχη σε πολλαπλά μέτωπα…θα τα πετύχουμε όλα αυτά όχι ως μόνιμοι επαίτες”, υπογράμμισε.

Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία υπέγραψε το τέλος της μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ.

“Το 2009 ήταν μεγάλο, αλλά ήταν βιώσιμο ακόμα. Τώρα, όλοι επιδιώκουν, να φτάσει το χρέος, μετά από οκτώ χρόνια εκεί που ήταν το 2009, όταν ξεκίνησε αυτό το μαρτύριο!”, ανέφερε, τονίζοντας πως αυτό και μόνο δείχνει το μέγεθος της ζημιάς που έγινε τη μοιραία αυτή διετία.

Θα το ξαναπούμε. Τί κάνατε εσείς για αυτό; Δεν υπογράφατε το πρώτο μνημόνιο γιατί πολύ απλά θέλατε το δεύτερο. Μας δουλέψατε ψιλό γαζί.

Σημείωσε δε πως Ελλάδα θα τα καταφέρει. “Να έχετε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Έλληνα”, είπε χαρακτηριστικά.

Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Έλληνα. Εσείς θα πρέπει να τις φοβάστε τις δυνάμεις του.

“Είμαι εδώ μόνο από υποχρέωση να βοηθήσω την Πατρίδα. Και αυτό κάνω. Στις πιο δύσκολες συνθήκες. Δύο χρόνια δεν άκουσε κανείς τη φωνή μας για αλλαγή πολιτικής. Και σήμερα το τραύμα έγινε πολύ βαθύ, για να πω ότι δεν θα πονέσει. Εμείς δεν μιλάμε για τον κίνδυνο χρεοκοπίας, για τα σενάρια της δραχμής, για τη φτώχεια που μας άγγιξε την πόρτα και για τα χειρότερα δεινά που μας απειλούν”, σημείωσε.

Είσαι εδώ από σπόντα. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι πολιτική άνοιξη. Και επιτέλους πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως είσαι εδώ επειδή ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας δεν ήθελε την Ντόρα. Τέλος!

http://www.enimerwsi.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *